Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija rada bi prenosnik za cca 700 eur

rada bi prenosnik za cca 700 eur

Rada bi kupila prenosnik za cca 700 eur, samo za domačo rabo, internet, pisanje dokumentov….
Nič igric!
Naj bo malo hitrejši od mojega starega HPja.

Kaj naj kupim?

Mi lahko kdo razloži, kako gredo po kvaliteti procesorji?
Kake oznake imajo??
Hvala vam stokrat.

Z zgoraj našteto lahko kupiš spodobno novo mašino za 500 EUR, razliko pa daš meni za dober nasvet 🙂
Za 700 EUR pa, če računalnika ne boste veliko nosili okoli, poglej 17 mogoče inčne modele, ki imajo nameščene Windows 7 64bit SLO.

Evo: En Acerjev za ta denar

Zakaj 17 inčcni? Ravno sem kupoval en računalnik in sem ugotovil, da imajo praktično vsi novi modeli resolucijo 1366×768. To je dober format za gledanje filmov, za urejanje dokumentov pa ne (ker gre po višini na ekran zelo malo dokumenta). Pri 17 inčnih modelih je vidnost dokumentov precej boljša.

:-))
Pa se pogodiva. Ti meni info o računalniku za 500, jaz pa tebe na kavico. OK? Oz. ti postavi koliko je informacija vredna… ;-)))))

http://www.bolha.com/notebook-hp/hp-compaq-610-oglas383872788

Ženska je očitno navdušena nad oblikovanjem in po moje bi se dalo še malo zbiti ceno.
Vseeno pa razmisli o 17″ modelih. Jaz sem kupil za otroke in smo super zadovoljni.

Sem pa iz ljubljane 😉

– men se zdi 4GB procesor nujno
– 15″ je načeloma čisto dovolj velik ekran
– razmisli a ti je bolje mat ali svetleč (glossy in še nešteto izrazov za to), ker v svetlečih je lahko moteča luč ali okno in se potem “not vidiš”; mat je mal težje za dobit, je bolj pri poslovnih
– ti je važno, da dolgo dela brez baterije? če bo ves čas na kablu potem lahko vzameš tudi takega s “slabšo baterijo”
– ga boš okrog prenašala? če ja, potem ne sme imet več kot 2 kg, kar seveda podraži prenosnik…
– naj ima naložene Win7-64bit, drugače ti bo to dodaten strošek (office 2007 pa še dodatno stanejo 100€)
– če delaš ponoči v temi je fajn imet osvetljeno številčnico

aja: procesorji http://www.monitor.si/clanek/procesorji-kaj-smo-namerili/
nekje sem brala še eno primerjavo, pa je zdej ne najdem….

od kdaj se označuje procesorje s 4GB? pravilno se piše 4Mhz in 4Gb se označuje samo rame..

sori, res babja napaka. mislila sem na pomnilnik, torej 4GB

No ja… pri nas doma delajo Windows 7 na 1 GB zelo zadovoljivo.

Glede velikosti ekranov: tudi jaz se strinjam, da je 15″ ekran zadosti. Ampak tak, kot ga imam jaz doma, z resolucijo 1600 x 1050. Problem pri resoluciji 1366 x 768 je, da pri tej resoluciji orodjarna od Worda zasede npr. 25 % vertikale. Pri meni orodjarna od Worda zaseda na oko samo 14% (potem pa še spodnji del, ki je tudi relativno tanek). In za sam dokument pri tej filmski resoluciji 10 :6 ostane presneto malo. Ali pa brskanje – pri višjih resolucijah vidiš na ekranu bistveno več, in ti ni treba vrteti koleščka navzdol – ker so strani večinoma narejene v višino in ne v širino. “moderna” resolucija 1366 x 768 je namenjena zlasti gledanju filmov in manj za druge reči.

Enkrat poskusite delati na teh dveh resolucijah pa vam bo takoj jasno, o čem govorim. 🙂

Za znesek malce nad 500€ se dobi prenosnik s 15,4″ zaslonom, 3GB pomnilnikom, 320gb diskom in i3 procesorjem. Okoli 600€ pa je že s prednaloženim Windows 7.

Oziranje za 64 bitno različico operacijskega sistema pa v tem primeru odvetujem oz. naj ne bo vaš glavni fokus. Vaše potrebe bo povsem odlično zadovoljil tudi 32 bitni Windows 7.

Mat zaslon se dobi tako na prenosnikih nižjega kot višjega cenovnega ranga in nikakor ni samo domena prenosnikov poslovnega ranga.

A mi daš kak link za to konfiguracijo, jaz je ne najdem, sicer pa nisem ravno poznavalka računalnikov.
S tem procesorjem so vsi dražji. Tako se meni zdi.

Z i3 procesorjem je tukaj[/url] ena različica, hp-jev z i3 gre pa malce čez tvoj budget, ampak ti vseeno dam link[/url]. Za tvoje potrebe ne potrebuješ najnovejši procesor, če boš gledala starejše verzije, bodo cene takoj nižje…

Za 700€ se da že veliko dobit! Greva na 650€… za tegale ti ne bo žal:

http://www.fmcstore.si/dell-vostro-1015-2832/dp

Tole je Dell, seveda, pri tej konfiguraciji lahko dobiš boljšega, vendar Dell dovršenost in zanesljivost ti prinaša mnogo več zadovoljstva, kot pa pri ostalih znamkah.

Dell je narejen za vojsko, za na ladjo, za extremne pogoje. Pa da ne bo pomote… Znamke, kot so HP, Toshiba, Asus nikakor niso slabe, nekateri lepo oblikovani, zanesljivi, ergonomični… niso pa najboljši.

Recimo, Dell ne vlaga toliko v oglaševanje (vsaj pri nas), ker se dobra roba sama hvali. Prav tako Dell vedno ceplja za ostalimi, kar se tiče novejših npr. LED zaslonov- tukaj je bil zadnji, ki jih je dal na trg… z enostavnega razloga: na napakah drugih se je najenostavneje in najceneje učit.

Upam, da ti moje mnenje pride prav, lp

MarioBros, z enoletno garancijo dobiš isti model za 500 eur. Podaljšanje garancije pa ne stane 150 EUR.

Tolkle postov za en bogi prenosnik? Huh! 🙂 Ma kupi naj si končno enega. Ker nima pojma o compih, bo z vsakim zadovoljna.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close