Najdi forum

Rafaelo…

Lep pozdrav vsem skupaj

Kako se delajo rafaelo kroglice, to vem, ampak zanima me ali obstaja tudi rafaelo pecivo?
Če ima katera recept bi vas zelo zelo lepo prosila!

Lep, sončen pozdrav
Katarina

Recept imam, a ne pri roki. Vem, da se iz beljakov in kokosa speče biskvit, nanj se vlije kuhano kremo iz rumenjakov, moke in sladkorja. Če se spomnim in me nobena ne bo prehitela, napišem recept jutri.

Mogoče je to to; recept iz kulinarike.

Me prav zanima, če mij e uspelo narediti aktiven link 🙂

Waaaaa 🙂 uspelo je 🙂

Naaaaaaaaaajlepša hvala.
Sporočim v ponedeljek kako je pecivo uspelo, saj bom presenetila dragega z njim v soboto :))))))))).

To bo to. Jaz sem recept spet pozabila doma, a je prav nekaj takega. Fuuuuul dobro ( če imate radi kokos, seveda).

Pecivo je resnično krasno, le morda malce presladko. 2.,ko sem ga delala sem uporabila manj sladkorja v testu iz beljakov in dodala moko, Mislim, da je bilo bolje. Po vrhu sem drugič polila čokolado in tudi fuuuul paše.
Prijetno peko
A.

Alo Kresnica !

Sem uporabil recept, ki si ga predlagala. Zanimivo, samo jaz sem končni izdelek pomenoval škofeljska grmada, haha.
Nekje sem ga zaštrikal, saj je okusno, samo jesti moraš lepo z žlico in na krožničku.
Druga plast je preveč tekoča, se mi ni strdila.
Kaj veš, mogoče smo pa naredili novo sladico, je pa vseeno okusno !

Kakšen nasvet ???

LP

Hm…ni mi jasno…mogoče si pustil premalo časa, da se je trdilo? Načelno naj bi bila masa nekje podobna pudingu…saj ima v sebi moko, ki jo potem zgosti… Ni mi jasno, kaj bi bilo lahko. Važno, da vam je bilo všeč. Naslednjič bo pa bolje 🙂

Jest, če te kaj potolaži, tudi meni se je to zgodilo pred leti, ko sem prvič delala tale rafaelo. Le da sem bila jaz tako razočarana rad izdelkom, da je vse skupaj romalo v smeti… ;-)). Naslednjič je tudi krema ratala b.p. – mislim da sem prvič prehitro vlila maso v mleko ali kaj – čisto nič se ni strdila (oz vsaj ne toliko, da bi bi zadevo dala na mizo). Pravega vzroka še danes ne vem, se pa dogaja ;-)).

Sončen pozdravčič.

Ja hvala za tolažbo.

Dodal sem še malo tekoče čokolade po vrhu in bilo je res dobro.
Kako bi šele bilo, če bi mi sladica ratala???

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close