Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev razgovor za službo- za področje kadrov

razgovor za službo- za področje kadrov

Pozdravljeni!

Dobila sem povabilo na razgovor za službo za mesto na področju kadrov (veliko podjetje cca. 1000 zaposlenih).
Zanima me kaj lahko pričakujem, da me vprašajo, poleg standardnih vprašanj glede izkušenj, znanj,…
Koliko časa ponavadi traja 1. razgovor?
Je v navadi da te že prvič povprašajo o plači?
Kaj obleči na razgovor (sem še študentka tako da nekih poslovnih oblek niti nimam)? Ok recimo lepe hlače, kaj pa na vrhu?

Kdaj lahko pričakujem odgovor? Ali dobim tako pozitiven kot negativen odgovor?

Uf, kar nekaj vprašanj je, upam da mi bo kdo pomagal!

Hvala in lep dan 🙂

Za razgovor se temeljito pripravi glede podjetja s čim se ukvarjajo, dobro poglej kaj točno je napisano v oglasu kakšne bi bile tvoje naloge …
malce razmisli kako se boš predstavila v stilu … študirala sem to pa to, moje izkušnje so takšne in takšne (predvsem se osredotoči na tiste izkušnje, za katere meniš, da bi ti pomagale pri tem delu … v stilu … kot študentka sem delala s strankami, kar mi je pomagalo, da sem znam komunicirati z različnimi skupinami, .. ) skratka … preglej kaj si delala in kaj znaš. Vprašanje, ki ga lahko pričakuješ je (mogoče ne na prvem razgovoru) zakaj si boljša od drugih, to vprašanje ni zato, ker bi oni pričakovali, da veš kdo so drugi kandidti, temveč da vidijo če poznaš svoje prednosti (oz. kaj meniš, da so tvoje prednosti), drugo vprašanje, ki ga znajo postaviti je zakaj prav njihovo podjetje, potem kaj bi rada delala, kje se vidiš čez pet let, kako se soočaš s konflikti, …

razmisli tudi kaj bi želela vedeti z njihove strani, za plačo pa nikar ne vprašaj na prvem razgovoru, razen če ti bodo oni sami povedali … aja, vseeno razmisli za kakšno plačo si pripravljena delati, ker te znajo to vprašati. Pa še nekaj … NIKOLI se ne predstavljaj na način, ki bi zniževal tvojo vrednost … se pravi … na vprašanje kje vidiš da nisi dobra nikoli ne odgovori da si npr. površna, temveč, da se zavedaš, da ti pade koncentracija in se trdiš, da bi to odpravila.

Vse primere, ki sem jih navedla, sem si jih sproti izmislila, predlagam ti, da dobro razmisliš sama in se predstaviš na iskren, pozitiven način … predvsem pa … bodi samozavestna.

srečno 🙂

B.

Ojla

Zavedaj se,da si tik pred ciljem in da se moraš dobro pripraviti na zaposlitveni intervju, da boš seveda zmagovalka ti. Sedaj imaš v roki škarje in platno, tako da se moraš dobro “prodati” in seveda prepričati s svojo osebnostjo in veliko željo po delu.

Kaj obleči? Hja tiste lepe hlače zgoraj pa bi jaz oblekla eno srajco ali majco, vendar ne preveč vpadljivo (pazi na dekolte), ker nekateri kadrovniki(predvsem ženske) lahko negativno ocenijo vpadljivost kandidatke…

Prvi razgovor ponavadi ne traja dolgo, gre predvsem za splošna vprašanja ali pa kandidatu ponudijo kar vprašalnik (standardni podatki) potem pa gresta skupaj čez ta vprašanja iz vprašalnika. Odgovor ne boš dobila takoj (ne negativen in ne pozitiven), ker če gre za podjetje z 1000 zaposlenimi potem imajo verjetno kakšna pravila drugega kroga, psiholoških testov itd…

Priporočam ti, da se o podjetju dobro pozanimaš s čim se ukvarjajo, kako so uspešni v svojem poslovanju, kakšno je delavno okolje… itd

Želim ti veliko sreče!!!

lp

preberi si čim več v zvezi z zaposlitvenim intervjujem in čim več v zvezi s kadri (sicer ne vem kaj študiraš, če kaj v zvezi s kadri, potem bo že dobro).

Kar pa se obleke tiče – če greš na razgovor, kjer je zaposlenih 1000 ljudi, nikakor ne hodi v majici! Obvezno si obleci srajco, hlače in kakšne elegantne čevlje. V kolikor boš imela s seboj kakšno dokumentacijo, papirje, imej jih v kakšni lepi mapi, urejene – tudi s tem se predstaviš.

Želim ti veliko sreče!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close