Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Rast plač

Rast plač

Odgovor na objavo uporabnika
Od kje si ti, 17.08.2021 ob 21:34

zblj1001, 17.08.2021 ob 21:30

Anonimno 8854, 17.08.2021 ob 19:00

Od kje si ti, 17.08.2021 ob 18:56

Anonimno 9333, 17.08.2021 ob 18:35

Od kje si ti, 17.08.2021 ob 18:31

Klor, 17.08.2021 ob 16:27

V trenutku ko bodo zvisali minimalca,bo slo gospodarstvo propadlo!

Slo je POPOLNOMA odvisna od Nemcije in od Italije!
Smo za njih samo poceni delavna sila! Veliko tujcev ze bezi iz Slovenije in seli v druge drzave.
Slovenija NIMA lastnih svetovnih blagovnih znamk in smo samo podizvajalci. Lastniki (tujci) lahko cez noc gredo drugam.

Ne se hecat!

minimalc je enormno zrastel v zadnjem casu….tako da ne nabijaj

ENORMNO? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Zvisal se je za 30 Evrov! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Ja enormno, ti pa zavajas…govorim za zadnjih nekaj let

Saj! V zadnjih letih se je minimalec zvisal za 30 Evov in znasa MIZERNIH 736 evov!  Ze s 1.000 e si REVEN in NE mores imeti dostojnega zivljenja,kaj sele s minimalcevm! Enormno! heheheeh Revez!

Leta 2021 je minimalna plača 1024,24€ bruto.
Npr. 5 let nazaj, torej leta 2016 je bil minimalc 790,73 bruto, kar je v grobem 600€ neto.

Med tvojimi 736€ in 600€pa ni zgolj 30€ razlike. 🙂

Torej v zadnjih 5 letih je šla minimalka gor dobrih 230€ bruto, če gledaš 5-letno odbodje pred tem (2011-2016), je šla gor drobiž nad 40€, bruto seveda. Pri neto so številke jasno nižje.

Da ne govorimo da so sedaj vsi dodatki zunaj kar marsikje pomeni 50% visjo placo.

Pri nas ( in je ogromno takih posjetij) dobivamo 480 neto na mesec. Razliko dob730 da država.

P.s. dodatki se ne stejejo v placo. Niso zasluzek. Dejansko rabijo za malivo,itd. 730 e na mesec je revscina .

Iskalnik: tako so bedne place v Sloveniji

Mi dobivamo 560 neto na mesec. 8 ur na dan. Proizvodnja. Razliko do minimalca date vi,davkoplačevalci.

Preko 40.000 ljudi v Sloveniji dobiva minimalno plačo. 740 e mesečno. S tem se res ne da živeti. Morda preživeti.

Anonimno 3711, 17.08.2021 ob 21:51

Preko 40.000 ljudi v Sloveniji dobiva minimalno plačo. 740 e mesečno. S tem se res ne da živeti. Morda preživeti.

Za Anonimno 3711

Zdaj samo čakamo odgovore v stilu:

– Zakaj delate za tako plačo?

– Kdo vam brani! Odprite s.p.!

– Bodite podjetni, izumljajte, ustvarjajte!

– Obdelujte njivo ali vrt, da imate vsaj zelenjavo!

– Zakaj niste študirali? Zdaj bi lahko bili direktorji, politiki, odvetniki, kirurgi, astronavti!

Vse že znano! Druga Švica par excellence!

Če bi radi boljšo plačo menjajte službo.

Anonimno124, 17.08.2021 ob 21:41

Od kje si ti, 17.08.2021 ob 21:09

Anonimno 8854, 17.08.2021 ob 20:56

Od kje si ti, 17.08.2021 ob 20:43

To ni res.

:))))))))))

Kaj ni res? Da je minimalec 736 Evrov? Koliko pa je? Da slisimo…. :))))

Minimalna placa je 1024 eur in se je v zadnjih letih enormno zvisala.

:))))))) To je BRUTO placa!!!! Neto je 736. Idiot!

Ko se govori o plači je relevanten samo bruto znesek. Po plačilu prispevkov dobimo neto znesek, kamor prištejemo še prevoz in malico in ostale neobdavčene postavke. To da končni znesek.

