raznašalci časopisov nas prebudijo
Vsako jutro ob 4 zjutraj v naselje pridrvi in predvsem glasno priropota raznašalec časopisov. Zbudi nas vedno znova, saj ustavi motor pod oknom naše spalnice, odda časopis sosedu in odropota do drugega soseda. Čez 10 minut se isto zgodi z drugim raznašalcem.
Včasih celo pri vsaki hiši ugasne motor, ga potem vžge, ugasne, vžge, …
Smo v Ljubljani, v strnjenem naselju hiš, zakaj imajo motor, zakaj je ta jutranja budnica dovoljena, vem da so nekoč raznašali s kolesom, zakaj so zdaj vsi na motorjih?
Res da gre hitreje, ampak to je vsako jutro, ko bi človek res spal.
Pismonoša raznaša na kolesu, tile pa brenčji na starih, predpotopnih škripšajočih motorjih…
Kako je pri vas?
No, prinas je bilo enako. S tem, da živimo izven mesta. En in isto model kretenski je vsako jutro med pol četrto in četrto ustavil avto pred spalnico mojih staršev. Muziko je imel navito do konca naglas. Avto je pustil prižgan, odprta vrata in navito muziko in peš šel prav počasi od hiše do hiše.
Po več klicanjih na časopis se je človek končno umiril. Ker pa so nam že skoraj popustili živci vmes, smo že imeli plan, da ga pričakamo in mu odpeljemo avto nekaj sto metrov stran. Kreten kretenski egoistični. Bi mu kar privoščila.
jaz te pa razumem, ker je tudi meni vsako jutro pod spalničnim oknom brenčal z motorjem…sedaj je začel razvažat z avtom, ki je na srečo veliko bolj tih in sedaj se ne zbujam več…prej je bilo pa res grozno…res da samo poleti, ko sem imela na stežaj odprto okno, pa še to je bilo preveč….že tako zvečer zaradi vročine ne morem zaspati, zjutraj pa že ob štirih budnica…
Absolutno bi prepovedala motorje za raznašanje časopisov,…
Pri nas enako. Ob pol štirih zjutraj, vsak dan, še v nedeljo. Motor iz praveka, ropota in brenči, sploh ne vem kje hudiča so se vzeli ti stari motorji
Naj pove tukaj mnenje tisti, ki mu motorji grenijo zjutraj spanec, ne pa tisti, ki spijo brez hrupa, pa naj bo to v mestu ali na vasi, v Ljubljani ali kjerkoli drugje. Ker sigurno se bo našel kdo pa bo napisal, pa se preseli, pojdi živet na podeželje, kjer je mir. Zdaj tukaj ne govorimo kje je boljše za živet, govorimo pač o tistem kar nas moti.
Vsekakor bo treba nekaj narediti, ker zjutraj je pa spanec res najlepši, pa ti ga pretrga en ropotač motor… noro res, vsakič se razjezim…
Pri meni se je mimo okna spalnice z mopedom mučil v hudo strm klanec … tega ropotanja kar ni bilo konec, nazaj grede je pa zaviral, da je vse škripalo … To je res gnjavaža, jaz tudi težko zaspim nazaj, ko se prebudim, in se mi je kar trgalo. Na srečo so se ti sosedje odselili, novi pa niso naročeni. Upam, da tako ostane.
To je zame malenkost, da me zbudi vsako jutro s motorjem, ko sosedu prinesejo ne vem kateri časopis.
Jezi pa me to, da nona ne more spat in gre zjutraj ven po vrtu in potem pride navaden poštar in kar gor v hišo ga nese.Sicer pozvoni ali pa tudi ne, ampak je v isti sapi že gor po stopnicah.
Pride kadar je kaj za podpisat seveda, drugače je spodaj nabiralnik.
Sva se tudi že ulovila na poti v kopalnico v spodnjem perilu. Me je razjezilo uh.Pomaga pa ne nič.
Očitno je treba ustajat zelo bolj zgodaj, da bomo ustajali brez sitnobe.Ker, če ni poštar so sosede ki ob 6h klepetajo na dvoriščih ali si kričijo čez vrtove.Grrrrrrr
Jaz raznasam casopis,in verjetno oziroma vec kot ocitno,se vam niti ne dozdeva da mi ne nosimo casopisa samo vam in sosedom,ampak imamo raznasalci tudi po 600 komadov,katere vi kretenski modeli,tako radi prebirate preden grete v sluzbo. Drugace klicete na delo,novice,….ipd..,da casopisa ne dobivate do dolocene ure.niti pomislite pa ne,da mi moramo to delat ponoci,v dezju,snegu,mrazu,in povrh vsega nas se mularija oziroma brezdomci napadajo,ali po moznosti celo pretepajo.Doma pa partnerji in otroci vsako jutro cakajo da se njegov stars varno vrne domov……če bo imel sreco..
IN TAKI IDIOTI;SO NAROCENI NA NAS VRLI CASOPIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nas pa zbuja sosedov pes, ki se začne dreti, ko prinašalec zavije v našo ulico in nadaljuje še vse potem, ko so oni že dobili časopis, vse dokler raznašalec ne zapusti naše ulice. Samega prinašalca se sploh ne sliši. Še dobro, da se je ohladilo in imamo zaprto okno ponoči, tako da ga ne slišim več. Pa s poštarjem je enaka zgodba, le da smo takrat že zdoma.
no pri nas pa na eni strani cele dneve in noči cerkveni zvon in železnica. in ti strojevodje si tudi ponoči trobijo in ne vem kaj. in ko zavirajo cvili kot noro in na drugi strani glavna cesta, ki je za vikend najbolj polna ravno ponoči, ko se iz našega glavnega mesta vozijo na svoje vikende v Kvarner.
in kaj najn zdaj. se vsem pritožimo in zapremo cesto, železnico, in se gremo še k farju bunt, ki niti ponoči zvona ne ugasne.
smo se navadili. in konc. meni lahko še en miljon vlakov in avtov okrog glave brenči, tega ne slišim. slišim pa otroka takoj, ko se oglasi.
Mene ne zbudijo niti, ko delajo izkop za frišno cesto mimo hiše:) Pa tudi, če bi me… Nekatere storitve nas včasih zmotijo, a brez njih bi bili še veliko bolj razdražljivi.
Tudi mene vse prebuja :))) Ob štirih raznašalci cajtngov, ob petih začnejo dirke po stopnišču, ob šestih smetarji pobirajo smeti, ob sedmih druga runda dirk po stopnišču (sumim, da so javne uslužbenke v visokih petah), ob osmih stariii jamra, da je lačen, ob devetih mi zvoni budilka!
.ebeš taki penzionistički stan!
ZAHTEVAJTE, DA SE ZAČNEJO VOZIT Z ELEKTRIČNIMI MOTORJI.
TI SO PRIJAZNI DO UŠES IN DO OKOLJA!
ZAHTEVAJTE, DA ZAČNEJO VOZITI ELEKTRIČNE MOPEDE,
PRIJAZNO DO UŠES IN DO OKOLJA.
http://www.scootercatalog.com/electric-bicycle.html
http://www.ecoelectricscooters.com/mopeds
ZAHTEVAJTE, DA ZAČNEJO VOZITI ELEKTRIČNE MOPEDE,
PRIJAZNO DO UŠES IN DO OKOLJA.
http://www.scootercatalog.com/electric-bicycle.html
http://www.ecoelectricscooters.com/mopeds
Forum je zaprt za komentiranje.