Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Radiatorski ventili

Radiatorski ventili

Dobro je dobro, saj bo, še posebej kot pravi avtorica zaprt ropota na polno. 😂Mater ste tumasta multinična brezvezna drekala, to ne moreš verjet.
[/quote]

Meni je šumelo in piskalo v ventilu, ne glede na to, ali je bil odprt ali zaprt. Sem ga zamenjal z navadnim in šumenja in piskanja ni več. Zgolj slučaj, a ne ?

Saj se da dol vzet samo termostatska glava, pa potem vidiš kako je.
Tudi ne rabiš gore termostatske glave, probaj eno sezono brez, pa boš videla kaj bo boljše!

Ko je toliko pametnih glav na kupu – eno vprašanje.
Ali je možno v bloku menjat radiatorske cevi samo v svojem stanovanju?
Meni fuuuul ropota v njih in menda bi pomagal drug material, so mi rekli.

Sem v 50 let starem bloku

Ok. Ampak neha, če voda steče v radiator. Logika?
[/quote]
Osnovnošolska logika.
Če vroča voda skroži skozi radiator, potem to pomeni, da se toplota enakomerno porazdeli in prav tako se cevi pred radiatorjem bolj počasi segrevajo.

Seveda je, pokliči enga in ti bo zamenjal, je pa kar strošek.

Ja, majstri ji boste pomagal od hudiča.😂

Viharni jezdec
Polarni sij
Mavrični vitez

a zdaj pa še Robi?

In kdor pravi, da termostatski ventili na morejo ropotat, nima pojma o ventilih.
[/quote]

99 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, da je Robi, mavrični pa po moje ni.

Seveda je, pokliči enga in ti bo zamenjal, je pa kar strošek.
[/quote]

Kaj to se potem prišvasa na štrcelj stare cevi, al kako?
Se ti kaj sanja kakšen strošek? Recimo za eno sobo, torej 3-4 metre cevi.

Iz česa pa so zdaj moderne cevi?

99 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, da je Robi, mavrični pa po moje ni.
[/quote]
Se ne morete zaostali multinični delikventi teme držat ali it mimo nje, če ne veste nič o tem, kar je vprašanje?

Uh… Termostat je v ventilu, ne v glavi, ni tako?

Kaj to se potem prišvasa na štrcelj stare cevi, al kako?
Se ti kaj sanja kakšen strošek? Recimo za eno sobo, torej 3-4 metre cevi.

Iz česa pa so zdaj moderne cevi?
[/quote]

Na staro cev ti bodisi prišvasa ali prišraufa reducir za manjšo cev, ki bo šla naprej, potem pa naprej da bakrene tanjše cevi, ki jih lota. Saj pravim, cevi niso ravno poceni, veliko je potem vogalnih spojev in drobiža, pa še delo….

[/quote]

V glavi. Spodaj je pa navaden ventil.

Na staro cev ti bodisi prišvasa ali prišraufa reducir za manjšo cev, ki bo šla naprej, potem pa naprej da bakrene tanjše cevi, ki jih lota. Saj pravim, cevi niso ravno poceni, veliko je potem vogalnih spojev in drobiža, pa še delo….
[/quote]

Se pravi nove bi bile bakrene? 50 let stare so pa…?

Se pravi nove bi bile bakrene? 50 let stare so pa…?
[/quote]
Železne, nekoč pocinkane, danes rjave.

[/quote]
Termostat je v glavi.
Glavo lahko vzameš dol in bo ventil vedno do konca odprt.

Železne, nekoč pocinkane, danes rjave.
[/quote]

Pa bi menjava cevi pomagala, da bi.manj pokalo? Ali pa si se pokanje po ceveh prenašalo se naprej od drugod?

Zdaj mi najbolj poka točno tam, kjer je cev vpeta v stenski nosilec, ker je čisto prisraufana vanj, nima nič lufta okol.

Ej tablokarska, kaj pa ce si ti fejst baba pa ti sosed romeo po ceveh sifrirano gruli?

Ker jaz imam s sosedami tako urejeno da vsaka ve kdaj sme priti.

Pa bi menjava cevi pomagala, da bi.manj pokalo? Ali pa si se pokanje po ceveh prenašalo se naprej od drugod?

Zdaj mi najbolj poka točno tam, kjer je cev vpeta v stenski nosilec, ker je čisto prisraufana vanj, nima nič lufta okol.
[/quote]
Pa naredi luft.
Malo odviješ vijak od nosilca.

Pa naredi luft.
Malo odviješ vijak od nosilca.
[/quote]

Sem probala, sama ne moremm, ker je srauf star najbrž 50 let, pa kar nekaj slojev barve čez.
Moram enga moškega najt.

Jaz sem tudi mnenja, da ropota zaradi raztezanja cevi. Pri nas je isto.. Vsak dan ob 5.10 zacne nazigati kot bi nekdo tolkel s kladivom pa cevi. Pa je vseeno ali je ventil odprt ali zaprt..

Jaz sem tudi mnenja, da ropota zaradi raztezanja cevi. Pri nas je isto.. Vsak dan ob 5.10 zacne nazigati kot bi nekdo tolkel s kladivom pa cevi. Pa je vseeno ali je ventil odprt ali zaprt..
[/quote]

Vem, tud v ceveh mi ropota. A ni pol tako moteče kot tole pred ventilom.

Vem, tud v ceveh mi ropota. A ni pol tako moteče kot tole pred ventilom.
[/quote]
Ja ja, saj bo, itak je vseeno, ne vem zakaj sploh hodiš s vprašanjem na forum, če potem ne sprejmeš realnega odgovora?😂

Ja ja, saj bo, itak je vseeno, ne vem zakaj sploh hodiš s vprašanjem na forum, če potem ne sprejmeš realnega odgovora?😂
[/quote]

Saj bo, ja. Tudi v Polju se bodo kmalu končale vesele urice interneta, a ne?

[/quote]

A si ti tud v real lajfu tolk zajeban, al si tam pa ena navadna copata, pa pač tukaj frajariš, ker v reali ne moreš?

Menda ja ženska ve kje in kako ji ropota? Glede na to, da je radiator njen, mogoče to ve celo bolje od tebe? Če tvoja prenapihnjenost to dejstvo lahko sprejme?

Tudi nam v službi je ropotalo pri/v/okoli ventila. Smo zamenjali ventil je bilo 95 procentov bolje.
Pa se lahko razpočiš ob tvojem ropotanju v ceveh in tihih ventilih, tvoj prenapihnjen ego je itak tik pred eksplozijo.

Saj bo, ja. Tudi v Polju se bodo kmalu končale vesele urice interneta, a ne?
[/quote]
Tebi tudi ventil poka v glavi, kot nekaterim majstrom v tej temi, kot sami povedo? 😅

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close