“Rdeča Jagoda”
res zanimivo razmišljanje, eni bogati, eni revni, pa politika…etc. duševni reveži so največja pridobitev zadnjega obdobja, v katerem je liberalizem in brezčutje edina vrednota, pa seveda hlepenje po oblasti denarju. vsak človek ima ponos, vrednote , poglede in prepričanja, tudi tista “raja”, kot jo nekateri imenujete. v svojem življenju sem spoznal veliko ljudi, z mnogimi sem sodeloval, tudi z različnimi narodnostmi, pa moram reči, da je mnogokrat veliko več veljala beseda človeka iz t.i. “raje”, kot kakega vase zagledanega “izobraženca” brez prakse, ki se je z zvezami povpel, spuščal meglo, delal škodo in grenil življenje še tistim, ki so bili delavoljni. Ko je “zagorelo” pod petami pa v novo službo z vezami prijatejlev. tako da vse ni črno belo, v principu, pa je človek lahko srečen in bogat, četudi samo duševno v nasprotju z “grebači”, naduteži in v sebe zagledanimi individuumi. upam da bo slednjih vse manj. Za politiko pa mislim, da bi bilo povsem dovolj, da ustvari enake pogoje za vse, da se prekine veze in naveze in negativna selekcija kadra, ter da se ustvari pogoje za zdravo tekmovalnost na vseh področjih. Prepričan sem, da bi to “potegnilo” naš skupni voz pomembno naprej.
Uf, so vas pa očitno zelo prizadele moje besede.
Bogatašinja, čestitam za vse materialne dobrine, ki jih imate…samo ne vem, kako veš kaj sploh imam jaz saj nisem nikjer tako natančno naštevala in tudi ne mislim. Kako pa veš kateri po vrsti bo moj novi avto?
Sicer pa ne razumem zakaj se sploh toliko ukvarjate z mano, a se mogoče bojite da imam prav?
Njena replika ni ravno najbolj pametna, a ne? Povedala ni nič razen, da ima ona tudi denar oz. se je zelo konkretno posvetila naštevanju kaj vse imajo. Sicer pa, če sem jaz za njo “raja”, kaj so potem za njo šele tisti ljudje, ki pa res nič nimajo.
Pa še malo slovničnih popravkov:
– imam svojE stanovanje velikO…
– vikend v Sloveniji in NA Hrvaškem
– kajtja = Katja
– poptore, potpore = podpore
Kar se mene tiče je zame ta tema končana in kot sem že prej napisala; jaz vam ne morem odpreti oči, čas vam jih pa bo.
Lep pozdrav vsem.
Ne vem kam si gledala,ampak tisto,kar sem napisala,ko sem sploh začela s temo,se ni navezovalo na politiko,ampak na odnose,ki jih imamo drug do drugega.Meni ne rabiš odpirati oči.Že od 15. leta se preživljam sama in se nimam za nekega zaplankanega volilca,ki misli,da mu bo kar naenkrat z rožicami postlano.
Katja tvoja izobrazba se vidi po branju tvojih komentarjev. Bogatašinja pa ti je skušala povedati, da imajo nekateri veliko več kot imaš ti pa niso tako naduvani in ne dajejo lasntega naroda v nič in pa boste videli ha ha ha. Pa mislim da je ona veliko bolj izobražena in tudi inteligentna. Preprosto ti je napisala kaj je mislila ti pa takoj v obrambo.(tu se vidi izobraženost in razgledanost).
Sedaj se pa vidi izobrazba od Bitchy in Katje, Katja je sama rekla kaj ima, pa kaj bo kupila sedaj pa vama ne gre v nos,ker pač eni imajo ogromno več. :)))) joj joj joj da ne bosta znoreli. Pa mislim da ima bogatašinja natanko to kar si napisala Bitchy,ker če bi prebrala šeen članek. joj joj sedaj pa jokat.
