Razmerje in ekstremni športi
Ok, vsem ženskam, ki vam ni jasno kako preživeti s 150€ na odpravi.
Prevoz: kombi 6-8 ljudi , bencin največkrat plača društvo, če pa ne, pa se razdeli med 6-8 ljudi
Bivanje: šotor – zastonj
Prehrana: nabava v trgovini, kuhamo sami
Razvade: sladoled, tortice – tudi to mora biti
Če se gre pa za avionom pa ja, potem je dražje. Samo kot sem že omenil, nisem ekstremist.
odpravar, eno samo nakladanje te je 🙂
sem plezalka, sem alpinistka, vem koliko stane vsa oprema, tudi če si jo nabavljaš počasi in sproti, ker je treba včasih tudi kaj obnovit. vem koliko stane samo gorivo, če se na primer odločiš it nekam blizu, recimo do dolomitov (kar zate resno dvomim, da ti je jasno).
torej, razen če nimaš mamice, ki te financira, je alpinizem drag šport. ker je treba tudi trenirat in to v glavnem vsak lep vikend. če grem v slovenske loge sem že srečna, če me en dan pride manj kot 25€, benz vključen. verjetno je moj problem v tem, da nimam mamice, ki bi me financirala. ja te ženske so pa res grozne, ane.
Oh ja lepolaska, kot sem napisal, jaz nisem ekstremist.
Mi pa ni jasno kje ti zapraviš teh 25€? Kam ti to hodiš? Jaz zapravim izključno samo za prevoz denar. Žre mi cca. 4 l na 100km. Julijce imam pa na dosegu rok.
Kaj pa ti zapravljaš pa res ne vem? Saj ti ni treba obrati vseh gostiln ob poti. Jaz jih ne. Prevoz si delimo.
Ja, očitno si vajena od doma živeti na veliki nogi, da potratiš po 25€. Če bi res sama služila, ne bi bila tako zapravljiva.
Oprema je pa res draga, to se strinjam. Samo, če primerjaš ceno z recimo vadbo joge, ko moraš vsak mesec kar lepo nakazat pa če preračunaš koliko je to na leto pa že dobiš kar nekaj kosov opreme.
ne vadim joge, in me to niti ne zanima, je pa res, da gremo ponavadi s kolegi na en pir, ki stane recimo 2 evra.
in tudi ne vem, po kakšnih “odpravah” ti hodiš 🙂 pomoje alpinisti temu rečejo izlet, ne odprava. ker za resna odprave, se (za začetek) kupi nov štrik – in je že šlo tistih 150 €. če štejemo, da prispevata 2, ti ostane še ene 70 za benz in hrano, pa nismo šteli še čist nobene druge opreme, ki jo je treba glih tako nabavit.
aja, in ne vem, kakšen vesoljski kombi to imate, da vam kuri 4L/100km, potem ko je noter 6 ljudi 😀 loool dobra fora ja.
—————————-
če ostale življenjske stroške na enak način računaš, ni čudno da babe bežijo od tebe kot hudič od križa :)))
in btw, tolk o veliki nogi: stroški zadnjih 30 dni:
– nov štrik 100€ (z ornk popustom)
– nove plezalke 125 €
– flikanje starih plezalk za v hribe 22 €
– set novih kompletov 50 € (spet z ornk popustom)
in zdaj se lahko počas pripravljam na zimo, kar pomeni eno novo ledno orodje 100 € in novi zimski čevlji… če bodo pod 300 bom vesela, zimski flis za 50 sem pa glihkar nabavla… in še dobro da imam veliko plačo, ker se ukvarjam še z drugimi športi.
in sori – potem ne moreš rečt, da te je odprava stala 150 €,
Forum je zaprt za komentiranje.