Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev razgovor+preizkus znanja

razgovor+preizkus znanja

Pozdravljeni,

Sem bila kar malo šokirana na zadnjem razgovoru pa me zanima, če se je še komu to zgodilo in kako ste reagirali.

Klicali so me na razgovor in sem šla.
Iskali so človeka za delovno mesto knjigovodje.Ker to delo opravljam že 10 let sem bila prepričana, da nekaj znam. Vsaj to kar so mi opisovali za moja dela in naloge res obvladam.Sem mu pa tudi povedala, da sem delala samo kot knjigovodja in nikoli kot bilancist-to je pisalo tudi v mojem življenepisu. Rekel mi je, da za izdelovanje bilanc imajo zunanji računovodski servis in ni panike.
Vse se lepo pogovorimo in imela sem res dober občutek. Potem mi pa prijavijo, da bi radi preverili moje znanje. Rekla sem, da ni problema. Pred mano pomoli list vprašanj – mene pa šok. Na listu en kup vrašanj o izdelavi bilance, o spremembi zakonov, o prevrednotenju dobička itd.

Nekaj časa gledam list potem se pa lepo zahvalim in še enkrat ponovim, da bilanc nisem še delala in se zahvalim za razgovor in odidem.

Kaj bi vi naredili v tem primeru? Ali sem mogoče nesposobna in naj grem raje v trgovino cune prodajat?
Sem v totalnem podnu in se sploh ne upam več pošiljat prošenj, ker ne vam kaj me čaka.
Hvala za odgovore,

Sara

Ne obupat. Ti kar se poslji kaksno prijavo. Imela si smolo.
Po eni strani si pa priznaj, da je bil uspeh ze v tem, da si dobila povabilo na razgovor. Na koliko poslanih prosenj pa dejansko dobis vabilo za razgovor? Meni na nekatere prosnje se negativnega odgovora niso poslali.

Mogoce so res iskali knjigovodjo, vendar so imeli se kaksen skrit namen … poiskati nekoga, ki bo znal delat tudi kaj drugega.
Mogoce razmisljajo o zamenjavi racunovodskega servisa ali pa o tem, da bi imeli cez cas redno zaposlenega racunovodjo, ki bil znal tudi delati bilance in se ze pripravljajo na to.

Veliko srece pri nadaljevanju iskanja nove sluzbe.

hjoj.,jaz sem aktivna iskalka zaposlitve in imam za sabo že res milijon razgovorov, tako da vabila na razgovor več ne smatram za uspeh.

kaj za vraga mi ne gre ok na razogovru, da se po tolkih razgovorih nikjer niso vzeli? obnašati se vem, vsa pravila poznam, ki sem se jih naučila v zaposlitvenem kotičku, v klubu za iskanje zaposlitve, tudi preko neta so taka navodila kako se obnašati med razgovorom in se vsega držim kot pribito, pa ne vem kaj za vraga gre narobe. a sem jim tako nesimpatična? a mislijo, da sem tko zelo mlada, ker imam še mozolje, čeprav imam že prek 30 let? kaj jim ne paše, da imam rjave oči, da nisem sexy postave? oblačim se tud lepo, solidno, elegantno, bolj poslovno in ne v kavbojke

TO PA NAJBOLJ RESNO SPRAŠUJEM:a naj grem raje stetovirana, s piercingi, izzivalno bolečena, grozno zelo naličena ipd.? namreč dost takih zaposlenih vidim..mogoeč so se ta pravila obnašanja in izgleda na razgovoru spremenila.

torej, meni vabilo na razgovor več ne pomeni prav ničesar, noben uspeh ni.

kaj naj?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close