Rada bi odpeljala mojega sineka
Doslej je zaradi moje in moževe bolezni sinek dvakrat prespal pri babici pri 10 mesecih, ampak okolje tam pozna. Zdaj je star eno leto. Pri babicah se tudi varuje do januarja, enkrat pri eni, drugič pri drugi. Včeraj pa je ena od babic prišla na idejo, če bi lahko konec tedna z njim odšli na vikend na morje za en teden. Ali bi/ste tako malega pustili? Ne sprašujem zato, ker bi potrebovala dovoljenje, ali ker bi se želela “znebiti” malega za par dni, ker bi mi bil breme, daleč od tega. Bolj se nagibam k ne, ker ne vem, če ni to prevelika odgovornost in napor za dva starejša človeka in posledično, me skrbi, da se sineku ne bi kaj zgodilo. Že to, da bi se tja peljali sami mi ni, starša sta stara 70 let, marsikaj gre lahko narobe. Vseeno pa me zanima, kaj menite vi.
Moj spermdoner in spermdonerka otrok nista praktično niti povohala, po ženini strani je zanimanja dost več. Sama sta se javila, da bi mulca vzela na dopust pri 8 mesecih – tako enega kot drugega, zaradi starostne razlike nista šla oba naenkrat. Karkorkoli že, js ne vidim nobenga problema, da nebi šel prej na morje. V splošnem se mi zdi to ista zadeva, kot ne do 3 mesca na morje – mi smo šli prvič na morje z mulcem 10 dni po prihodu iz bolnice. Začuda je še kr živ.
Konkretno glede tvojih staršev: če sta vitalna, hodita naokoli, imata zdravo pamet (se ne pražita na 40+ na soncu na plaži), se strinjate v vzgoji, ne vidm razloga, zakaj nebi šel mulc mal zram na morje. Morski zrak je izjemno blagodejen za dihala otrok. Edino kar bodi sigurna je, da starši nimajo kakšnih nagnjenj do otrok.
obiskovalka222, 11.09.2024 ob 08:55
Pri enem letu se mi zdi prezgodaj za tako dolgo odsotnost od staršev.
Sem enakega mnenja,
Imam vsesorte izkušnje, imamo 4 doma,
Eno leto je drugače kot 3 ali 4.
Ne vidim nobene potrebe, če ne gre za neko izredno situacijo, da bi bilo to potrebno, kot omenjaš, tu je še pot..jaz ne bi.
Sem babica in vse na svetu bi dela, da bi bila lahko več z vnuki. Letos te prilike ni bilo in mi je grozno hudo. Otroci odraščajo, mi se staramo, ne vem koliko bo še prilike za taka druženja. Včasih mi je res hudo, ker je hčerka na dolgotrajni bolniški in le malokrat potrebuje, da vskočim za varstvo.
Otroku okolje ni tako zelo pomembno kot ljudje. Na stara starša je očitno varno navezan, z njima preživi veliko časa, očitno sta ga sposobna pazit, saj je veliko v varstvu pri njima.. Če je pri babici prespal eno noč brez težav, bo tudi 2, 3, 4… Kadar se malček ne počuti varno, pogreša starša, joka in podobno, bo to pri prvem poskusu nočitve pri babici jasno kot beli dan. Če brez problemov prespi, ne rabite skrbet, da bo imel od nekaj dni morja travme in bo kar mislil, da ste ga zapustili in ne vem kaj še. Nič mu ne bo, tako kot mu do sedaj nič ni bilo.
Za vsak slučaj se organizirajte tako, da bo šel lahko eden od vaju po njega, če bi bilo kaj posebnega. Sicer pa starim staršem zaupate redno varstvo, nočitev, skratka jima zaupate otroka v normalnih okoliščinah. Na morju bosta imela kvečjemu več časa in bosta vnuku posvečala še več pozornosti kot doma.
Na cesti pa se lahko vsakemu zgodi karkoli, kadarkoli.
Jaz tako majhnega nebi dala. Moja mala jw bila zelo navezana na naju. Zdaj pri 2 letih jo dava moji mami za 3 dni in zelo rada ostane. Ne prehitevaj. En teden je absolutno preveč. Sta pa jo hotela letos vzet za 5 dni na morje in se druga 2 vnuka in nisva dovolila. 3 otroci vsi do 5 let in dva 70 letnika, no go. No svakinja pusti brez težav tudi za cel mesec, samo da ima mir.
Midva sva začela voziti vnuke s seboj na dopust (morje) ko so bili še v plenicah. Otroci se imajo vedno super, jaz priznam da sem potem utrujena. Ampak moje zadovoljstvo ob tem je večje.
Res zanimivo, nikoli ni bil potreben obisk zdravnika. Medtem ko sem s svojimi kar naprej letala tja.
Res jih pa nimam še 70, vendar leta ravno ne povedo vsega o človeku, kajne?
Zaradi let…no, mi bomo morali delati do 70ga leta. Ti pa sama veš kako dedi vozi in koliko sta odgovorna.
Na morju mu ne bo hudega. Poglejte malo vreme. Pripravi mu vse, vidva pa si malo odpocijta in naberita moči, če ti ne moreš zraven.
Ne vem kakšno bolezen imata, morda tudi vama morje ne bi škodilo.
Premisli, prespi in se odloči
Forum je zaprt za komentiranje.