Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika RAHLO IN VISOKO

RAHLO IN VISOKO

Rabila bi kakšen recept za rahel in visok biskvit. Visok mislim, ko se speče, da kar precej naraste in da je s tem zelo rahel.
Sem že brskala pa nič pametnega našla, zato prosim vas mojstrice, da mi pomagate.

Imejte lep dan!

Mogoče tale: ZAMoČEK

10 dgk moke
1 pecilni prašek
15 dkg sladkorja v prahu
1 vanilij slad.
15 dkg margarine
7 dkg stopljene jedilne čokolade
4 jajca
2-3 žlice mleka
po želji nekaj nasekljanih lešnikov

Maslo+sladkor+vanilij+čokolado+rumenjake+lešnike= penasto vmešaj, dodaj moko+pecilni, nato mleko, na koncu počasi primešaj sneg iz beljakov. Vliješ v pekač (jaz ga dam v okroglega za potico, tako da ko ga stresem ven, je viden vzorec. Celega potem namažem s čok. glazuro-ampak, potem že potrebuješ malo več časa). Naraste za prib 2-3X.
160-170°c-35 min.
Recept je preizkušen, zelo simpl za narediti.
Lep dan…

Osnovni Vendelinin biskvit:
na 1 jajce (srednja velikost) 3 dag moke (pol gladke, pol ostre) in 3 dag sladkorja. Pecilnega doziraš po navodilih na vrečki. Na koncu narediš trd sneg in ga vmešaš z leseno žlico.

lp

V soboto probam od hi, nato drugi teden še od Motovilke.
Sporočim po pikniku, ki ga imamo v nedeljo in sem zadolžena za sladico.

lp

Jaz za sadno torto vedno delam po tem receptu: 6 jajc in 25 dag sladkorja dolgo stepaj, da naraste in se sladkor stopi. Nato z ročno metlico rahlo – previdno vmešaj 25 dag moke in en pecilni prašek. Zdi se mi fajni, ker se ne sesede, ko ga obrneš na krožnik in pride res rahel. Vendar pazi, pri biskvitu je zelooo veliko odvisno od stepanja. LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close