Razlika v letih
zdravo….tudi sam sem bil v podobni situaciji. Na njeno pobudo…ona 16 let mlajša(zgodnja dvajseta, jaz pa pozna trideseta in brez otrok). Po eni strani je fajn občutek, ko si zanimiv takšni mlajši atraktivni ženski….naj povem da tudi sam nisem premožen, tako da tu ni bil razlog. Po drugi strani pa ves čas občutek, da to nima dolgega roka trajanja, da bo čez časa šla po svoje in si našla nekoga svojih let. In ravno ta blokada pri meni je potem porušlia vse skupaj. Še danes se sprašujem, če nisem razmišljal napačno…
Meni osebno je to prestaro/premlado za skupaj. Že od nekdaj sem mnenja da tam cirka do max 5 let (gor in dol) razlike bi še šlo, desetletje ali več pa je prevelik generacijski razkorak ne glede na to ali sem jaz preveč umsko zrela in on premalo, fizično telo pa je tudi toliko staro kot pač je, starosti se ne da pretentat, pa četudi brezupno poskušajo v boju za pomlajevanje…
Ne morem ti odgovoriti, ker je enostavno premalo podatkov. Če res veš, kdo je na drugi strani in se dobro dogovorita, kako bosta živela, ko bo on starejši, ti pa še polna energije, bi po moje šlo (in če je seveda drugače “idealen” zate).
Če to ni res to (da že osnova ni odlična), pa po moje samo roke stran in pod pod noge.
Vzrokov je lahko več:
-da nisi imela pristnega odnosa s svojim očetom ali pa je bil v tvoji rani mladosti odsoten (živela brez njega napirmer) in si iščeš nadomestnega očeta
– da si raočarana nad vrstniki, ker od njih pričakuješ preveč ( jasno, v tvojih letih so marsikateri fantje še krepko nedozoreli)
– da ti starejši moški predstavljajo neko še nedoživeto izkušnjo o zrelosti, njihovi izkušenosti, česar pri vrstnikih ne dobiš – pa moraš to preizkusit
– da se boš od takega mnogo več v čimkrajšem času marsičesa življenskega naučila, kot od vrstnika, pridobila različne življenske izkušnje, ki jih vrstniki še nimajo
Ravno to prepricanje je pomemben razlog, da imas z moskimi izkusnje kot jih imas. Ker vrstniku na nivoju enostavno nisi zanimiva za vec kot obcasnistvo.
Trenutno je moja glavna “punca” skoraj pol mlajsa od mene. Glavna jubica je le 14 let mlajsa. Toliko kot bivsa s katero ostajam v stikih. Imam pa se druge. Dosti drugih. Ena je pravkar praznovala 21 rojstni dan.
Ti pa se tolazi, da je to dominate nezrelih luzerjev. Ti pa si predobra. Ne, ti zivis v La La Land. Za zvezo si primerna le 60 letniku, lol.
Ta tvoja opisana mlada bi te scuzala. Četudi nimaš denarja,si je verjetno mislila, ta bi pa lahko bil moja copata in bi te pač ovijala okoli prsta toliko dolgo bi ji pasalo, potem bi pa leta kasneje všla z mlajšim ,ali z nekom iz njene generacije.
Ja ti bi lahko razmišljal po tem samo z spodnjo glavo,hop v posteljo z mladim mesom in ti bi se potempočutil mladega. Tako dolgo dokler ne bi prišel k sebi.
Sama poznam eno,ki je sprva imela mlajšega moža in mu je samo ukazovala. Ta mlajši je bil delavec v proizvodnji. Ubogi revež je bil poleg nje. Žal je zbolel in umrl. Potem si je ona po 1letu dobila novega ,ki pa je 20 let starejši od nje in spet se zdira nad njim. Ta starejši sedanji mož ima pa svojo firmo. Ona pa dela v javni upravi.
To je >>ljubezen
Če ti zgledaš starejša, on pa mlajši, potem sta glih za skupaj…
Malo za šalo, malo za res…
V resnici pa je takole: Čez deset let boš stara 31…mlada, v cvetu mladosti.
On jih bo imel 50…Ne bo več tako mlad.
Boš takrat gledala fante svojih let z napetimi mišicami?
Sicer pa …poznam kar nekaj parov, ki dobro funkcionirajo kljub temu, da je on toliko starejši…
Recimo Jurij Souček in Milena Morača…krasen par.Pa nista edina.
A pri štiridesetih, da nima nobenega premoženja?
Kje bosta pa živela?
Pod smreko?
Forum je zaprt za komentiranje.