Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis razvajenost – rak sodobne družbe KNJIGA

razvajenost – rak sodobne družbe KNJIGA

Prišli smo do tega, da imamo doma obupno razvajenega sina, razvajenost pa (kadar ni vse po njegovo) preraste v agresijo.
Enkrat sem bežno slišala, da obstaja ena knjiga mislim, da je naslov “Razvajenost -rak sodobne družbe”. Avtorja ne poznam.

Jo je kdo izmed vas prebral in vaše mnenje prosim.

Naslov je Razvajenost – rak sodobne vzgoje, avtor pa je Bogdan Žorž.

Sama je še nisem brala, ker je v knjižnici ves čas izposojena, ampak jo zelo pohvalijo, pa tudi predavanja tega avtorja.

Sem prebrala in čeprav otrok niti ne razvajamo pretirano, sem se ob knjigi pošteno zamislila. Njegova predavanja so pa sploh v redu.

Sem prebrala in jo priporočam.

Sem jo prebrala, kupila in jo toplo priporočam. Sem namreč delala z mladostniki, in jih je v tem okolju veliko točno takšnih, kot jih opisuje B. Žorž.

Jaz imam pa drugačno mnenje, sem jo prebrala v njej je veliko teorije na koncu pa še vedno ne veš kako naj delaš v praksi.Če je otrok še majhen, ti svetujem da si ogledaš oddaje Mali vragci na kanalu A, so zelo praktične in iz teh oddaj lahko veliko potegneš.

Tudi meni ni bila všeč. Po Žoržu so oz. smo vsi razvajeni tako ali drugače. Meni je od slovenskih avtorjev bolj pri srcu Zdenka Zalokar Divjak. Gospa piše in predava iz prakse, gradi pa na različnih starostnih skupinah.

Tudi meni ni bila všeč, saj se mi enako kot mucimacicom ni zdela čisto nič praktična, ampak sama teorija. Če jo povzamem v en stavek: Vsi smo razvajeni. Sem imela kar slabo vest nekaj časa, češ, kako strašno razvajena da sem.

Sama bolj priporočam knjigo Kako se pogovarjati z otroki in jih poslušati (ali nekaj takega), ki da čisto konkretne odgovore na vprašanja, kaj delati v situacijah, kako reagirati, kaj reči… V redu je tudi E. Pantley: z otrokom lahko sodeluješ ali nekaj takega. Res pa je, da jaz knjige jemljem zgolj kot nekaj zanimivega za prebrat, vzgajam pa po nobeni, ker se mi zdi, da so edino kuharske knjige take, da jim je treba verno slediti.

New Report

Close