Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Razdiralka družin

Razdiralka družin

Moja bivša najboljša prijateljica razdira družine, mogoče tudi mojo. 25 let že menja moške kot za šalo, samo da ima kaj pod palcem in da je poročen. Moškemu toliko časa meša glavo, da prej ali slej pride na dan njuna afera. Ko je pripravljen zapustiti družino zanjo nima več nobene vrednosti. To dela brez sramu in obžalovanja. Ko mi je jokala, da bi šla rada z zdajšnjim na dopust pa nima več dopusta, ker vsega zapravi za otroke, mi je počil film. Zmetala sem ji naprej vse kar mi je ležalo na duši, njeno početje je proti mojim moralnim načelom. Padla je tudi kakšna res  nizka in takrat sem dobila servirano, da je svoje kremplje pred leti zapičila tudi v mojega moža, ki pa ga ni obdržala, ker ji ni mogel nič nuditi, češ, da je ena navadna copata. Midva imava ves denar skupen in za vsak evro veva kako ga porabiva. Težko verjamem njenim besedam, ker mu ona ni bila nikoli niti simpatična. V njeni družbi se nikoli ni dobro počutil, zdaj pa tako. Ne vem če naj ji sploh verjamem. Z možem se še nisem soočila, ker se bojim da ko bom spustila duha iz stekleničke, ne bo povratka. Kako naj se lotim moža, da ne bo zvenelo kot obtožba? Zakaj nekatere ženske tako rade drugim v zelje hodijo? Res nimajo nobene morale, da so lahko ljubice?

Čim prej se pogovorita. Karkoli je ali je bilo, se boš znala odločiti na podlagi preverjenih podatkov. Tako, samo z njeno besedo, ki je očitno vredna malo nič, ne. Potem pa počakaj 72 ur, da se čustva poležejo in takrat razmisli kako in kaj naprej. Nič na prvo žogo. Dobro razmisli.

Ženske in moški, ki hrepenijo po ljubezni, vidijo v vas to kar bi sami radi imeli, raje uničijo drugim to česar sami niso sposobni ustvariti. Zlobno in kaže na znake pomanjkanja čustvene inteligence, morda celo travm, posledic sfaliranih razmerij. S tako se jaz ne bi družila, tudi če bi bila edina na svetu.

to je dobra prijateljica. pokaže ti, koliko je vreden tvoj dedec.

Jaz si mislim, da je bilo to izrečeno samo v nemoči glede na  tvoje besede.

Užaljena, prizadeta, sama praviš, da je padla tudi s tvoje strani kaka nizka in enostavno ni vedela več, kako naj te prizadene. Poskusila je tako, kot edino zna in rekla to, kar je rekla. In zelo verjetno so bile to samo prazne besede, samo zato, da bi te prizadela. Kot si ti njo z očitki in moralnimi načeli.

Dej odrasti že pa dojemi, da nobena ženska ni ‘razdiralka’. Tvoj dedec  in vsi ostali so odrasle osebe, same so odgovorni, s kom in zakaj grejo. Če jih zanima druga ženska, pač pomeni, da v svojih zakonih niso zadovoljni. ja, s tem se je pa težko sprijazniti, kajne?

Odgovor na objavo uporabnika
glupe babe, 15.11.2021 ob 09:21

Dej odrasti že pa dojemi, da nobena ženska ni ‘razdiralka’. Tvoj dedec  in vsi ostali so odrasle osebe, same so odgovorni, s kom in zakaj grejo. Če jih zanima druga ženska, pač pomeni, da v svojih zakonih niso zadovoljni. ja, s tem se je pa težko sprijazniti, kajne?

Ne ne, to pa ne drži. Oba sta lepo 50/50 kriva za nastalo situacijo, tako varajoči kot ljubica. Brez nje varanja ne bi bilo. Nikar stopit v bran takim. Razdiralci družin bi morali biti strogo kaznovani. Vsak, ki se vtika med dva poročena na tak ali drugačen način. Če ne veš ali je poročen ali ne, vprašaš, se pozanimaš, 2x preveriš. Danes to ni ravno težko zato se ne moreš izgovarjati, da nisi vedela. Ni te zanimalo, ker ti ni mar za vrednote in moralo.

