Razmišljam o odpovedi – šolstvo
Anonimno 9666, 06.09.2024 ob 20:05
Če imaš kakega nabildanega prijatelja, ga prosi, naj med poukom sedi zadaj in se po potrebi sprehodi do klopi najglasnejših. Samo sprehodi in postavi razgrajaču za hrbet za par minut. Par šolskih ur tako, in bodo vedeli, kaj jih čaka, če ne bodo tiho.
Mirit ne, ker te vidijo kot šibko. Če je kraval, utihni in bodi tiho, dokler se ne umirijo. Naslednjo uro pa nenapovedano vprašaj snov iz prejšnje ure.
Ker si nova, se merijo s tabo. Zdaj moraš postaviti vzorce, sicer bo leto izgubljeno.
A ni nenapovedano izpraševanje nedovoljeno? Se mi zdi, da je to prišlo s tisto slavno Gabrovo reformo pred 20+ leti.
Te razumem. Stara sem 53 in ne morem več. Domov iz šole pridem crknjena, popolnoma brez energije in se ne poberem do večera. Do svoje službe, ki sem jo rada opravljala, čutim le še odpor. In ta RAP, ki tako omejuje otroke. Ne gredo več ven. To je nevzdržno. Velika napaka v razvoju otroka. Otroci rabijo prosto gibanje, igro, ne pa v šoli sedet na miru od 8.00 (nekateri so v jutranjem varstvu že ob 6.30), pa do 16.30. Še odrasli tega ne zmoremo. Skratka, šolski sistem drvi navzdol in nočem biti več del tega sistema.
Anonimno 6448, 11.09.2025 ob 11:31
Te razumem. Stara sem 53 in ne morem več. Domov iz šole pridem crknjena, popolnoma brez energije in se ne poberem do večera. Do svoje službe, ki sem jo rada opravljala, čutim le še odpor. In ta RAP, ki tako omejuje otroke. Ne gredo več ven. To je nevzdržno. Velika napaka v razvoju otroka. Otroci rabijo prosto gibanje, igro, ne pa v šoli sedet na miru od 8.00 (nekateri so v jutranjem varstvu že ob 6.30), pa do 16.30. Še odrasli tega ne zmoremo. Skratka, šolski sistem drvi navzdol in nočem biti več del tega sistema.
sej v zdravstvu ni kaj drugače. Prideš domov in se sestavljaš do večera za drug dan…grozno.
Tiki33, 11.09.2025 ob 12:08
sej v zdravstvu ni kaj drugače. Prideš domov in se sestavljaš do večera za drug dan…grozno.
mene pa čudi, zakaj je danes tako grozno, če prideš utrujen iz dela? A so včasih knapi prihajali spočiti iz jam, pa kmetje spočiti iz njiv ali pa gradbeni delavci a priplešejo domov ?
Forum je zaprt za komentiranje.