Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Različna mnenja zdravnika in delodajalca

Različna mnenja zdravnika in delodajalca

Imam odločbo v kateri piše, da sem zmožen za delo v skrajšanem delovnem času po štiri ure dnevno.
V službi imamo 40 urni delovnik na teden. Dela se od ponedeljka do nedelje pa me zanima ali moram delati vsak dan po štiri ure ali delam 20 ur na teden?? Zdravnica pravi 20 ur ker je polovica od 40 ur na teden.

Če ti piše vsak dan po 4 ure to pomeni da delaš vsak dan po 4 ure. Če bi bil sposoben delati 8 ur na dan, bi bil zdrav.

A si prepričan da je zdravnica to rekla ali so to rekli v podjetju? Bi me čudilo da se zdravnica ne bi držala odločbe.

Če imaš skrajšan delovni čas, 20 ur na teden, to pomeni, da lahko delaš največ 4 ure dnevno. Nadure ali pa prerazporejen delovni čas, kjer nekaj časa delaš več, nekaj časa pa manj, niso dovoljene. Če je zdravnica rekla drugače, se moti.

Pardon, se pravi, če prav razumem, naj bi delal kako 6 dni po 4 ure? Torej največ 4 ure na dan in največ 20 ur na teden!

Ja zdravnica mi je povedala, da če imam za delati 40 ur na teden lahko delam največ 20 ur tedensko ker je to skrajšani delovni čas. Pravi da ne ve zakaj to ne napišejo malo bolj konkretno v odločbo. Če bi delal 6 ali 7 dni po 4 ure bi bilo to 24ur ali 28ur kar bi pomenilo 48 ali 56urni tednik kar mislim da ni po zakonu.?

Če je delovnik v tednu 40 ur, verjetno vsak ne dela vsak dan 7 dni v tednu in imate vmes kaj frej in če imate 40 urni delovnik po 8 ur, je potem edino logično, da četudi imate delovnik do nedelje, da ste vmes pač frej. Ali pa se teh 40 ur kako drugače porazdeli v tednu.

V odločbi ti pač piše, da si sposoben delati največ štiri ure. In če jih vi imate 40 na teden, to pomeni, da jih lahko v tednu oddelaš 20. Tako bi kvečjemu, če bi delal npr. 7 dni, lahko delal npr. 6×3 in enkrat 2 uri, ne glede na izrek odločbe, saj oni le odločajo, da več kot 4 ure na dan ne smeš delati. To potem ne pomeni, da ti moraš sedaj delati 7 dni v tednu po 4 ure, v kolikor imate 40 urni delovnik.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close