Trenutno so časi za višanje plače idealni, dela je ogromno, sposobnoh ljudi na trgu ni (ti imajo sigurno službo), zato morajo delodajalci krast ljudi drgim podjetjem, kar je precej drago.  Pojdite na trg in preverite svojo tržno vrednost, pridobite boljšo ponudbo, potem se pogajajte za bojše pogoje ali sprejmite novo ponudbo… up 2 u.

Meni je uspelo pri delodajalcu me korono izvlečt 28% na letni prihodek (letna plača +13 plača) x 1,28. Sicer so se zvijajali kot kača, ampak ko sem dal 2 konkurenčni ponudbi na mizo, smo hitro našli skupni jezik.

Sicer pa skupaj z ženo zasluživa cca 55-70k neto letno, je zelo veliko, ni pa ravno neka bogatija. S plačo ni še nihče obogatel.

Najin plan je, da bo denar delal za naju in ne mi2 za denar.

Zato 2k mesečno zadnje 3 leta vlagava v kripto in bova še nadaljnih 6 let, cilj je, da se lahko upokojiva pri 40 letih. Lahko seveda tudi vse izgubiva… in bo treba delat 40 let namesto do 40 leta.

Cctv, 18.08.2021 ob 05:04

Trenutno so časi za višanje plače idealni, dela je ogromno, sposobnoh ljudi na trgu ni (ti imajo sigurno službo), zato morajo delodajalci krast ljudi drgim podjetjem, kar je precej drago.  Pojdite na trg in preverite svojo tržno vrednost, pridobite boljšo ponudbo, potem se pogajajte za bojše pogoje ali sprejmite novo ponudbo… up 2 u.

Meni je uspelo pri delodajalcu me korono izvlečt 28% na letni prihodek (letna plača +13 plača) x 1,28. Sicer so se zvijajali kot kača, ampak ko sem dal 2 konkurenčni ponudbi na mizo, smo hitro našli skupni jezik.

Sicer pa skupaj z ženo zasluživa cca 55-70k neto letno, je zelo veliko, ni pa ravno neka bogatija. S plačo ni še nihče obogatel.

Najin plan je, da bo denar delal za naju in ne mi2 za denar.

Zato 2k mesečno zadnje 3 leta vlagava v kripto in bova še nadaljnih 6 let, cilj je, da se lahko upokojiva pri 40 letih. Lahko seveda tudi vse izgubiva… in bo treba delat 40 let namesto do 40 leta.

Zaradi takih se potem vse draži. Samo inflacijo poganjate s svojim pohlepom.

Marta863, 17.08.2021 ob 21:44

Pri nas ( in je ogromno takih posjetij) dobivamo 480 neto na mesec. Razliko dob730 da država.

P.s. dodatki se ne stejejo v placo. Niso zasluzek. Dejansko rabijo za malivo,itd. 730 e na mesec je revscina .

To ni res : razliko do minimalne plače da delodajalec, lahko tudi država v kolikor je ona delodajalec.

Ko govorim o dodatkih to seveda niso prevoz in malica temveč dodatki na delovno dobo, dodatki na izmensko delo, dodatki za delo ob sobotah, nedeljah.

Vedno se govori o bruto plači in ta sedaj znaša 1024 Eur ter se je enormno zvišala v zadnjih letih.

Je tako, 17.08.2021 ob 21:48

Mi dobivamo 560 neto na mesec. 8 ur na dan. Proizvodnja. Razliko do minimalca date vi,davkoplačevalci.

Razliko plača delodajalec, na minimalno plačo prejmeš še vse dodatke.

Od kje si ti, 18.08.2021 ob 08:23

Razliko plača delodajalec, na minimalno plačo prejmeš še vse dodatke.

Ne razumem ce si red idiot ali se samo delas. 580 placa delodajalec!!!! Razliko drzava!

Od kje si ti, 18.08.2021 ob 08:22

Vedno se govori o bruto plači in ta sedaj znaša 1024 Eur ter se je enormno zvišala v zadnjih letih.

Enormno je zate,ker si reven.

