Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek rada bi se zredila!!!

rada bi se zredila!!!

Hoj!

Imam en problem, ki najbrž ni pogost, pa vendar je mogoče katera ali kateri tukaj, ki bi mi znal(a) svetovati. Že od nekdaj sem bolj suhe postave in ko sem se pred letom dni zredila za 5 kg sem bila absolutno srečna, ker sem se res full dobro počutila. Sedaj pa sem zaradi skrbi in zdravstvenih težav spet shujšala za pet kilogramov, kar se mi pri moji kilaži (sedaj 50 kg) precej pozna. Zaradi tega sem nesrečna in zeloooo nezadovoljna sama s seboj. In izgleda, kot da se ne morem zrediti. Jem celo na silo, tudi, ko nisem lačna, a se nič ne pozna.:( A mi lahk pomagate s kakšnim nasvetom kaj jesti, da bom pridobila kilažo (pa da ne dobim celulita.:) – kakšni Mcdonaldsi in ostali fastfoodi ne pridejo v poštev.. Za vse ideje in nasvete najlepša hvala in uživajte v veselem decembru.

Jej kalorično hrano.Prihajajo prazniki in pojej veliko potice,tortic,sadnih kup,pa francoskih solat z veliko majoneze,mastnih zrezkov ,pomfrija,skratka jej kalorično hrano v velikih količinah,tudi zvečer.

Veš kaj, zrediti se v maščobo ni ravno priporočljivo, ker boš ob naslednji situaciji, ki te bo sekirala, ponovno spet vse izgubila. Boš morala tudi kaj telovadit in seveda jest. Ravno tako kot hujšanje, tudi rejenje ni kratkotrajen proces. Jaz ti svetujem veliko gibanja, veliko kvalitetne hrane: meso, ribe, kuhana in sveža zelenjava, kruh, jogurt, mleko in mlečni izdelki, sadje, občasno tudi sladkarije, kakšno rebro kvalitetne jedilne čokolade.
Poskusi vsak dan malce povečat vnos kalorij oz. količine prehrane. Če boš to naredila takoj prvi dan, se ti bo uprlo.
Pa kakšno pivo spij.
Meni je pomagalo. Res.
Sem bila en čas tako suha, da so se že bali, da sem anoreksična (in res ni bilo daleč od resnice), vsa zelena v obraz in seveda so me že dve tri urce v službi utrudile, dela skratka nisem zmogla, čeprav sem se trudila. Doma sem samo počivala, saj nisem mogla nič.
Tako, da kar korajžno.
Jaz imam zdaj 55 kg (167 cm) in sem prav veselčka debelčka :-))

hoj!

Hvala za odgovor! Tud jst sem bla veselčka debelčka, ko sem imela 55 kg (visoka sem pa tudi 168 cm). Telovadim itak vsak dan – delam vaje za raven trebušček, noge, ritko.. zdaj pozimi pač ni veliko možnosti.. kot rečeno, nočem bit zamaščena, pač pa bolj okrogla…mah, takšna kot sem bla!:) Hvala še enkrat in upam, da mi bo do poletja uspelo. papa!

Od kod pa si, ona27?

Iz Ljubljane – no “originalno” ne, živim pa tukaj.:) Zakaj, če smem zvedit?

Ona,jaz sem velika tako kot ti pa imam 47 kil,pa se sama sebi ne zdim suha in bi rada vsaj se ene 2 kili shujsala. Zakaj bi se rada zredila,55 kil na tvojo visino je fuuul?!

Miskica, pejdi kam drugam novačit anoreksičarke, če si sama notri pa si poišči pomoč. To ti toplo priporočam.
Tvoj je problem v glavi, pusti nas, ki imamo jasne pojme in vemo, kdaj se počutimo slabo in zakaj. Imaš tukaj tudi forum za take kot si ti. Oprosti, ne napadam te, samo povem, kar ti gre.
Mislim, da oseba, ki zna razsodno preudarjat in je odgovorna do sebe, ne dojema naših kilogramov kot debelost, ko vidi tako, kot si ti s 47 kilogrami in željo, da bi še kak kilogram izgubila, pa ve, kdo v tej situaciji ima hudo težavo. Naredi kaj, dokler ne bo prepozno.

Ona27, sem mislila, da si iz primorske. Ne vem zakaj sem to pomislila. Ker če bi bila, bi lahko telovadile skupaj. Škoda. Držim ti pa pesti.

Najbrž je odvisno tudi od konstitucije…kaj pa vem. Jst sem bolj drobne postave, nimam bokov (oz. malo izrazite), tud joškasta nisem glih in ko sem imela 55 kil sem imela za moje pojme skoraj popolno postavo (beri ritko:)) – le v joške ni šlo nič, žal. Zdaj mam za moj okus premajno ritko, pa tud v trgovini so mi vse hlače in krila prevelike, sploh ne morem nič kupit. Tud najmanjše številke (34) so mi prevelike. Tko, to je to in se hočem zredit, pa vsaj za tri kile in bo super. Jst pa ne razumem, kako se ti sebi zdiš lahko s 47 kilami za dve kili pretežka….hm…ljudje smo res ena čudna bitja.:)

Hojla!