Vsak zakon pride do preizkušenj prej ali slej, a ravno zato, ker drugi dajete upanje tem ljudem in se ponujate. Ko kriza mine, verjetno vsak obžaluje, da je klonil pred skušnjavo, a to lahko zakon le še okrepi ravno zaradi te izkušnje. Da se pa to ponavlja, imamo vzorec in težavo, ki je potrebna strokovne obravnave. A še vedno je lih toliko kriv tisti, ki se v tako nečednost spusti kot varajoči. Edini, ki ni kriv je prevarani. Tej izgovori, da je za prevaro kriva tudi žena/mož, saj ni nudila to pa to… to ne drži vode. Težave se rešuje, ne pa beži pred njimi.

Zdaj veš zakaj se ni dobro počutil v njeni družbi – ker si bila ti zraven.

Kako živi prijateljica ni tvoj problem. Če ne odobravaš, si že vsa leta hinavka, ker z njo še vedno prijateljuješ.

Hm. Mogoče se je kaj trudila okoli njega. Mogoče je tudi kaj malega popustil. Ampak kam daleč stvar verjetno ni šla. In zato je rekla, da ga je pustila. Glej, bilo je pred leti – karkoli je bilo. Mogoče pa le pojdita k kakšnemu terapevti, da vama pomaga osvežiti iskro. Preden te dvom razgloda.

Avtorica, ti si navadna trapa. Če se tvoj dec okrog goni, niso krive druge ženske, ampak je kriv on. Za vajin zakon sta odgovorna ti in on. Nihče drug. Če se on okrog goni, je vajin zakon pač zanič.

In ne, ni ona razdiralka zakonov. To pravite samo zabite babe. Vaši deci se okrog gonijo kot psi, ampak to počno, ker moški tako hočejo, ker pač doma ne dobijo, kar bi radi imeli. Nobena ženska jih v to ne sili. Nobena jih ne sili v nič. Sami se tako odločijo.

So pa seveda zabite babe, ki bi namesto deca nagnale, krivijo vse druge, samo deca ne.

no, no…je pa vendarle razlika, ali je to bližnja oseba ali pač tujka. v tem primeru, bi moralo biti med prijatelji, oz.v večini velja nepisano pravilo, da se med prijatelje ne rine. pika.

če si imela tako žensko za najboljšo prijateljico, potem nisi daleč od nje.

Tudi moški so lahko takšni. Pred leti me je en takšen skušal zapeljati. Poročeno, z otroci. In se nisem pustila, čeprav se je trudil na vse pretege. Enostavno sem doma zadovoljna.

Kasneje sem slišala, da je razdrl veliko družin. Menda sem bila celo edina med “izbranimi”, pri kateri mu ni uspelo. Zapeljeval je samo poročene in vezane.

Stojim pa za tem: Če človek nečesa noče, ga nihče ne more prisiliti v to. Torej, ta tvoja nekdanja “prijateljica” moža ni mogla prisiliti v nekaj, če on tega ni želel. Kot tudi ne drugih moških.  Res je, da imajo moški močan spolni nagon, a kljub temu imajo možgane. Saj živali pa ja niso.

Kakšna packa. Več tudi za njeno rit nekje palica raste. Z možem skrajno previdno, ker je res, da ti je iz žlehtnobe to rekla. Ne razumem pa moških, da na take lovače padajo. Mogoče si pa zaslužijo en drugega.

Ja ja, smo tukaj gor že brali, da so poročeni moški iskano blago, ta tvoja znanka pa je eno ubogo revše. Ne ji bit fouš, na stara leta bo znucana, brez otrok in družine. Ti raje popazi na tvojega Rožleta.

Hehehe. Pomahaj možeku s pizdo pred nosom, in možek bo avtomatsko zapičil kurca vanjo.