P.s. ko grem v Mercator mi ne na blagajni sprejmejo delez moje bruto place.

Marta524, 18.08.2021 ob 08:31

Ne razumem ce si red idiot ali se samo delas. 580 placa delodajalec!!!! Razliko drzava!

Država ne plača nobene razlike….pozanimaj se dobro….vse plača delodajalec.

Frenko, 18.08.2021 ob 08:34

Enormno je zate,ker si reven.

P.s. ko grem v Mercator mi ne na blagajni sprejmejo delez moje bruto place.

Pa kaj ti ni jasno….ti prejmeš 1.024 Eur, od katerih potem plačaš (oziroma v tvojem imenu to naredi delodajalec) za svoje zdravsveno zavarovanje ter za penzijo. Od česar ostane, plačuješ druge redne stroške.

Zdaj je vsaj jasno, zakaj imaš tako nizko plačo, ko še osnov ne poznaš.

Od kje si ti, 18.08.2021 ob 08:43

Pa kaj ti ni jasno….ti prejmeš 1.024 Eur, od katerih potem plačaš (oziroma v tvojem imenu to naredi delodajalec) za svoje zdravsveno zavarovanje ter za penzijo. Od česar ostane, plačuješ druge redne stroške.

Ne. Jaz dobim 736. Razlike ne vidim. S temi 736 moram zivet!

Bo šlo ali ti narišem?

Ljudje Bozji.

A se zavedate kaksna revscina je v Sloveniji? Kako je nizek standard? Tukaj se ktegate ce je par 100 Evrov veliko ali ne. Nekdo celo trdi da je minimalna plača emormna! Hehehe

Jaz sem šla iz tiste vaše greznice od države pred 9 leti in je ta bila najboljša odločitev mojega življenja!! Tukaj dobim,za isto delavno mesto,4 kratno Slo plačo!!!! Cene v trgovinah pa iste!

Marta543, 18.08.2021 ob 08:46

Ne. Jaz dobim 736. Razlike ne vidim. S temi 736 moram zivet!

Bo šlo ali ti narišem?

O razlikah te bom vprašal, ko boš morala k zdravniku in ti ne bo treba ni plačevati oziroma ko boš v pokoju in boš dobila vsak mesec penzijo….takrat boš mogoče razumela, lahko ti pa tudi narišem.

Bo sedaj šlo?

Pilato, 18.08.2021 ob 08:50

Ljudje Bozji.

A se zavedate kaksna revscina je v Sloveniji? Kako je nizek standard? Tukaj se ktegate ce je par 100 Evrov veliko ali ne. Nekdo celo trdi da je minimalna plača emormna! Hehehe

Jaz sem šla iz tiste vaše greznice od države pred 9 leti in je ta bila najboljša odločitev mojega življenja!! Tukaj dobim,za isto delavno mesto,4 kratno Slo plačo!!!! Cene v trgovinah pa iste!

Kdo trdi, da je minimalna plača enormna?

Od kje si ti, 18.08.2021 ob 08:51

O razlikah te bom vprašal, ko boš morala k zdravniku in ti ne bo treba ni plačevati oziroma ko boš v pokoju in boš dobila vsak mesec penzijo….takrat boš mogoče razumela, lahko ti pa tudi narišem.

Bo sedaj šlo?

Ahahahaahha

Torej,po tvoji ligiki,naJ sedaj zivotarimo do (mizerne) penzije. Tako mizerne,da bo se tezje se prezivljat. Si prav en genij. Ni kaj! :))))))

Samo v sloveniji,ko je govora o plači,se omenja bruto znesek!

Nikjer drugod. Važno je kar ti konec meseca pride konkretno v žep! S tem kupuješ hrano,plačuješ položnice,itd itd itd

denarna socialna pomoč se je pa dvignila v zadnjih sedmih letih.

Marta754, 18.08.2021 ob 08:59

Ahahahaahha

Torej,po tvoji ligiki,naJ sedaj zivotarimo do (mizerne) penzije. Tako mizerne,da bo se tezje se prezivljat. Si prav en genij. Ni kaj! :))))))

Kdo ti brani iti drugam v službo za večje plačilo?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close