rada bi se zredila!!!
Breda, :)))) psihicne tezave,prosim lepo no. Ne bos verjela,ampak res nisem suha kaj sele koscena,ce bi me videla na to ne bi pomislila. Nisem slabokrvna,anoreksicna,sem pa zdrava in se ukvarjam tudi s sportom. Verjemi,ce bi bila tako zelo koscena,bi mi ze to rekel ( nekdo ki me je videl in ne nekdo ki kar nekaj nabija,ceprav mojih “strlecih kosti” nisi se videla). Zaenkrat jem veliko in normalno,zato pa bi rada se kaksno kilco dobila dol,ker ne da sem debela,ampak pac bi rada tudi zaradi boljsega pocutja izgubila kak kilogram.
Pa ne sodi po enem postu,da imam psihicne tezave,ker je grdo nekomu ki ga ne poznas delati krivico.
Miškica še nobenega nisem slišala(pri zdravi pameti) da bi rekel da hoče pri 47 kg shujšati,ker je predebel. Razen tisti ki so napoti k anoreksiji in bulimiji. Zato se raje ukvarjal s športom še naprej in ne premišljuj o 1 kg dolj ker se ti itak ne bo nikjer poznalo samo vedno bolj boš hotela hujšati in sebi se boš zdela vedno bolj “debela”.
Ne vem, mogoče je pa Miškica zelo drobne postave in ima poleg tega še zelo drobne kosti. Jaz recimo imam 55 kg, visoka sem 168 in se ne želim zrediti, niti shujšati. Če bi imela zelo drobne kosti in zelo drobno konstrukcijo bi imela verjetno takoj par kil manj, vendar bi bila videti točno taka kot sem sedaj. A me razumete?
Pozdravček!
Tudi jaz bi se rada pridružla oni 27, kajti jaz se že skoraj gravžam sama sebi, vendar če bi se še tako rada zredila se nikakor ne morem.Stara sem 26let tehtam celih49 kg visoka sem pa tam nekje 166 cm, in se tudi zelo slabo počutim v svoji koži. Zanosila sem s 50-timi kg,zredila za 20 kg. in se super počutila in upala da jih bom vsaj malo obdržala pa nič, dol so padle kot bi trenil še sama nevem kdaj.Zdaj pa je tako že tri leta, tud za en ubogi kilogram se ne morem zredit.Jošk sploh nimam (ploh) bog ne daj da nimam podloženega modrca. Tudi jaz sem mislila da drugi takih problemov nimajo, zdaj pa sem prav vesela da bom dobila kakšno informacijo kako do kilogramov ki si jih že tako rada želim.
Ona27 upam da nama bo uspelo, pa dobr tek1
Miskica, stvar je v tem, ce mislis, da si pri 166 visine in 50 kilogramih OK in nisi koscena se motiš. Tud men ni nobeden rekel, da sem bila presuha itd… Sedaj mi pa povedo, da sem bila videti BOLANA – bleda – zelena in presuha in da sem sedaj telesno in oblikovno 10 X boljs za pogledat. Nobeden ti ne bo rekel: Ej lubica kolk si pa ti suha, a je s teboj kaj narobe. Ko bos dobila kakih 5 kil, bodo pa ljudje rekli, joj kako si zdej bolj lustna kot si bila pa prej – prej si bila absolutno presuha. Ja miskica, se opravicujem, ce sem te prehitro sodila. Potem ti res predlagam, da izgubis se kaksno kilco, da jih imas ta nekje 49. Kako človek izgleda pri višini 166 in teži 49 mi je pa jasno – sem bila 10 let takšnja, tako da ni potrebe da te vidim.
Res ti predlagam, kot si napisala, da izgubiš še kakšno kilco. In mogoče potem še kakšno, ker se ena pa res ne bo poznala in potem mogoče še kakšno, da prideš na idealno tam nekej 45 in začneš pri 27 letih nositi obleke številka 16 ali 14 (otroška konfekcija).
Sama pri tej kilaži ki sem jo napisala 58 kil nosim konfekcijo 38 in dokler se bom spravila v 38 se nimam kej sekirat. Pa mogoče ti je že kdo povedal, da če tolk športaš, da so mišice težje od špeha, tako, da res ne vem kako izgledaš pri 50 kilih in še nabildana zraven. Bog ti pomagaj.