Tudi jaz imam probleme s težo. V resnji šoli sem jih imela 59 kg, o končanji sr. šoli in po porodu je šla kilča samo še navzdol. Sedaj jih imam točno 10 kg manj!!!!! Hočem se zrediti saj mi ni popolnoma nič prav v pasu! UH!!!!! Če želiš ona27 se lahko tukaj na forumu vzpodbujamo, da dobimo tako željene kilce nazaj!

Tebi Frajlica ti pa dam popolnoma prav,saj dokler nimaš razčiščenih stvari v glavi pač se ne zavedaš kaj je dobro za samega sebe. Vsak se odloči , po svoji presoji!
Lp

hoj!
No, pa sem mislila, da bo moj primer osamljen tu na forumu! Je pa res, da se večkrat sliši o obratnem problemu, kakor o tem našem. A veš mogoče, kakšna telovadba je najbolj primerna za takšne revčke, kot smo me?:) Njabrž je najbolj delat na mišični masi…samo meni na primer je fitnes precej neljub..

Žal.:( A mi lahko poveš, s kakšno telovadbo se ukvarjaš in da pri tem ne skujšaš? Hvala še enkrat!

Bolj rekreativno se ukvarjam s športom in še to sedaj vedno redkeje, služba pač zahteva, da sem na delovnem mestu večino dneva, zvečer je potem že tema, telovadnice pa mi niso všeč. Načeloma hodim na sprehode, med vikendi kak nižji hrib, ko je lepo vreme in ne piha rolam ob obali, grem v bazen, poleti plavanje v morju. Od športa nisem nikoli hujšala, ravno obratno, dobivala sem mišično maso (to je bilo v obdobju, ko sem res hodila k aerobiki tudi po 4 krat na teden) in sem lepo jedla, kvalitetno in zdravo in sem tako uravnavala svojo težo, imela lepo čvrsto postavo. Sedaj sem malce bolj mlahava, se pa vseeno dobro počutim in sem zdrava in to je najpomembnejše.

pazi raje na svoje psihično zdravje da ne fafeš kakšne bulimije ali anoreksije.
pa ne sekiraj se , ker imaš čisto odlično kilažo-predvidevam da si od 165 do 175 cm. vsaka telovadba kuri kalorije zato ni telovadbe da po njej ne hujšaš.
očisto nimaš apetita zaradi zdr težav in skrbi.na silo jest ni dobro. uživaj polno hrano ki redi. pa še mal heca -al pa velik seksaj:)))lahko pa ješ tudi spermo ki vsebuje proteine itd:))).

žan, ne oglaši se, če ne veš o čem pišeš!!!!

tako, kot mora nekdo shujšat s telovadbo in ustrezno prehrano, tako mora nekdo, ki se hoče zredit jesti ustrezno hrano in seveda telovaditi zraven. Če bi jedla po tvoje, bi imela čez par let težave s holesterolom, pritiskom…

ona27, predlagam ti, da greš na forum prehrana in oblikovanje telesa, tam ti bojo lažje svetovali, mogoče bi ti kdo sestavil jedilnik in napisal, kako moraš telovaditi. Pa ne poslušaj nestrokovnih nasvetov (Žan), ker ti lahko samo škodijo.

hvala! A mi lahko poveš kje najdem ta forum?

malo nižje, med “prehrana” in “rekreacija in sprostivev”. “Prehrana, trening in preoblikovanje telesa” se točno imenuje.

Miskica ti imas za moje pojme psihicne tezave. Zdej sem se morala oglasiti, ker vcasih mi kar prekipi ko poslusam vse tole. Zrediti se, sem slisala da imajo nekatere problem s tem, jaz ocitno ne ker imam vecjega kako shujsat. Pa da ne bo pomote se imam za zelo postavno, ne debelo osebo, ravno prav bi jaz temu rekla. V srednji soli sem bila visoka 166 in imela 48 kilogramov. Ce se sedaj gledam po tistih slikih sem bila ziv obup. Nobene postave, nobene riti in nobenih josk. Maturantsko obleko sem komaj komaj nasla brez popravljanja in ozenja – neka varianta raztegljivega topa.
Sedaj pri 28. letih se visoka 166 in vagam 58 kilogramov. Ja miskica, sem prav fine postave – baba taprava bi se lahko reklo. Joske ravno prav velike, rit ravno prav velika in seveda ne izgledam kot obesalnik. Kje si ti dognala, da je kilaza “one27” previsoka mi ni jasno. Ravno te debate me razjezijo. Dekle ne vem koliko si stara, ampak a ti mislis, da fantje radi gledajo za okostnjaki. Verjemi da veliko raje pogledajo za deklino z oblinami, pa ceprav rahlo spehčanimi kot pa za obešalnikom. Pa tud ne mi nakladat o zdravi tezi 166 50 kilogramov. Zdrava teza za to visino je od 54 – 60 kil, največ 12 kil manj kot pa je velikost – metri. Ja preberte si v vsaki knjigi.

