Razmišljam, da bi imela še enega psa
Tole zivalco si nabavi.
Načeloma je vseeno – dokler imaš čas uvajati, se psa razumeta. Nekako je najlažje (po mojih izkušnjah iz druge roke), vrstnico/vrstnika po starosti in pasmi (odvisno od tega ali steriliziraš). Vsakič je malo šok in obdobje prilagajanja (tako kot bi bilo zate, če bi naenkrat dobila bratca/sestrico).
Bi pa opozorila, da je več dela, cirkusa, stroškov… Obe naenkrat cepiti, pa 2x več hrane, pa se kaj skregata (vsako živo bitje se kdaj), pa skupaj lumparije, pa vsaka na svojo stran, pa je treba obe vzgajati kot posameznici in trop, vedenje je drugačno … Definitivno je kuža lahko bolj srečen, če ni sam, je pa tako kot pri več otrocih: en gre na tobogan, drugi na gugalnico, tretji se s kolesom skuša zapeljati pred avto – je drugačen način.
Upam, da nisem izpadla preveč negativna, je pa zelo pomembno, da je informirana odločitev – pomoje je najlažje vrstnico ali sestrico vzeti, starejši kuža bo verjetno iz zavetišča in lahko drugače dojema situacijo, če je zelo drugačna pasma npr. Rottweiler in čivava (velikost, energijske potrebe) so lahko malo težave (tudi nenamerne npr. Da se večji spotakne ob manjšega in ga resno poškoduje). Pa res imej vsaj 14dni, da si nenehno prisotna, pa kakšen mesec malo več časa rezerviranega za uvajanje v nov dom.
Vsekakor pa je zelo lepa izkušnja imeti “tropček/parček” 🙂
pakajše, 27.09.2021 ob 07:19
Doma imam 11 mesečno psičko. Zelo rada je v družbi ostalih psov, zato se odločam, da bi ji priskrbela družbo.
Sedaj pa ne vem, kakšna kombinacija bi bila najboljša: pes ali psica, mladiček, njen sovrstnik ali malo (1 – 2 leti) starejši?
Prosim za vaše izkušnje.
Jaz bi se eno psicko, nekje njene starosti.
Ali pa mucko.
Odvisno kaksne pasme je ta tvoja.
Sem imela skotsko ovcarko ki se je odlicno razumela s staffordko oz staffordka jo je imela tako rada. Prav jo je posnemala in postala zelo nezna kot ona. Nikoli se nista prijele ali skregale. Nikoli.
Najbolj smesne sta mi bile. Ce je ena spala na kavcu in druga potleh, sta se kukale ena drugo. Ce sta bile obe na kavcu pa tudi. Z enim ukom spale, z drugim ena drugo gledale.
Na sprehodu po vasi pa sem ju imela odvezane in sem jima rekla ” punce avto gre”. Sta sle skrajno ob cesti. Ob samem robu. Nista mi letele okrog. Ko dmo pa prisle na hrib ali jaso potem sta se pa lovili. Strasno pridne. 1A. Ravno jutri bi skotka imela 16 let, staffordka pa 5.oktobra tudi 16 let. Pa ju ni vec.?
Forum je zaprt za komentiranje.