Saj, tako ste jih tudi same dobile! Da ste mu mahale s pizdo pred nosom!

Moja prijazeljica, 15.11.2021 ob 08:34

Moja bivša najboljša prijateljica razdira družine, mogoče tudi mojo. 25 let že menja moške kot za šalo, samo da ima kaj pod palcem in da je poročen. Moškemu toliko časa meša glavo, da prej ali slej pride na dan njuna afera. Ko je pripravljen zapustiti družino zanjo nima več nobene vrednosti. To dela brez sramu in obžalovanja. Ko mi je jokala, da bi šla rada z zdajšnjim na dopust pa nima več dopusta, ker vsega zapravi za otroke, mi je počil film. Zmetala sem ji naprej vse kar mi je ležalo na duši, njeno početje je proti mojim moralnim načelom. Padla je tudi kakšna res  nizka in takrat sem dobila servirano, da je svoje kremplje pred leti zapičila tudi v mojega moža, ki pa ga ni obdržala, ker ji ni mogel nič nuditi, češ, da je ena navadna copata. Midva imava ves denar skupen in za vsak evro veva kako ga porabiva. Težko verjamem njenim besedam, ker mu ona ni bila nikoli niti simpatična. V njeni družbi se nikoli ni dobro počutil, zdaj pa tako. Ne vem če naj ji sploh verjamem. Z možem se še nisem soočila, ker se bojim da ko bom spustila duha iz stekleničke, ne bo povratka. Kako naj se lotim moža, da ne bo zvenelo kot obtožba? Zakaj nekatere ženske tako rade drugim v zelje hodijo? Res nimajo nobene morale, da so lahko ljubice?

Jaz kr mislim da je bil. Tudi moj bivši ni maral ene punce z razlogom! Ker je bil nekaj z njo sedaj sta skupaj.

A ne, 15.11.2021 ob 09:29

Ne ne, to pa ne drži. Oba sta lepo 50/50 kriva za nastalo situacijo, tako varajoči kot ljubica. Brez nje varanja ne bi bilo. Nikar stopit v bran takim. Razdiralci družin bi morali biti strogo kaznovani. Vsak, ki se vtika med dva poročena na tak ali drugačen način. Če ne veš ali je poročen ali ne, vprašaš, se pozanimaš, 2x preveriš. Danes to ni ravno težko zato se ne moreš izgovarjati, da nisi vedela. Ni te zanimalo, ker ti ni mar za vrednote in moralo.

Vsak zakon pride do preizkušenj prej ali slej, a ravno zato, ker drugi dajete upanje tem ljudem in se ponujate. Ko kriza mine, verjetno vsak obžaluje, da je klonil pred skušnjavo, a to lahko zakon le še okrepi ravno zaradi te izkušnje. Da se pa to ponavlja, imamo vzorec in težavo, ki je potrebna strokovne obravnave. A še vedno je lih toliko kriv tisti, ki se v tako nečednost spusti kot varajoči. Edini, ki ni kriv je prevarani. Tej izgovori, da je za prevaro kriva tudi žena/mož, saj ni nudila to pa to… to ne drži vode. Težave se rešuje, ne pa beži pred njimi.

A daj te prosim, no. Neinteligentne babe tule blejate, kot da je dedec opravilno nesposoben in ga ena druga v nekaj prisili. vsak si ima pravico želet in izbrat kogar hoče – ja, drage damice, tudi vezanega. S tem da je nekdo v odnosu, ne postane last drugega, bo treba odrast pa to sprejet. In kaj potem če je že z nekom? In? Če se odloči za drug odnos, drugo osebo, ali pa afero, je to njegova odločitev.

Pupice, odrast bo treba. S tem blejanjem in pljuvanjem po ‘ljubicah’ samo kažete, kako neumne ste. Raje poglejte vase, v svoje moške in v svoje ‘krasne’ odnose. Aja, to preveč boli, saj vem.

glupe babe, 16.11.2021 ob 09:06

A daj te prosim, no. Neinteligentne babe tule blejate, kot da je dedec opravilno nesposoben in ga ena druga v nekaj prisili. vsak si ima pravico želet in izbrat kogar hoče – ja, drage damice, tudi vezanega. S tem da je nekdo v odnosu, ne postane last drugega, bo treba odrast pa to sprejet. In kaj potem če je že z nekom? In? Če se odloči za drug odnos, drugo osebo, ali pa afero, je to njegova odločitev.

