Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija razvijanje digitalnih slik

razvijanje digitalnih slik

Zanima me katera podjetja priporočate za razvijanje slik? Večinoma sem razvijala slike pri Comshpu, pa se mi zdi, da so se malo poslabšali, problem je tudi če želiš naročiti slike za manj kot 5€, ti v vsakem primeru zaračunajo 5€. Z DM in kakšnim Leclercom sem čisto nezadovoljna, se mi zdi, da pri njih pri vseh slikah ful rdeča ven seka.Ima kdo kakšen izkušnje z MixiLab?

Ne vem, če je dovoljeno delati reklamo…. pa vseeno odgovarjam na vprašanje.
Meni je zakon Foto-Asja pa tudi občasno dam razvijati v Digifot. Z obema sem zadovoljen, Foto-Asja mi je tolikor boljša, ker mi je na dosegu roke in se osebno poznam ter se lahko še kaj konkretneje dogovorim v živo.

V DM, Leclerc in podobne verige, ki v prvi vrsti niso fotografi, pa nikoli ne bi dal razvijati. Fotografija mi je zelo pomembna in, če že dam za svoje potrebe na leto razviti cca. 500 slik in narediti 10-krat manj povečav, potem hočem, da je kvaliteta vrhunska.

Za povečave mi je najboljši Nordfoto, za normalne album fotke pa še nisem našel res dobrega razvijalca. Bom treba očitno kar solo razvijat fotke.

Živjo.

Najprej naj povem kako je glede “reklame”….

Sam namen foruma je, da nekdo nekaj izve, kar mogoče do tega trenutka še ni vedel…. začnemo debato….

Če izrazite svoje mnenje, kaj se vam zdi dobro in kaj ne, to ni reklama. Podate svoje izkušnje tako, da se nekdo lažje odloči…

Glede razvijanja slik pa bi se strinjal z Birot-om. Veliko trgovskih verig ponuja razvijanje slik vendar nimajo dosti znanja o fotografiji…
Kadar nam slike pomenijo malenkost več se splača slike razvijati pri specializiranih foto-trgovinah.
V teh foto-trgovinah imajo dobre stroje za samo razvijanje slik, ki so kalibrirani in tako ne pride do prevelikega odstopanja pri barvah.

Fotomanijak: Mixilab je tudi specializirana fototrgovina. Osebno imam nekaj malega izkušenj z njimi in sem bil zadovoljen.
Slike vedno razvijam na mat foto papir(brez sijaja) in jih na končne dimenzije “obrežem” sam…

lp, Jure

Moderator na področju fotografije

Hvala Birot in Feniks, pri naslednjem razvijanju slik se bom vsekakor pozanimala tudi o predlaganih.

Jure, zakaj razvijaš VSE na mat papirju – je to zaradi kvalitete, ali bolj zaradi lastne izbire?
Me zanima, ker do zdaj še nisem razvijal na mat papirju.

LP, Dr.!

Meni mat papir ni preveč všeč, ker se spet zabrišejo linije obraza in vseh predmetov na sliki. Je pa fajn, ker ni prstnih odtisov na slikah. Jaz imam vseeno raje svetlečo površino saj ko daš fotke v albim, se jih noben več ne dotika.

Fotografije na mat papir razvijam predvsem iz treh razlogov:

-po mojem okusu imajo fotografije večjo umetniško vrednost
-kot je omenil Fotomanijak…ne pozna se prstnih odtisov
-fotografije so bolj trpežne in obstojne

lp, jure

Moderator na področju fotografije

New Report

Close