razgovor v angleščini
dobila sem ponudbo za neko službo vendar bo razgovor potekal v angleščini (ker je šef anglež). prosim če je imela katera že tak razgovor, kaj sprašujejo oz na kaj je treba pazit.
sprašujem zato, ker angleško ne govorim najbolje. delo bo sicer potekalo v slovenskem jeziku, ker imajo podružnico tu. kaj menite je bolje da grem in reskiram čeprav ne vem kako se bom najbolje sporazumevala z direktorjem ali naj se zmislim en pameten razlog in odpovem razgovor.
Imela sem razgovore v raznih tujih jezikih in potekajo prav tako kot v slovenščini.
Od tebe ne pričakujejo nobenih dolgih monologov. Pogovor poteka v obliki vprašanj, na katere se da odogovoriti lepo kratko brez nepotrebnega besedičenja.
Če pa imaš kako kolegico, ki dobro govori angleščino, malo “povadita”. Naj ti postavi vprašanje tipa “Ali znate delati v skupini?”, “Ste prilagodljivi?”, “Znate sprejemati hitre odločitve?”, itd. oz. kaj takega, kar se navezuje na ponujeno delovno mesto, ti pa poskušaj odgovoriti.
Naj kolegica pri tvojem odgovoru pazi, da uporabiš GLAGOL (meni so najhujše variante, ko ljudje v tujih jezikih ne uporabijo glagola), da ves čas uporabljaš isti čas (če poveš več kot en stavek) in da uporabljaš preproste besede.
Forum je zaprt za komentiranje.