Pupice, odrast bo treba. S tem blejanjem in pljuvanjem po ‘ljubicah’ samo kažete, kako neumne ste. Raje poglejte vase, v svoje moške in v svoje ‘krasne’ odnose. Aja, to preveč boli, saj vem.

vse lepo in prav – a ne pri odnosih, kjer so vpleteni prijatelji. med prijatelji, sploh najboljših, bi pa vsak človek moral potegniti črto. a morala posameznikov …akj ej to?

Takšno razmišljanje lahko pripada le oseni brez kančka čustvene intelogence, moralnih vrednot, integritete, dostojanstva. V kolikor bi se partner kdaj odločil za kaj takega, so mu vrata na stežaj odprta, saj bi pomenilo, da ni človek, za katerega se je predstavil da je. Človek brez hrbtenice, čigar beseda in zaobljuba ne veljajo, me pa nikoli ni zanimal. Potemtakem je zakonska zveza nična, na izgubi pa le on, saj bi izgubil nekoga, ki je zanj bil pripravljen dati vse in še več.

In ne, nihče nima pravice posegati med dva v zvezi. To lahko podpirate samo taki, ki vam nič mi sveto, me družona ne življenje. Takšmo obnašanje pa je vredno obsojanja. Nobena zveza mi brez težav, izkorišcati to za svoje podle načrte je pa pod vsakim nivojem. Vredni ste manj kot glista, ona je vsaj naravi koristna, vi pa kljib vsem vašim “sposobnostim” ostajate le škodljivci in v očeh častnih ljudi popolnoma nevredni.

Mešaš kup različnih zadev; Najprej glede moža – preveriti tako, da bi bila 100% se ne bo dalo, razen če 100% zaupaš svojemu instinktu in se odločaš na podlagi tega. Lahko pa lepo in normalno vprašaš, pa sklepaš naprej iz odziva. Normalno postavljeno vprašanje ni napad, čeprav razkriva dvome.

To, da ima ta ženska osebnostne poteze, ki delajo probleme je menda jasno. Pa tudi to, da posebno pametna ni, sicer bi že ugotovila da se ji situacije ki ne peljejo nikamor, ponavljajo. Če bi to ugotovila in bi jo dovolj motilo, bi že spremenila ali pa se vsaj lotila spremembe. Tu torej ne bo bistveno drugače. A ta njen karakter niti ni stvar, ki bi imela kakšno zvezo z moralo, tako da je tvoje vprašanje zgrešeno.

Če je karkoli med njima bilo je krivda na možu. On je bil v odnosu, on mora vedeti kje so meje sprejemljivega. Če se človek vsaki izgovarja da je skušnjava kriva, da je popustil… je vol. Ker to pomeni, da za vse krivi druge in je vedno kriv kdo drug (pa situacija, pa vreme, pa zračni pritisk, pa… karkoli) in ne prevzema odgovornosti.

Moja prijateljica tudi prste samo po poročenih steguje. Zdaj ima precej starejšega soseda. Vsi vemo, ona taji, zgledata pa totalno neokusno. Ko ima on ženo zraven je pa kot polit cucek. Če prijateljici samo malo namigneš, da je pač ljubica, postane zlobna. Zato je mogoče, da v tvojem primeru dejansko mož ni imel nič zraven, da ti je samo kost za glodanje vrgla. babe smo pač žleht.

Ker je butasta trapa.

Pršolana, zadeta baba.

Bolana v glavo.

Mene bi bilo sram imeti tako prijateljico.Jaz bi jo že zdavnaj skenslala.

Saj res, kaj te  je vleklo k njej?

Resno se vprašaj!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close