Rastlinska mast
Kakšna maščoba je rastlinska mast? Pred kratkim sem jo takorekoč prvič videla v trgovini, vendar je verjetno razlog v tem, da sem prvič malo bolje pogledala. Eni pravijo, da je čisto zanič. V nekem starem postu tukaj (Zdravo pecivo) pa sem videla, da nekdo poleg polnovredne moke itd. našteva tudi rastlinsko mast kot primer uporabe v “zdravem pecivu”. Kje ima tukaj mesto margarina?
Hvala vnaprej.
Margarina je predelana rastlinska maščoba , ki vsebuje ogormno trans maščobnih kislin ki so zdravju veliko boljškodljive kot nasičene maščobne kisline ki jih najdeš v živalski maščobi. Zdrava so le nepredelane rastlinske maščobe ki jih najdemo v nerefiniranih rastlinskih oljih.
Da ne bom ponavljal vsega zakaj , kako , koliko in kaj si preberite v mojem članku na maksimum portalu: http://www.maxximum-portal.com (če potem kdo želi dodatne info naj vpraša na debatni strani istega portala , ker teg aobsikujem bolj malo)
————————————————————————————-
Predvsem se je utrdilo splošno dejstvo, da so rastlinske maščobe bolj zdrave od živalskih, ker ne vsebujejo holesterola, kar je postala tudi glavna marketinška poteza proizvajalcev rastlinskih olj ter izdelkov, katerih vir so rastlinska olja. V članku OMEGA 3 MAŠČOBNE KISLINE lahko preberete zakaj to nujno ne velja, ter katere maščobe v resnici pozitivno vplivajo na naše zdravje, rezultate pri hujšanju in športnem udejstvovanju.
Zmotno je tudi prepričanje, da je za vidnost trebušnih mišic potrebno izvajati veliko število vaj, serij in ponovitev. Trebušne mišice so kot vsaka druga mišica sestavljene iz mišičnih vlaken pri katerih je potrebno spodbuditi rast z intenzivnimi, kratkimi in poredkimi treningi ter dovolj velikimi vmesnimi obdobji počitka, ki omogoča regeneracijo mišice. Vidnost pa je odvisna predvsem od nivoja telesne maščobe, katerega pa izgubimo z pravilno prehrano in izvajanjem aerobnih aktivnosti. Tokratni članek o treningu je TRENING TREBUŠNIH MIŠIC.
O sestavi optimalnega jedilnika ste si na spletnem portalu prebrali že v večih člankih različnih avtorjev. Tokrat svoje mnenje in napotke podaja osebni trener in sodelavec Maxximum teama Robi Babič v članku SESTAVA JEDILNIKA.
Forum je zaprt za komentiranje.