Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ražnjiči – damjana

ražnjiči – damjana

ali lahko tudi ostali dobimo “sfehtani” recept, : )

seveda!

jaz naredim tako:
Svinjsko meso narežem na kockice (poljubna velikost za ražnjiče) in jih za čez noč namočim v limonin sok, ki mu dodam svež rižmarin. Lahko tudi posušen, ampak ekeft je malce slabši. Potem pa to napojeno meso pred peko posolim, po možnosti z grobo soljo in pokapam z olivnim oljem, aromatizirano z origanom. (to je olje, v katerem sem vsaj pol leta pustila vejice origana in materine dušice-suhe). Vmes med meso napikam tudi rezine zelene paprike(za okus in izgled boljše od rdeče) ali rezine jajčevcev.
Pečenje na ognju – ne plošča ali krožnik ampka na oglju ali plinu, da naredi plamen svoj efekt!

Pa dober tek

hvala za recept, kmalu bo prilika za probat : )

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close