Breda
Pozdravljam ženske z normalno telesno težo – le to lahko najdeš v vsaki knjigi. Tvoja je na spodnjem robu normale. Preberi si zdravstveni leksikon s tabelo o teži in višini. Vidim, da si jezna, te razumem – jaz ti želim samo dobro in nič slabega. Še enkrat normalna teža za 166 višine je od 54 – 60 kilogramov – seveda je pomemben tudi odstotek maščevja. Če se z 59 kilogramov in to višino spraviš v obleko številka 38 se nimaš kej sekirat – to pomeni, da je tvoja oblika telesa zaradi mišic – ki so težje od špeha enaka kot če bi pogledala osebo, ki ima 54 kilogramov in ne športa (špeha).
P.S. pa še enkrat oprosti, tudi v naprej se ti opravičujem
Miskica, ti pa ne veš dosti o anoreksiji ne?! A ti veš, da tisitm z anoreksijo se vedno zdi, da imajo kak kg preveč, vedno, tako kot tebi. Ampak, da te ne bom vnaprej obsojal, pa napiši sem mere, obsege pasu, zapestja, prsi, nog, itd, pa ti bomo potem povedali ali imaš psihične težave ali ne. Kaj praviš?
Veš tudi sama imam tak problem kot ti. Samo, da je pri meni še slabše kot pri tebi. Velika sem 170 cm in tehtam samo 51 kg. Vendar ne morem storiti popolnoma nič, ker lahko pojem karkoli pa ne bom pridobila niti kilograma. Celo sošolka me je enkrat vprašala, če imam anoreksijo? Sedaj sem se že s tem sprijaznila, ker so vsi v družini tako suhi. Očitno sem to podedovala.
Tanaja
Breda, kot sem že rekla – vsak ima drugačno postavo in ni nujno, da če si ti zgledala koščeno pri tolkintolk kilah&višini, bodo tudi drugi zgledal koščeno!!! Jaz nisem nikoli izgledala koščeno, ne anoreksično, pač pa DROBNO —> veeeeeeeeeeeeelika razlika!! Normalno pa oblečem tudi številko 36!! Pa imam 168cm&50kg…. hmmm… po tvojem bi morala biti koščena in nositi otroško konfekcijo?
Tisto, kar je pa napisano v knjigah za “normalno” težo…. no comment. Vsi, ki jih poznam imajo premalo kil glede na tisto tabelco, pa so nekateri kar okrogli… ???????
“Normalno pa oblečem tudi številko 36!! Pa imam 168cm&50kg…. hmmm… po tvojem bi morala biti koščena in nositi otroško konfekcijo?” Najprej bom komentirala tale citat: Napisala sem, da lahko shujsa na 45 kil pri 168 višine in potem nosi otroško konfekcijo. Preberi drugic bolj natancno. Normalno sedaj nosis k9onfekcijo 36 pri teh kilah in tej višini.
“Vsi, ki jih poznam imajo premalo kil glede na tisto tabelco, pa so nekateri kar okrogli… ???????” – se dober da medicina nic ne ve. Kar okrogli, ta me je najbolj zbodla. Zenske mal prevec ste padle pod vpliv televizije itd… kako si lahko kar okrogelj ce spadas v spodnji del tabele. Pri 168 višine in 50 kilogramov, kar spada v spodnji del tabele res ne moreš biti okrogelj. Mal bolj normalne piši prosim. Verjetno imaš tud ti že mal težav z tem kdo je okrogel in kdo je shiran. Ženska pri višini 168 in 50 kilogramov je drobna, tako kot si napisala. Pri 45 kilogramih je shirana. Pri 60 kilogramih je še vedno zelo postavna. Pri 68 kilogramih je okrogla – tukaj je tvoj termin in pri teži več kot 68 kilogramov je debela. To je moj pogled na vse – ti si pri 50 že okrogla oziroma uporabila si termin da so nekateri pri 50 kil in 168 višine okrogli. Dej se mal zbudi punca in premisli kaj govoriš. Ravno zaradi takih pogledov imamo že 11 let stare punčke z motnjami hranjenja in anoreksijo. Bodte mal bolj normalne.