Tud jaz sem bila vsa zelena in rahiticna pri tezi 48 kil, zato se sedaj pocutim odlicno. Res je, da mi mal gibanja ne bi skodilo, sem pa vesela in seveda postavna. Ja prav ste slisale postavna (miskica). Poglej se enkrat pred ogledalom – brez obleke in prestej vse strlece kosti.

Ona 27, pozdravljam tvojo voljo do pridobitve nekaj kilogramov. Jej zdravo, 5 x na dan. Telovadi koliko te je volja, s tem samo povecujes misicno maso in ne pozabi jesti in se enkrat jesti. Predvidevam, da si po imenu stara 27. let in pri teh letih res ne izgleda zdravo tvoja kilaza. Skratka pozdravljam tvojo hrabrost. Ostale, ki te mislijo prepricati, da se shujsaj pa ne poslusaj.

Breda

No, svetilnik, poglej kako znaš. Biti zabaven :)))

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

ona27, imam nekaj nasvetov, upam da ti bodo pomagali – meni so :)))

– vsak dan jej ob istih urah – redni obroki so zelo pomembni!! tisto neki na silo se nič ne pozna in je tako kot da ne bi jedla; torej, obroki ob istih urah vsak dan

– v lekarni se dobi en čaj, ki se imenuje “tavžentroža” – pol ure pred jedjo spiješ (ohlajenega) nekaj požirkov, ali pa kar skodelico – res je grenek in nagravžen je pa zelo dober spodbujevalec apetita. Jaz sem se počutila kot da imam luknjo v želodcu 🙂 lahko pa poskusiš še kak drug čaj, ki je tudi grenak, to ti bodo povedali v lekarni oz. prodajalni čajev; tavžentroža se dobi tudi v navadnih trgovinah (vendar bolj redko)

– jej zdravo, izogibaj se fast foodov, ker to ni “taprava” hrana

Pa še komentar za tiste, ki mislite, da ste pri 168cm&47kg predebele/presuhe – vsako telo je drugače grajeno. Nekdo bo pri 168cm&47kg izgledal čisto anoreksično, spet drug pa vitko (nikakor pa ne debelo, ker je to nemogoče!!) – to je pa razlika. Kolegica je visoka 160cm in težka 50kg pa zgleda bolj suhljato kot jaz, ki imam 168cm in 50kg!! Tako, da Breda, nimajo vse štrleče kosti pri 48kg in 166cm, jaz jih nisem imela!

ona27, poročaj, kako bo šlo!!

srečno!

Jest sem mela isti problem. Naredi si le tisto, kar maš absolutno rada. Jaz sem jedla vse od a do ž – od kebabov, burekov, krvavic, pizze, sadja, do raznoraznih zdravih stvari. Zdrava prehrana ni prišla v poštev. Jedla sem od do, kar mi je zapasalo. Nekaj časa jej le tisto, kar ti je res najboljše, po možnosti naj ti pripravi kdo drug (če boš kuhala sama se zna zgodit, da po kuhanju ne boš več lačna). Jej počasi, hrana naj bo užitek. Jej v družbi, zelo pomaga. Dobro je, da maš zraven koga, ki je kar naprej lačen ali da ima vsaj porihtano glede urnika hranjenja. No, to je nekaj stvari. Drugače pa sem rabila približno leto, da sem se spravila gor za pet kil. Še danes moje jedilne navade niso ravno briljantne, samo vsaj jem skoraj vsak dan. 🙂 LP

poročam-
sem shujšala še za pol kg:)))

koliko let imaš?

suhe punce ki bi se rade zredile,papat je treba ne pa telovadit.Aja pa seksat.

Pijem pusim i devojke rusim!

Meni se dogaja enako. Večina ljudi na stres reagira z rejenjem, jaz pa popolnoma izgubim apetit. Vendar pa je moja težava drugje. Sama sem se navadila jesti cel dan. Ves čas sem nekaj malcala, obvezno dvakrat na dan pa kuhan obrok. In zdaj sem cele dneve v službi in nimam časa jesti.
Sem preveč gurman, da bi se lahko kar naprej basala z nekimi sendviči. Saj na kosilo grem med službo, pa malico tudi pojem, pa potem doma še večerjam, ampak toliko delam, da porabim vse sproti in kar hujšam…
In vedno manj sem si všeč… In še največji problem je ta, da se je zrediti enako velik problem kot shujšati in da nekaj časa traja, vendar te pa vsi obsodijo, da načrtno hujšaš ali s kakimi anoreksičnimi bedarijami, ker morajo vsi celo življenje hujšat in jim je nepojemljivo, da lahko nekdo veliko je-jaz jem več kot večina mojih prijateljic-in ob tem shujša.
Recepta za rejenje pa razen dopusta s hudim kuharjem trenutno ne poznam…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close