Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Razbiti LCD na prenosniku

Razbiti LCD na prenosniku

Zdravo.

Pred časom sem pisal tule o tem, če se splača popravljati oz. zamenjati v prometni nesreči razbiti ekran na prenosniku. Ker bi zadeva praviloma stala veliko oz. preveč glede na njegovo vrednost, smo naredili tako, da smo kupili nov prenosnik, starega pa bom uporabil kot neke vrste Home theater pc v dnevni sobi. Namreč, poleg tega se odločamo za nabavo LCD televizorja, ki bo nadomestni prikazovalnik razbitega LCD-ja na prenosniku. Zdaj pa me zanima samo povezava slike; Prenosnik, ima VGA ter s-video. Namreč, LCD, za katerega se odločamo (LG 37LC41) >> http://www.mimovrste.com/artikel/1350076224/lcd-tv-sprejemnik-lg-37lc41

pokliči na tech trade – vošnjakova – ljubljana, pa reci, da bi
rad imel adapter – VGA izhod – ter s-video za televizijo.

če lahko samo vprašam – ali zavarovalnica ni povrnila stroškov – zaradi prometne nesreče ?? najbrž nisi imel prenosnika zavarovanega ali pač ??

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Hja, prenosnik kot tak ni bil zavarovan, res pa je, da je obravnava v teku v odv.pisarni Verstovšek in je seveda prenosnik naveden poleg. Če pa bomo kaj dobli zanj, pa je še v božjih rokah…

Glede tvojega odgovora pa me še zanima, al bom potem na S-video vhodu na LCD tv-ju mel polno resolucijo, ki jo premore TV? A ni S-video narejen samo za klasičen TV format (prepletena slika, okrog 720x ??)

Aja,. pa še to, da ne bo pomote.

Uporabljam ženin uporabniški račun, sicer moj nik niti ime ni linija…

Ihhh, si me pa najdu, sicer lahko preizkusim s-video računalo – s-video
prenosnik pa ti sporočim malce kasneje..

drugače pa nimajo več teh vmesnikov (sem prehitro pisaril – sorry).

ne vem – počakaj, bo še kdo kaj pametnejšega od mene napisal.

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Ja, enkrat sem zasledil neke razprave pretvarjanja VGA out to HDMI, a kolikor se spomnim, niso kaj preveč pozitivno govorili o tovrstnem početju.

Pa pri tem TV-ju niti ne vem, kaj predstavlja vhod komponentni RGB? Je to video vhod – chinch? Pa oznaka AV? Predvidevam da nič od tega ni VGA… Shit. Pa škoda, ko je ta LCD baje ful fajni, za naš prostor ravno pravi, hvalijo ga, pa še cena je dobra; konkurenti vsi terajo preko 1000€ za včasih precej manjše primerke z manjšimi kontrasti itd…

Tule majo malo pomešane tele vhode, kolkor sem gledal drugje ima ta TV naslednje vhode:
S-Video, AV (tisti rumeni cinch za video in rdeče/bel cinch za audio), RF (antenski), scart, HDMI, komponentni Y,Pb,Pr (podoben AV, le da je signal ločen na tri komponente, se pravi imaš 3 cinch vhode samo za video) in RGB D-sub (15pin) kar je dejansko VGA vhod.

Tko da mogoče poglej v kaki štacuni, če dejansko res ima kar VGA vhod, drugače je tudi komponentni Y,Pb,Pr vredu, saj je ta signal identičen VGA signalu in za majhen denar dobiš kabel iz VGA na composite video ( http://www.ramelectronics.net/html/vga-rgb-component.html ).
Nima pa ta signal neke omejitve v resoluciji, tako da boš lahko imel polno možno resolucijo tvja.

Mislim, da ta TV le ima VGA vhod tako kot si ti navedel (hmmm). V glavnem, bom itak še zadevo fizično preveril, a sem na eni italijanski strani našel ta tv v ponudbi in je navedeno da ima VGA.
>> http://www.twenga.it/scheda-tecnica-37LC41-LG-TV-LCD-179323

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close