raj na zemlji
Aha, ga ne najdeš, torej je tudi kriteriju, da ne sme biti turističen, zadoščeno.
Južno od Floresa in Komoda, zahodno od Timorja.
Na zemljevidu http://travel.over.net/svet/drzave/zemljevid.php?id=13 je tisti, ki se ga dotika črka K od Kupanga.
Če nasedaš na kristalne plaže, se na moj okus ne smeš preveč opirati. Je pa poceni, podobno kot povsod v Indoneziji. Ne vem, kako bi bilo z najemom hiše. Tamkajšnja družba je precej zaprta.
Otok je dobrih 200 km dolg in okoli 50-100 širok.
Samo za informacijo, tam okoli so koralni grebeni. Obala je živ fosil – še nastajajoč apnenec in gore okamenelih koral in školjk… pa mangrovini gozdovi ob obali…
In upam, da te krokodili ne motijo preveč.
boljs kot plaza zgleda, slabsa je z plavanje…
take so vsaj moje izkusnje. tista turkizna barva se rada prelevi v nekaj deset metrov dolg sprehod po nizki vodi in koralah, da se sploh lahko kamot skopas…
glede najema je pa v indoneziji dost zapleteno…
baje je najboljs, da tam odpres firmo (kar sploh ni lahko – birokracija da se ti zmesa) in potem prek firme najemas ter sebi garantiras za letno vizo (drgac moras vsaka dva meseca iz indonezije).
pejd na http://www.baliforum.com pa tam na search pa mal poisc, so se tam o tem dost pogovarjal
Ce se prav spomnim je absolutni minimum za eno leto zivljenja na baliju bilo $10.000 (ameriskih), ampak da je to res asketsko zivljenje. Na Sumbi kej velik cenej (ali drazje) verjetno ne bo…
Ja, po kakšnih prav hudih plažah ta otok res ne slovi, saj potem bi bil že turističen.
Če si želiš zidano hišo, se pri tistih treh mestih v glavnem konča, ostalo je bolj v stilu, ki ga ti imenuješ koliba. Sicer pa, kaj sploh manjka zračni podeželski bambusovi hiši?
hm, eksotika, odvisno, kaj s tem misliš… Je pa v vsakem primeru zelo odmaknjen od vseh pomembnejših prometnih poti. In to se na otoku tudi čuti.
Krokodili so. Videl sem enega, ki je že hrbtno plaval po reki, živih pa nisem srečal.
luka napisal:
boljs kot plaza zgleda, slabsa je z plavanje…
take so vsaj moje izkusnje. tista turkizna barva se rada prelevi v nekaj deset metrov dolg sprehod po nizki vodi in koralah, da se sploh lahko kamot skopas…
” MOJE IZKUŠNJE SO DRUGAČNE, PRAVZAPRAV SO LAHKO LEPE MIVKASTE PLAŽE V BLIŽINI KORAL TUDI ODLIČNE ZA PLAVANJE, NPR. PLAŽA NA OTOKU ST.JOHN NA AMER. DEVIŠKIH OTOKIH.”
luka napisal:
Ce se prav spomnim je absolutni minimum za eno leto zivljenja na baliju bilo $10.000 (ameriskih), ampak da je to res asketsko zivljenje. Na Sumbi kej velik cenej (ali drazje) verjetno ne bo…
” V INDONEZIJI SO ŠE PRED KRATKIM IMELI POVP. 20 $ PLAČE. BALI JE DRAŽJI VENDAR MISLIM DA JE MOGOČE B.P. PREŽIVETI S PRECEJ MANJ DENARJA. KAJ ŠELE NA NETURISTIČNIH OTOKIH.” od kod ti ta velika cifra?!? s takim denarjem letno ne razpolaga precej družin v slo, pa preživijo!luka napisal:
No ja, nisem ravno rekel, da je to raj na zemlji… čeprav bi tudi tam lahko brez težav za dalj časa odklopil.
Sem pa našel kraj, ki zadošča vsem 4 tvojim kriterijem: ob morju, brez turistov, zidana hiša, poceni.
Moj raj na zemlji bi lahko bila Papua. Samo tam ni morja (v notranjosti) in hiše so po tvojih kriterijih kolibe. Zato ti nisem tega predlagal.
Poglej na stran http://www.eastsumba.com/resorts_01.html ,
pa povej če je to res ( plaža )! 🙂
Če je, potem že jutri odletim tja! 😉
@SOnnyBOy:
ČE IMAŠ VLJKUČEN CAPS LOCK, SE DEREŠ!!!!
Pa še težje je brat…
Kar se tiče $10.000 in $20 plače na mesec…
z $20 preživi v indoneziji indonezijc. če si kdaj že bil tam, potem veš, da je za belce vse (dost) dražje. Tud Slovenija je za enega angleža dost dražja za živet kot pa za slovenca…
Kar se tiče plaž…
Govoril sem o turkiznih plažah na splošno. Sem tudi sam bil že na ogromno turkiznih plažah, ki so bile čudovite tudi za kopanje, večina njih pa je do kopalca precej neprijazna ali pa prenizka za plavanje…
@Evci
Tud po moje se da tam s 100.000 tolarji na mesec kamot preživet (hiša + hrana). Verjetno pa bi rada še kam šla, kej videla itd. pol si pa kr kmalu pr dveh miljončkih.
