Razpis Stan. sklada za subvencije – ne razumem
Mi lahko prosim poveste, kako razumete pogoje Stanovanjskega sklada?
Pod eno alinejo piše, da so do subvencij upravičene mlade družine, ki prvič rešujejo stanovanjski problem ALI nimajo zadovoljivo rešenega stan. problema (glede na normative iz stanovanjskega zakona).
Prosilec pa mora dati pisno izjavo, da ni lastnik ali solastnik nobene druge nepremičnine.
Smo 4 člani, živimo v stanovanju, ki je last mojega partnerja. Stanovanje meri 40 kvadratnih metrov, torej po normativih 25 kvadratov premalo. Večje stanovanje, ki sva ga kupila lani septembra, še obnavljamo. Smo upravičeni do subvencije ali ne? Kaj menite?
Saj vlogo bom oddala, ampak vseeno pa se ne bi rada osmešila kao da sem nepismena. :))) Ampak res ne vem.
Ce nepremicnina v kateri trenutno zivite (40m2) ni vajina (ce sta jo ze prodala), potem sta definitivno upravicena do subvencije, drugace ne. Vazno je torej, da poleg nove nepremicnine (na osnovi katere se prijavljata na razpis), nimata s partnerjem v lasti se kaksne druge nepremicnine. Mi smo bili lansko leto na istem,
ko sva z mozem najino prvo stanovanje (ki je bilo po njihovem pravilniku premajhno za 4 clane) prodala in kupila manjso hiso. Subvencijo sva dobila.
Veliko srece.
Forum je zaprt za komentiranje.