Razgledanost, denar in varčevanje
Sem odprl še eno temo, ker je lahko stvar zelo relativna.
Veliko žensk omenja, naj je moški razgledan, varčuje denar ipd. Če poleg službe namenjaš veliko časa raznim športom in veliko vikendov preživiš v naravi kot je npr. planinarjenje potem nimaš toliko časa za branje vseh časopisov, revij, gledanje tv oddaj ipd. Hkrati tudi zapraviš precej denarja za vse te stvari. Ne gre se luksuz, vendar tudi najbolj osnoven šport in planinarjenje ter stroški voženj kar veliko stanejo. Potem, če si samski pa še moraš hoditi ven in tudi vse stane. Če imaš službo nekako prideš skozi, ne vem kako varčevati pa ne moreš. Vendar imaš kvalitetno življenje in spoznavaš precej ljudi.
Čisto druga zgodba je pri nekomu, ki podaljšuje delo v službi in je služba in potem mogoče še gledanje tv in branje časopisov vse kar je naredil v celem dnevu. Taki posamezniki so logično zelo načitani in razgledani in ker so večinoma doma tudi privarčujejo lahko kar precej.
Torej stvar je zelo relativna….
Sam ugotavljam, da mi zelo veliko športa, narava ter potem še nekaj druženja zelo veliko daje. Vem pa da nisem ravno toliko načitan kot tisti, ki ogromno tega časa posvečajo branju vse krame, ko jo je vedno več.
Razgledan je tisti, ki se veliko druži, pogovarja izmenjuje mneje in ima SVOJE mnenje. To kar pa ti govoriš ne gre za razgledanost ampak načitanost.
Jaz mislim, da ženske sploh nimajo tako jasnih zahtev. Greš ven, tip ti je vizuelno všeč, ko te pogleda te stisne v želodcu. Potem pa je potreben le sproščen pogovor. To je vse. Če misliš, da mora moški vedeti katera pesem je aktualna ali kje je Merklova na obisku, kakšen je naš BDP, da je brezposelnost 14 % itd NI. Pomembno je da ima svoje MNENJE in da zna povedat npr na zanimiv način o neki knjigi, dogodku, …
Splošno razgledanost si pridobivaš skozi čas, to ni nekaj kar osvojiš in potem imaš. Nima veze z denarjem, ker so priložnosti za vse dosegljive. Vprašanje je le, česa si nekdo želi in koliko dejansko zmore.
Po drugi strani omenjaš šport, gibanje v naravi, skrb za telo. Po tvoje je pretirano ukvarjanje s telesom zanemarjanje duha? Oboje gre z roko v roki, eno težko brez drugega. Ljudje, ki skrbijo za fizično kondicijo, so bolj v psihični formi. Načeloma je tako, ni pa nujno. Narava ti da energijo in zato najdeš čas za vse:).
Zaradi časopisov in TV-ja ljudje postanejo zelo načitani in razgledani? You must be kidding me!
Hribčkov na katere se povzpne pri planinarjenju? :)))[/quote]
Onček, ti ti pacek[/quote]
Pa ne da ti je sedaj žal, ker si naši domišljiji pustila prosto pot? :)))
Drugič raje malo zategni vajeti, da ti planinec prec ne zbezlja čez hribčke in za sabo pusti samo packarijo…… :))))
Relativnost….ja, zelo je relativno.
Za enega moškega pomeni razgledanost to, da pozna rezultate fuzbal tekem in znamke piva…
Za drugega to, da je svetovljan, da se zna obnašati v dragih hotelih, kazinojih, ekskluzivnih
klubih v tujini, zna naročati v dragih restavracijah, da zna klepetati o vsaki temi od fizike do
Schuberta, od pola do Fabergeja…od svetovne politike in ekonomije, do umetnosti in znanosti….
Teorija, da pa zaradi planinarjenja ne moreš biti razgledan, je pa RES smešna.
Veš, če ne bereš Slovenskih novic pa, če izpustiš Lady pa tako naprej. Ne boš nič manj razgledan. Tako, da branje vsega časopisja (večji del je rumen) ti ne bo odprlo duha.
Planinarjenje drag šport? Saj se hecaš a ne? Kupi kvalitetno opremo in trajala po dolgo. Jaz največkrat štartam od doma peš v hribe. Drugače, če ti je planinstvo predrago imaš na voljo še tek. Tu rabiš pa le dobre copate in startaš od doma. Še ceneje. Če izpustiš posedanje v lokalih, če ne popivaš, ne kadiš, če izpustiš kino, opero… verjamem, da bo ostal denar za športno opremo. Drugače pa recimo namesto v drag fitnes greš na zastonjsko trim stezo. Še bolj učinkovita vadba pa v zdravem okolju boš. Zakaj morajo samski hoditi ven, a nesamskim pa ni treba? Jaz imam vedno potrebo hoditi ven: v gore, smučat, plavat, kolesarit – ne glede ali sem samska ali ne.
Tisti, ki poleg službe samo časopise bere in gleda TV je zate razgledan? V čem je pa razgledan? V rumenih novicah? Očitno mu branje nič ne pomaga, ker sigurno je že naletel na to, da je treba čim več gibat, da naj bomo v kondiciji in tako naprej, če tega ne prakticira. Je smisel, da bere, če nič ne upošteva?
Drugače pa ljudje, ki veliko gibajo v naravi, so bolj zdravi, bolj polni energije, več naredijo v krajšem času in posledično imajo tudi več volje za recimo brati. Tisti, ki pa samo služba+TV+časopisi – zanemarjen duh in telo.
[/quote]
Veš, če ne bereš Slovenskih novic pa, če izpustiš Lady pa tako naprej. Ne boš nič manj razgledan. Tako, da branje vsega časopisja (večji del je rumen) ti ne bo odprlo duha.
Planinarjenje drag šport? Saj se hecaš a ne? Kupi kvalitetno opremo in trajala po dolgo. Jaz največkrat štartam od doma peš v hribe. Drugače, če ti je planinstvo predrago imaš na voljo še tek. Tu rabiš pa le dobre copate in startaš od doma. Še ceneje. Če izpustiš posedanje v lokalih, če ne popivaš, ne kadiš, če izpustiš kino, opero… verjamem, da bo ostal denar za športno opremo. Drugače pa recimo namesto v drag fitnes greš na zastonjsko trim stezo. Še bolj učinkovita vadba pa v zdravem okolju boš. Zakaj morajo samski hoditi ven, a nesamskim pa ni treba? Jaz imam vedno potrebo hoditi ven: v gore, smučat, plavat, kolesarit – ne glede ali sem samska ali ne.
Tisti, ki poleg službe samo časopise bere in gleda TV je zate razgledan? V čem je pa razgledan? V rumenih novicah? Očitno mu branje nič ne pomaga, ker sigurno je že naletel na to, da je treba čim več gibat, da naj bomo v kondiciji in tako naprej, če tega ne prakticira. Je smisel, da bere, če nič ne upošteva?
Drugače pa ljudje, ki veliko gibajo v naravi, so bolj zdravi, bolj polni energije, več naredijo v krajšem času in posledično imajo tudi več volje za recimo brati. Tisti, ki pa samo služba+TV+časopisi – zanemarjen duh in telo.[/quote]
Forum je zaprt za komentiranje.