Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek razlika

razlika

mi lahko kdo opove v čem je razlika med parketom in lamelnim parketom?
Se da lamelni parket brusiti? Malo mi povejte kaj je boljše?
lp

Na kratko: Parketov je več vrst. Lahko je klasičen (ta je precej drag), lamelni (nekaj cenejši) in pa laminat (precej cenejši) Sam lamelni parket se lahko brusi medtem ko brušenje laminata ne pride v poštev.
Kaj je boljše;…sam laminata nikoli ne položil po svojem stanovanju, veliko raje imam pravi les, pa naj bo to v obliki lamelnega ali klašičnega parketa

a ve morda kdo kolko stane polaganje brušenje ter lakiranje parketa?
Pa če koga še posebaj priporočate?

Jaz bi samo dodala, da imam v kuhinji položen laminat in sem izredno zadovoljna: videti je čudovit, čisti se zlahka, po sedmih letih je kot nov. Je pa res, da laminata ne bi dala v noben drug prostor …

ti bom poskusala opisati vse troje

klasicni parket: polagajo se priblizno 8 cm siroke daljse descice je debelejsi in se lahko brusi veckrat tudi do 4x menda, seveda je najdrazja varianta

lamelni parket: polagajo se plosce, na katerih so ze zlepljene descice in se lahko brusi le 1x in je cca. pol cenejsi od klasicnega (vsaj pred 5 leti je bil)

laminat: to bi pa tezko rekla, da je parket, saj je to umetna masa, ki ni fiksno prilepljena na tla, zamenjati jo je najlazje, pri polaganju pa je treba biti pozoren, da ne skripa potem

Ce se bos odlocila za parket, vedi, da ga delas skoraj za vecno, zato vzami najboljso klaso. Izbiras lahko med hrastom, jesenom (je svetlejsi), bukvijo (baje premehek les) itd.
Potem pa izbiras se lak, ki je lahko svetleci, pol mat ali mat (mogoce se kaj vec). Mi smo izbrali pol mat (in ima lep lesk brez kaksnih polirnih sredstev).
Vzami si cas in poisci nekaj parketarjev ter se malo pomeni in si potem ustvari svoje mnenje.

lp
Majda

Brez skrbi…tudi lamelni parket se lahko brusi 3x ali večkrat (odvisno od debeline brušenja). Odsvetujem bukov parket – po nekaj letih se bukov les skrči in nastanejo špranje. Res, da je hrastov parket nekaj dražji, vedeti pa moraš da je poraba laka pri hrastovem parketu manjša, ker je bukov parket zelo vpojen. Žal pa ne poznam eksotišnih vrst parketov, ki so menda precej bolj obstojni in lepi od hrastovega, bukovega, jesenovega…. Sicer pa ti svetujem, da pri lakiranju ne varčuješ (raje polakiraj 4x kot pa 3x)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close