Še vseen se mi zdi da je mal drugač če nekdo posploši zadevo, ne pa da napiše, kakšen model avta, pa če je bencinar, pa kok km ma….to je za na http://www.avto.net. Mislm, da ste eni mal obsedeni z jeklenimi konjički, ki jih ima vsak, še tako “reven” slovenec pred hišo najmanj 5. Zato se mi zdi, da ni avto merilo bogastva in je mal v temo brcnila. Še manj pa vse ostalo kar je naštela…
BitchY a ti jaz povem toliko imam na TTR, da če delaš celo življenje me ne boš dohitela pa če se prelomiš. Pa take babe kot si ti v naši eliti ne najdeš, pa če se mi prelomimo. (kaj svojo rito nastavljaš, da te kakšen bogataš poboža) Če imaš pa že moža pa upam, da ga boš spoštovala z denarjem in brez njega.
Katja, Rdeča jagoda, BitchY vidi se da ste še otroci (pa tukaj niso važna lata) v notranjosti. Nič ne znate povedati kot pa odprle se vam bodo oči boste videli vavavav. Najprej Katja trdi koliko ima potem nekdo napiše koliko ima on in od Katje,Rdeče jagode,BitchY spet blablablablabla. Otroci. Pa saj same začenjate nekaj potem pa ne morete dokončati. Pač povej svoje mnenje to je to, ne pa,da kar naprej blablabalbal.
Dragi Slovenčki (kot bi rekla ga. Godina)!
Ob prebiranju vseh vaših izjav in komentarjev človek nima druge izbire kot da se zamisli, kako smo ljudje…predvsem Slovenčki obremenjeni sami s sabo, še bolj pa z drugimi. Jaz pravim – vsakemu svoje. Ldsovci, sdsovci, komunisti, nacionalisti, kristjani, ateisti…v svojem bistvu smo si vsi enaki. Dejansko sedaj, ko je SDS na oblasti, ne bo popolnoma nič drugače. Pač, nekatere glave bodo letele..ampak bogati bodo še bolj bogati, revni pa – če si ne bodo pomagali (sami seveda) na bolje – bodo še bolj revni. Tako pač je. Izobrazba človeku (če je ne zna dobro “vnovčiti”) lahko prav nič ne pomaga. Poznam veliko ljudi, ki so s srednješolsko izobrazo “prilezli” zelo daleč, mogoče še dlje kot marsikateri od vas, pa se s tem ne hvalijo na veliko in svojega uspeha ne potencirajo (predvsem s hvaljenjem), ampak so lahko le zgled drugim. Jaz vsakomur, ki s svojim znanjem, osebnostjo in dejanji zna sebi ustvariti lepo življenje (pa naj to zavzema xy število vikendov ali pa xy tolarjev v žepu…ali karkoli drugega) in se trudi za boljši jutri, privoščim vse najboljše. Pa naj bo včlanjen v LDS ali SDS, je to navaden smetar (katerega, roko na srce, vsi zelo potrebujemo) ali karkoli drugega.
Ne, da bi bila kakšna verska fanatičark, ampak moje splošno mnenje je, da bi vsak moral živeti (pa naj bo to ateist, budist ali kdorkoli že) po desetih božjih zapovedih, ker dejansko veljajo za vse. Vendar se očitno te zapovedi ne upošteva.jo več.
V zvezi z vašimi komentarji pa bi rekla, da si še zelo želite svojega bližnjega blago…
Vsakemu svoje.
Pa lep dan še naprej
No, da še jaz dodam svoje mnenje. Po poklicu sem pravnica in sem volila SDS, če pa ti Rdeča jagoda misliš, da je šola merilo inteligenčnosti pa se pošteno motiš. Marsikdo, ki ima samo osnovno šolo ima več pameti kot kdorkoli drug z univerzitetno izobrazbo. Koliko ljudi je bilo pred 50 leti ali še več nazaj bolj pametnih kot so tisti, ki imajo šolo vendar zaradi revščine niso imeli možnosti študirati.
Tanaja
Forum je zaprt za komentiranje.