Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek razgovor v angleščini

razgovor v angleščini

dobila sem ponudbo za neko službo vendar bo razgovor potekal v angleščini (ker je šef anglež). prosim če je imela katera že tak razgovor, kaj sprašujejo oz na kaj je treba pazit.

sprašujem zato, ker angleško ne govorim najbolje. delo bo sicer potekalo v slovenskem jeziku, ker imajo podružnico tu. kaj menite je bolje da grem in reskiram čeprav ne vem kako se bom najbolje sporazumevala z direktorjem ali naj se zmislim en pameten razlog in odpovem razgovor.

poskusi pa boš vidla, ne na odpovej,mogoče pa ne bo tako hudo

Fino je, če lahko svoj CW tekoče poveš v angleščini. Pol pa običajno steče pogovor, ker boš s tem že premagala tremo in boš nadaljevala bolj samozavestno.

V priklonu

JOHANUS

Če boš poskusla, imaš vsaj možnosti, če ne boš niti poskusla, ne bo res nič od službe. Mogoče pa ne bo tako hudo.

Nikar ne odpovej, ampak pojdi in se potrudi po svojih najboljsih moceh – morda bos sama sebe presenetila in sploh ne bo tako zelo tezko! Bodi pozitivna in veliko srece!

Imela sem razgovore v raznih tujih jezikih in potekajo prav tako kot v slovenščini.
Od tebe ne pričakujejo nobenih dolgih monologov. Pogovor poteka v obliki vprašanj, na katere se da odogovoriti lepo kratko brez nepotrebnega besedičenja.
Če pa imaš kako kolegico, ki dobro govori angleščino, malo “povadita”. Naj ti postavi vprašanje tipa “Ali znate delati v skupini?”, “Ste prilagodljivi?”, “Znate sprejemati hitre odločitve?”, itd. oz. kaj takega, kar se navezuje na ponujeno delovno mesto, ti pa poskušaj odgovoriti.

Naj kolegica pri tvojem odgovoru pazi, da uporabiš GLAGOL (meni so najhujše variante, ko ljudje v tujih jezikih ne uporabijo glagola), da ves čas uporabljaš isti čas (če poveš več kot en stavek) in da uporabljaš preproste besede.

Živjo, ali greš mogoče na razgovor v farmacevtsko podjetje?

Lejla

ah sem odpovedala ker sem slišala da se v tisti firmi dogajajo mal čudne stvari.

Lejla: gre za farmacevtsko podjetje

Za katero mesto si pa hotela kandidirati? Mislim, da vem, katero podjetje je to, ker sem delala tam. Izkušnje: SUPER!

Lejla

za delo v računovodstvu

Škoda, ker si odpovedala. Bila bi ti ena izkušnja več in če ti sedaj slučajno ne bi uspelo, bi imela vsaj izkušnjo za naprej. In bi ti morda bilo naslednjič lažje.
A tak je.
R.

Ja skoda, ker si odpovedala.
Ceprav sem jaz tudi ze imela kar nekaj razgovorov v anglescini, ki pa so bili vsi neuspesni zaradi mojega slabega znanja jezika.
Razgovori v anglescini znajo biti kar nelagodni, ce nisi dober v jezikh.
V petek me caka se en…

Kakšna angleščina? Naj se tip nauči slovensko. Ve se, kateri jezik je uraden tukaj.

V javni upravi bo še dolgo veljala slovenščina, ker drugega jezika ne poznajo.

Vse lepo in prav, ampak tema je bila odprt pred 10. leti …

problem pa mnogo manjši, ker nas tuji delodajalci zapuščajo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close