Prav tako pa mislim, da obstaja veliko ‘skritih’ stroškov, ki jih je takole na forumu nemogoče predvideti – od policijskih kazni, do podkupnin uradnikom, še posebej pa to velja za boguzahrbtom otoke kot je Sumba (da ne boš narobe razumela – nimam nič proti sumbi, ampak dlje kot je belec od ‘civilizacije’, lažje ga je nategnit).
Tistih $10.000 je prišl od človeka, ki živi na baliju s svoj balijsko punco, mislim da so vključene tudi letalske karte do singapurja, da si lahko podaljša vizo…
pa zdravstveno zavarovanje, elektrika, telefon, voda, avto, itd. itd.
pa še par linkov je v temle spodnjem postu, da se boš lažje odločla
http://www.baliforum.com/travel/showflat.php?Cat=&Number=24028&page=2&view=collapsed&sb=5&o=31&vc=1
No mogoce pa….definitivno ima Zanzibar precej lepe place, mogoce bi celo kdo rekel rajske (trenutno sem tu) in ogromno popolnoma praznih plaz z narejenimi odlicnimi kolibami, predvsem severni del in vzhodni del otoka (otok Unguja), kraj recimo…..Nungwe ali pa Paje…Definitvno si poglej Lonely Planet, Tanzanija – Zanzibar. Imas pa se eno varianto (sprobano) – par kilometrov iz Dar-Es-Salama je (preko enega zalivcka in parih kilometrov z lokalnim prevozom) plaza (metuljeva) z popolnoma neturisticno varianto a vseeno zelo urejenimi zidanimi bajtami in seveda cistimi plazami… Treba je pa probat, da vidis ce ti bi bilo vsec…popolnoma sam samo med tednom , ob vikendih ponavadi pridejo mestni ljudje na oddih.
lp m
tudi sam sanjam o taksnem zivljenju:ob lepi osamljeni obali, …
Toda zanima me s cim se potem prezivljas. Sam sicer zdajle zakljucujem srednjesolsko izobrazevanje in bi seu rad za kako leto nekam na oddih, imam moznost dela za prenosnim racunalnik kjer rabim vsake 2 tedna dostopa do interneta, da posljem v firmo rezultate dela.
Torej kako se vi znajdete v taksnih krajih, ali ze preje prihranite denar za bivanje, ali se da z neko povprecno izobrazbo najti zaposlitev v okoliskem mestu (ceprav dvomim, da bi priznali stopnjo izobrazbe pridobljene v Sloveniji).
predlagam kraljevino Tonga (v polineziji) zaradi večih razlogov:
otočkov je nešteto
turizma skoraj ni
ker imajo učitelje iz ZDA, imajo pouk v angleščini, tako da vsak izpod 30 let starosti tekoče govori angleško
kultura ljudi je prijazna, brez televizorja, mobitela, stresa, kriminala… skorajda ne poznajo privatne lastnine (vsaj ne v smislu kot jo mi poznamo); narava je tako bogata, da za preživejte ni treba delat (ribe in zelenjava v neomejenih količinah).
Avstralija (Sydnej) je 5 ur vožnje z letalom… za tiste ki pogrešajo civilizacijo.
Luka:
Oprosti, če so te zaradi mojega dretja (ha,ha) bolela ušesa (oz. oči). No, taka nenapisana pravila so mi malo smešna. Pač nisem čisti konformist. Bolj individualec.
Pisal pa sem z velikimi črkami, da bi moje odgovore bolje razbral in prej opazil.
Kar se tiče denarja za življenje v Indoneziji, pa govorim (pišem) iz lastnih izkušenj. Bil sem tam in se veliko pogovarjal z mnogimi lokalci. Vem da je za tujce (belce) dražje, vendar je cena bivanja odvisna tudi od iznajdljivosti in osebnega stila standarda. Tako, da se še vedno NIKAKOR ne morem strinjat s tvojo razlago – 10000 $ na leto?!
Sicer pa so okusi (tudi pri stilu življenja) različni in se o njih ni vredno prepirati!
“De gustibus non est disputandum.”
pozdrav!
Pravi raj na zemlji je(PRIPOROČAM)!
juzni del tajske,priblizno 550km od Bankoka-OTOK po imenu KAH PHA NGAN,zelo poceni rajske plaze in malo turistov.imaš dve vrste bungalov imenujejo se High Life Bungalow I.imajo ceno 2eur.izven sezone do 6eur. v sezoni-II.so ze raskosne bajte(beri vile) v tajskem stilu in je cena 5eur.izven sezone-do-10eur v sezoni—
pazi tja greš in ostaneš zavedno,ker ljubis lepoto narave,…………………………………………….
lp
Ja, kar veliko odgovorov si dobila….pa povem še jaz po moje….
Kuba ! Kuba, Kuba, Kuba…
Morje kristalno, za potapljat na zahodu raj, plaže neskončne peščene…rajske….
Turizem srednje…..v Havani in na polotoku Varadero maximalen……drugje po državi minimum…..
Hišo se da kupiti, brez problema…najeti še lažje…..mi smo si izbrali kar eno ki nam je bila všeč in malo pognjavili lastnike pa so se za 14 dni preselili k sorodnikom, da so nam oddali hišo…dvonadstropna na zahodni obali, arhitektura kolonjalnih časov, obnovljena pšred 10 leti…ma mega…..za kupiti tudi ni problema, le prodat je ne morš več nikoli…..če začneš prodajat ti jo kar nacionalizirajo če si tujec…..drugače pa narava, morje, plaže, varnost itd. nepopisnao kul….
Lp Ludwig
Forum je zaprt za komentiranje.