Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Razgovor za službo; izkušnje proti lepoti

Razgovor za službo; izkušnje proti lepoti

Jaz sem lepotica in vrhunsko izobražena doma in v tujini in sem bila dolgo brezposelna zaradi kadrovnic na razgovorih, v prvi službi so me sodelavke hotele uničiti. Moški so me zaposlili izključno zaradi kasnejšega nadlegovanja, ko jim ni uspelo, mi niso podaljšali pogodbe. Ne vem, kako ti lepota lahko koristi. Nikoli se nisem oblačila provokativno in hodila okoli v petah on tudi nisem spogledljiva niti malo. Vse sem morala opraviti 2x boljše, da sem bila na istem kot drugi.

Odgovor na objavo uporabnika
Izkušena, 04.01.2022 ob 23:05

Zelo, zelo razočarana nad odnosom zaposlovalca in njegovo profesionalnostjo. Danes sem namreč imela še zadnji intervju za služb. Pogovor in zagovor pred kadrovnikom, direktorjem in možačasto šefinjo oddelka za katerega iščejo novo sodelavko. Gre za večje, precej znano podjetje. Šla sem skozi psiho- fizične teste sposobnosti, preverjali so pisno in govorno znanje dveh tujih jezikov, poznavanje računalniških orodij, gledali so dosedanja znanja, reference in seveda izkušnje. Ni da ni. Vse sem opravila odločno, a na zadnjem razgovoru sem se znašla z punco, ki ni dosegala skoraj nič od napisanega. Je poudarila, da je res dobra v uporabi družbenih omrežij, kar pa niti ni bilo med opisom delovnih nalog. Moram pa poudariti, da je punca nekaj najbolj cortkanega kar sem kdaj videla. Drobna, z lepo postavo, simpatično »nedolžna«, z milim glaskom in nenormalno velikimi očmi, ki žmrkajo tako milo in privlačno, da bi jim podlegel vsak moški. Nad njeno prikupnostjo so bili vsi očarani, dobesedno so ji jedli iz roke in tako je dobila službo, ki ji verjetno nikoli ne bo kos, meni pa bo ostal zelo grenak priokus. Bom verjetno potrebovala kar nekaj časa, da prebolim bolečino, ko je lepota povozila strokovnost in izkušnje. Morda kdo ve, če se proti taki odločitvi delodajalca da lahko uraden ugovor ali kaj podobnega?

Mi izkušeni ne dobimo službe. Mene emšo povozi,.. Čez nekaj časa pa se bo ta isti delodajalec ponovno pojavil pri iskanju novega kadra?

Lepota res zna zavesti ampak tako grda pa tudi ne moreš biti, da tudi tvoje kompetence niso pomagale proti eni lepi glupki.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close