Se opravičujem čes em zdej izven teme prvega posta, verjetno bi morala odpreti temo: kdo je za vas debel?
Sočustvujem pa z ženskami ali puncami, ki se enostavno ne morejo zrediti. ne sučustvujem pa z tistimi, ki se hirajo in pri 50 kilah še vedno razmišljajo o izgubi kilce ali dveh.
Breda
Punce raje mislite na svoje zdravje srečo ne pa kar gledate po tv. malo pojdite na strani kjer so zvezdice filmske in glasbenice predstavljene v normalnem življenju boste videle kakšne so . Normalne ženske z normalno težo. Šminka kamera osebni trenerji pred nastopom naredijo svoje in mi samo to vidimo in nič drugega. Je pa res žalostno koliko deklet ima bulimijo in anoreksijo ogromno. Pojdite malo na stran mojuspeh. Kaj se tam gredo nekatera dekleta pri 45 kg se hočejo naučiti bruhati,da bi bile še bolj suhe,da bi imele 39 kg ali pa še manj. groza res.
Nisem rekla, da so ženske s 50kg bolj okrogle… tudi tebi svetujem bolj natančno branje postov – “Vsi, ki jih poznam imajo glede an to tableco, premalo kg, pa so nekateri kar okrogli” -> 166cm in 54-60kg – imam takšne prijateljice pa so nekatere okrogle nekatere pa lih prav…
Breda, razumem kaj hočeš povedati, in imaš prav po eni strani, vendar pa je teža in kako človek zgleda s tokintok kg, odvisna od zgradbe telesa. Ne bo vsak s 45kg, 168cm in zgledal shirano.
ps. ko sem imela 45kg, nisem nosila otroško konfekcijo…
Hm,marko zelo dobro vem kaj je anoreksija in ze leta imam toliko kil,mi ne gre nic na slabs 🙂 in normalno studiram in tudi pocutim se super. Ce bi imela anoreksijo bi bila verjetno v bolnici,tudi starsi bi me poslali tja,verjemi.
Ce te se zanima,imam st. modrca 75 B,kolikor vem so punce z anoreksijo res shirane,brez prsi in pa se nosim stevilko 36 in 38 ,odvisno. Pa sem res cudo!!!!!!!!
Breda,s tabo se pa ne bom vec pogovarjala,ocitno imas ti tezave,da te moj post tako iritira,jaz jih namrec nimam.
miskica tezav nimam, me pa tvoji posti res iritirajo, pa ne samo tvoji, ampak posti s taksno vsebino…. Iritirajo me ker greste v skrajnosti in to res v skrajnosti. Kaksne joske imas ti, ni pomembno od tega koliko si debela ali suha. Joske ti da narava – so zenske z 100 kilami, ki nimajo josk in so zenske z 45 kil, ki imajo velike joske. Zakaj si zdej joske omenila nimam pojma. Punca suha si in dej si to dopovedat in nisi okrogla in nisi debela in si prej suhcana kot pa normalna in dej si to ze dopovedat. Samo to ti zelim povedat. In ni ti treba vec kile ali dveh izgubit… Na zivce mi gre pa vse skupaj zato, ker taksne in drugacna sporocila berejo mlada dekleta, ki so dovzetna na taksno govoricenje – najstnice in potem bruhajo in se hirajo, da pridejo do te tvoje sanjske postave in kilaze 166 višine in 48 kilaže. Ki oprosti meni še vedno ni normalna. Pa jemlji to kot napad al pa samo izražanje mnjenja. Forum je namenjen temu. Zato je men čist vseeno al odgovarjaš al pa ne, mi je vseeno kaksna si, mi je vseeno tvoje mnenje, moje je to ki sem ga napisala. In če nimamš toliko strpnosti, da prebereš normalno brez jeze vse kar napišemo, škoda da nadaljuješ z pisanjem in branjem na tem forumu. To je življenje punca, ni treba da se strinjamo z vsem s tabo, in seveda se tud vse tukaj ne z mano in to je smoter debate in učenja izražanja mnenja.
Pa veselo hujšanje. Za tiste dve kilce do 48.
Breda
Strelica, ta je pa dobra. Kako pa naj ve, da daje napačne informacije, če jih daje nevede no?!
Punce pamet v roke.
Forum je zaprt za komentiranje.