Raje imam vnuke po hčerini strani
Grdo je to, 10.07.2021 ob 08:04
Najbrž si moja tašča.
Moj sin lahko pri tebi poje juho iz vrečke, toda nisi prizadela mene.
Pozabil bo na hrano, ker mu ni tako pomembna, spomnil se bo razlik, ki si jih delala.
Tvoj odnos do vnukov vpliva na njihovo prihodnost.
In ti jim jemlješ vrednost, jaz jih pa doma tolažim, da niso oni krivi, da imaš druga dva – Od tvoje hčere raje.
Fuj.
Napisala je da ne dela nobene razlike med vnuki, samo čuti pri sebi pač drugače. Pa si ne morete pomagati in svoje situacije enačiti z njeno. Ne ni ona tvoja tašča. Nič nima s tabo. Ti seveda globoko v sebi do vseh čutiš enako. Tudi do tašče a ne? 🙂
koka+-, 03.10.2018 ob 05:29
Sram naj bo tiste, ki imajo ene vnuke raje od drugih.
Tudi moja tašča je taka… Vnuke po hčerini strani naravnost obožuje. Otroke svojega sina…ma kot da jih ni. Pred kakim desetletjem smo bili vsi pri njej na obisku. Hčerina dva (recimo, da sta otroka po imenu A in B) in eden moj (C), ki so vsi približno enako stari. In je vprašala A-ja: A boš mandarino? in potem še B-ja: Boš ti mandarino? Mojega ni nič vprašala.
Nisem slišala, kaj sta odgovorila, ker so bili v drugem prostoru, potem je tašča prišla v kuhinjo in vzela dve mandarini in ju odnesla v sosednjo sobo, nakar slišim mojega otroka reči: Babica, jaz bi tudi eno.
Pred leti pa je moj drugi otrok (že najstnik) hudo zbolel in bi brez ustreznega zdravljenja lahko umrl. Moja tašča ni v 4-ih mesecih niti enkrat vprašala, kako je z njim, dokler ji le ta sam ni rekel, da ga je zelo prizadelo, da niti ne vpraša ne zanj, niti ga ne pokliče po telefonu, itd…
Pa, da ne bo kdo mislil, da smo bili z njo v slabih odnosih, da je nismo obiskovali ali karkoli pač…ne, ne. Nudili smo ji pomoč, ko jo je rabila, večkrat je bila pri nas na kosilu, jo redno obiskovali…
Na bruhanje mi grejo taki primerki, ki se imajo za babice….res na bruhanje.
Vsi tisti, ki govorite, naj jo bo sram in da je pokvarjena… pa saj je sama rekla, da jo je sram, da je tako, da tega noče, ampak tako ČUTI. Kaj pa lahko narediš glede svojih občutkov, razen da poskušaš vsaj na zunaj narediti tako, da se ne opazijo? A vi ste čisto enako imeli radi svoje sorojence? Občutki so globoko podzavestni, sploh ne vemo, kaj točno vpliva na to, da ne čutimo do vseh enako, da se enih razveselimo bolj kot drugih itd. Recimo, da se z vsemi enako pogosto videvate, kot je pri avtorici, pa da vseeno do enih čutite večjo naklonjenost kot do drugih, kaj točno lahko naredite proti temu, razen da pazite, da se to navzven ne vidi??? Kot jaz vidim zadevo, avtorica na to pazi. Svojih čustev pa ne more na silo spreminjat, kaj tu ni jasno? Ali je prav, da je tako? Ne, ni prav, ampak ona se tega zaveda in bi zelo rada to spremenila, pa se pač ne da. Ali se da nekoga prisilit v večjo ljubezen in naklonjenost do nekega človeka? Najbrž je vsem jasno, da ne, ane?
Imam 5 nečakov 5 fantov (ena sestra ima 2 ena pa 3) in lahko jih razvrstim katerega imam najraje- najstrejšega in kateri mi gre zaradi karakterja najbolj na živce. najmljaši in oba sta od iste sestre :S
Z najsterjšim je bilo vedno kul vedno za zejbancijo, je znal “nagajat” kot majhen otrok živ kot strela še danes ga včasih ga malo pohecam pa je star 23 let njegov brat pri 12 katasrofa mu kej rečeš takoj nos do tal že od majhnega, nobene energije nič,,,,
Forum je zaprt za komentiranje.