Radeon 9200SE – težave pri instalaciji
Imel sem GeForce 4 MX400 na AGP, sedaj sem želel zamenjat za Radeona 9200SE (128MB, TV-out).
Mislim, da nekaj o PC-jih vem, a se vedno izkaže da več glav več ve in da je od primera do primera stvar različna.
Torej, deinstaliral sem detonatorje, preveril še v biosih in ugasnil PC, vanj nato dal Radeona in vklopil…No, XP je kot samo kartico prepoznal, seveda v preformansah še ne mora kapirat da gre za Radeona. Samodejno instalacijo sem po navodilu iz priložene dokumentacije prekinil in gonilnike instaliral po zapovedi, sledi ponoven zagon…No, tu je srž problema – ko se PC postavlja je nato nekaj časa črn ekran, nato pa tisti zlovešč moder ko mi na njem napiše hardwer error…..
Pobrisal sem vse skupaj in probal z nekaj različnimi instalacijami (prepoznavanje…), seveda je venomer sklic na gonilnik v mapi za XP na CD-ju, vedno isto. Po nasvetu sem probal še z novimi catalysti, nič drugače. Seveda sem vmes vse gonilnike brisal.
Kakšna ideja ? Vaše morebitne podobne težave ?
Probaj xpje zagnati z standardnim vga driverjem.
V boot.ini na rootu boot diska imaš verjetno nekaj takelega
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS=”Microsoft Windows XP Professional” /fastdetect
Tisto stikalo /fastdetect zamenjaj z /basevideo nato pa se igraj z instalacijo driverjev. Ko ti uspe spremeni nazaj na /fastdetect
Geforce ima eno “lepo” lastnost, da se instalira v vse pore Windowsev, ko pa bi ga rad deinstaliral, počisti za sabo samo največjo packarijo, ostalo pa pusti v obliki tempirane borbe sem pa tja po registrih. Tipična težava ki se zgodi po menjavi GeForca s čim drugim je točno takšna, kot jo navajaš ti.
Pojdi na internet, na kake strani s hardwerskimi nasveti (predvsem tam, kjer dajejo napotke za overclockerje) in skoraj gotovo boš tam našel kakšen programček za čiščenje GeForce packarij. Na ostalih Windowsih so zelo uspešni, na XPjih nekaj manj, ampak ponavadi tudi gre….
Poglej Tadej_, lepo sem napisal da sem probal z popolnoma novo instalacijo XP-jev, pomeni da je bil disk formatiran in bi moral biti uspeh. Pa ga ni. In stvar sem preverjal tudi preko računalniških serviserjev, pa jim zadeva ni jasna. Niso se z njo srečali, nenazadnje tudi jaz v tem fohu nisem od včeraj. Je pa tako da gre pri tem za popolnoma individualne izkušnje, zadeva zna biti od računalnika do računalnika drugačna, zato sem tudi tu iskal mnenje. In hvala tudi za tvojega. Konec koncev ni v tem nobene tragedije, stvar je zame ad-acta.
Forum je zaprt za komentiranje.