Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › RAZLAGA mRNA tehnologije CEPIV proti Covidu

RAZLAGA mRNA tehnologije CEPIV proti Covidu

Za tiste, ki ne razumejo, ker gre za tehnologijo, ki jo je laikom težko razložiti v 1 čivku je tukaj članek s poljudnim opisom: https://t.co/4VRZ3gMHSF
Za tiste, ki nočejo razumeti pa ni pomoči.

— Roman Jerala (@rjerala) January 22, 2022

https://eu.usatoday.com/story/news/health/2022/01/06/covid-vaccine-mrna-technology-heart-disease/9115477002/

Se ne spoznam, ampak mi nihče od tistih ki se zgražajo nad “genskim inženiringom” torej cepljenjem z mRNA ni vedel povedati kakšna je razlika če ta mRNA dobiš po “naravni” poti, torej z virusom. Razumem skepso še preden je bilo jasno da bomo vsi fasali ta virus, ampak zdaj… Mogoče kdo pozna razliko?

Odgovor na objavo uporabnika
Kuga, 22.01.2022 ob 11:07

Se ne spoznam, ampak mi nihče od tistih ki se zgražajo nad “genskim inženiringom” torej cepljenjem z mRNA ni vedel povedati kakšna je razlika če ta mRNA dobiš po “naravni” poti, torej z virusom. Razumem skepso še preden je bilo jasno da bomo vsi fasali ta virus, ampak zdaj… Mogoče kdo pozna razliko?

mRNA ki je v cepivih začne proizvajat protein in tako naš imunski sistem začne tvorit protitelesa. Ko se potem okužimo z virusom celice imunskega sistema prepoznajo protein ki je vezan na virusu in aktivira potrebne celice da se borijo proti temu virusu. Če se ne cepimo, celice tujka ne bodo prepoznale, medtem se bo pa virus v naših celicah podvajal in napadal naše telo (pljuča).

Anonimno 10443, 22.01.2022 ob 11:19

mRNA ki je v cepivih začne proizvajat protein in tako naš imunski sistem začne tvorit protitelesa. Ko se potem okužimo z virusom celice imunskega sistema prepoznajo protein ki je vezan na virusu in aktivira potrebne celice da se borijo proti temu virusu. Če se ne cepimo, celice tujka ne bodo prepoznale, medtem se bo pa virus v naših celicah podvajal in napadal naše telo (pljuča).

Vse za ljubi kruhek ane.

elite, 22.01.2022 ob 11:37

Vse za ljubi kruhek ane.

Tako pač je.

Če dobimo mRNA preko cepiv, naše telo lahko začne proizvajat protitelesa, vendar škode za telo ni, ker ni virusa. Naslednjič, ko bomo srečali virus, so protitelesa že v pripravljenosti.

Če dobimo mRNA preko do prej neznanega virusa, brez da smo prej cepljeni, telo ga ne pozna, protiteles še ni, virus ima prednost pred nami in se prekomerno razmnoži, še preden uspe naše telo virus uničiti. Nastaja škoda, prekomerno vnetje, “razpadajo” pljuča, virus preplavi telo…

Ne zanima me kako je narejeno. Zanima me ali deluje.?

Za obicajnega prebivalca neke drzave ni pomembno kako je nekaj narejeno (s tem naj se ukvarjajo strokovnjaki) ampak ali zadeva deluje.

Primer vseeno mi je kako je pralni stroj narejen, mene zanima da dela. Ce ne dela ga peljem na servis, tam vedo kako je narejen in pricakujem da ga popravijo, ce se le da. Torej namesto da nas sopajo kako so cepiva narejena, naj se spravijo raje na delo, popravijo naj jih,  da bojo tudi delovala.

yram, 22.01.2022 ob 12:18

Ne zanima me kako je narejeno. Zanima me ali deluje.?

Za obicajnega prebivalca neke drzave ni pomembno kako je nekaj narejeno (s tem naj se ukvarjajo strokovnjaki) ampak ali zadeva deluje.

Primer vseeno mi je kako je pralni stroj narejen, mene zanima da dela. Ce ne dela ga peljem na servis, tam vedo kako je narejen in pricakujem da ga popravijo, ce se le da. Torej namesto da nas sopajo kako so cepiva narejena, naj se spravijo raje na delo, popravijo naj jih,  da bojo tudi delovala.

Ja sej tako delujejo. To je dejansko princip vseh cepiv pa naj so mRNA, vektorska ali mrtva cepiva.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close