Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija razvijanje digitalnih fotografij

razvijanje digitalnih fotografij

kje jih razvijate? kje je najugodneje? in kaj sploh je razlika med digitalno fotografijo in internetno fotografijo (v DM-u npr. je internetna fotografija 10 SIT cenejša). a to kar po mejlu pošljete? lp

Vsak foto studio ki v današnjih časih da kaj nase (trend, praksa, itddd)
ima tudi omogočeno pošiljanje digitalnih fotk preko net-a.
Ampak to ne gre preko e-pošte, temveč preko posebenga programa, napisanega v ta namen, katerega običajno dobiš na spletni strani fotostudia..
Sicer je vprašanje kdo je/ni cenejši, ker konec koncev veliko internetnih podjetij potem pošilja v razvijanje v en velik studio..

Niso pa samo razlike v ceni, temveč tudi razlike v kvaliteti razitih slikc.

sicer pa 1x poizkusi npr. poslat 10 slikc, to je samo nekaj sto sit, pa boš
videl kaj in kako.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Cenejša kot kje? S kom primerjaš ceno?

Jaz svoje pošljem kar v fotolaboratorij MixiLab . Najprej se registriraš, potegneš dol programček in preko njega pošiljaš slike.

Lahko jih poljubno obdelaš, določiš format, papir… Sproti ti sešteva znesek, glede na fotografijo, pa še cenik imaš poleg, ki ga lahko osvežiš. Po mailu te obvestijo, da so sprejeli slike, da gredo v izdelavo, ter da so izdelane – ko so (zelo kratki roki) in kdaj jih dobiš. Dostava na dom s hitro pošto, plačilo pa po želji – takoj ali pa po položnici.

Jaz sem zadovoljna. Govorila sem, howk!

Sorry, če sem reklamo naredila. Za kazen grem ohka tut u vroč puding do kolen…

Lp, Lady L

hvala obema. pa DM – mogoče kdo ve, če izdelujejo kvalitetne fotke? lp

Veš kaj ti bom povedal – glede kvalitete:

– enkrat sem dal reciva 10 macro slikc razviti preko neta nekam.
Ponosno pokažem kolegu, ki je umetniški slikar – pa je gledal
in gledal – na koncu se mu je pa prikazala pena na ustih “Ej kdo je pa tebe
nategnil – poglej rumeno barvo, pa to – pa uno…”, jaz bebec pa ničesar nisem opazil – to pa zato, ker je moj grafični program še sedaj “slikar.exe” na vrhu mojega slikarskega znanja :)))

Torej en fotoaparat ima malce več ene barve, en studio ima pa pač drugače barve (beri stare stroje, ali pa neznanje), poznam pa tudi en
domač foto studio – kjer ima en študent doma barvni tiskalnik in lepo doma
dela “klinčeve” slikce in jih prodaja za kvaliteto..

Torej malce poizkusiš tukaj, malce tam, malce priporočil prijateljev in ostale
neumnosti, sicer je pa Mixi kar v redu..
Za moje osebne pojme je pa en mojster v Tržiču čisto cool, kolikor vem
ima on edini stroj, ampak mislim stroj za razvijanje fotk v državi 🙂

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Jaz pošiljam slike s programom Photo order v fotofantasy, 10×15 cm so po 24 sit, kvaliteta pa za moje pojme zelo v redu. Lahko jih dvigneš v njihovih poslovalnicah po Slo. ali pa ti pošljejo po pošti.

HVALA!!!!
Kakšen format fotografij največkrat naročate?

joooj, zdej sem hotla poslat fotke v Mixilab in mi jih noče; sem klicala k njim in mi je en tip reku, da možno, da je v fora v požarnem zidu ali pa v nekih antivirusnih programih, da mi to blokira. pol sm šla pa pod nadzorno ploščo, kot mi je reku in naj bi bil ta požarni zid tam, da bi ga prečekirali, pa ga ni!! zdej pa ne vem, kaj narest. mi lahko kdo karkoli svetuje? lp

Kateri AV uporabljaš oziroma ali ima tvoj AV že integriran Firewall? Če hočeš izklopiti Firewall v WIN pa pojdi v Control Panel –> Windows Firewall –> in na oknu General klikni na Of

ALI

… pojdi v Control Panel –> Security Center –> klikni na Firewall oziroma desno od njega na zeleni gumb ON

S tem boš izklopila Firewall. Najbolje pa je, da to narediš, ko si odklopljena iz neta.

Lp, Max

živijo, Max, hvala za nasvet, vendar pa imam slovenske windowse xp in požarnega zidu nimam. mi lahko poveš, kako naj to uredim v sloveskih windowsih xp? hvala. lp.

Kako imaš urejeno povezavo? Morda prek routerja?

joj, to pa ne vem; ni moj računalnik, ga uporablja še sestra; kako lahko preverim to glede povezave? kakšno povezavo imaš sploh v mioslih? hvala, lp.

No, potem nimaš Antivirusnega programa, ki že ima vgrajen požarni zid?!

Zdaj sledi slo prevod: Če hočeš izklopiti Firewall v WIN pojdi v Nadzorna Plošča –> Požarni Zid –> in na oknu “Generalno” klikni na izklopi

Upoštevaj še nasvet od Tajfuna, glede routerja. S tem je mislil, če imaš med priključkom in računalnikom kakšno “črno” škatlo, router oziroma usmerjevalnik (na njem lahko izključiš požarni zid)?

Lp, Max

Požarni zid v XP-jih ne bil smel biti ovira za pošiljanje fotk v Mixi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close