Rad bi spoznal svoje sorodnike
Dolga leta sva bila sama z mamo. Oče je prišel enkrat ali dvakrat letno na kratek obisk. Mama mi nikoli ni dajala lažnega upanja, v smislu, da bom od njega kdaj imel kaj več kot obisk sem in tja.
Zdaj sem tudi sam oče in kar na enkrat me je moj oče začel obiskovati precej bolj pogosto. Vedno se pogovarjamo take vsakdanje stvari. Edino kar vem je, da ima dva otroka, ki sta starejša od mene, zame ne vesta, eden od njiju ima družino, ter da očetova žena ve zame.
Enkrat sva s hčerko namignila, da si želiva spoznati njegova otroka. Je obljubil, da ja, nekega dne in od takrat je vse tiho. Vmes sem spoznal ljudi, ki zelo dobro poznajo očetovo družino. Te osebe so mi povedala več o njih, pokazali so mi slike in od takrat samo še bolj želim spoznati svoje sorodnike.
Bojim se, da če bom na očeta preveč pritiskal, da potem ne bo več hodil k nam. Z ženo sva se pogovarjala, da bi poskušala sama navezati stike z njima, samo ne znam si predstavljati kaj bi naredil oče. Ker smo na svetu samo samcati, bi si res želeli spoznati moje najbližje sorodnike, sedaj, ko vemo, da jih imam.
Moji ženi ni jasno, če sorojencev ne spoznam zdaj, jih bom takrat, ko bo oče umrl, in takrat bo zanju verjetno situacija še težja, kot če se spoznamo sedaj ali da vsaj izvesta zame in se sama odločita, če želita, da se spoznamo.
Kaj naj storim?
Stara forumašica, 26.10.2023 ob 19:23
Če zgodbo prav razumem, je bila tvoja mama ljubica in je zanosila s poročenim moškim, ki je otroka sicer priznal, ampak to je bilo vse.
Ja, tako je! Dal mi je lažno upanje, da nas bo spoznal in sedaj je vse tiho okoli tega. Vprašati se ga ne upam, ker se bojim, da ga ne bi bilo več k nam.
Jaz na tvojem mestu ne bi iskala stikov z njimi.Večkrat je žlahta raztrgana plahta.Vprašanje, kako bi te sprejeli, mogoče kot vsiljivca.Oče o tem molči, očitno mu je neprijetno.Vseeno ima slabo vest na stara leta, zato te obiskuje.Imaš prijatelje, bodi raje z njimi, jaz ne bi iskala polbratov.Še posebej ne zato, ker je bil oče poročen, in sta imela s tvojo mamo bolj kot ne skriven odnos.Čeprav ti praktično ne nosiš krivde, je možno, da te oni ne bodo spustili v svoj svet in boš razočaran
Edino, če si pripravljen tudi na to…
Avtor, razumem tvojo iskreno željo, da bi spoznal svoje polbrate.
Verjetno pa oče še vedno tega ne želi priznati. Zaenkrat bodi vesel, da oče prihaja in da imate stike. Zaenkrat bodi s tem zadovoljen.
Verjetno je za otroke iz zakona pretežko sprejeti, da oče ni bil svetnik, da ni popoln in ponavadi nočejo, da se njihovo popolno življenje spremeni.
Tudi mi imamo podobno izkušnjo, ko je šlo za podobno zadevo. Niso hoteli slišati, niso hoteli iz svoje cone udobja. Smo jih pustili pri miru. Ponavadi se tudi zelo bojijo za dediščino, čeprav v našem primeru dediščina ne bi bila možna v nobenem primeru.
Nevem kaj je slabše imeti očeta varalico ali mamo kurbo. Pač grozno, ker sam nisi ničesar kriv, le starša sta gamad.
Je tega res treba? Niti ne predstavljam si kašne občutke zavrnitve nosiš, jaz bi na tvojem mestu popolnoma prekinila stike z očetom, če te ne predstavi. Naj bo vsaj na stara leta pošten in iskren človek. Sorojenca nista več mala, da bi te rabil skrivati. Naj prevzame odgovornost za svoja dejanja!
Bošti988, 26.10.2023 ob 19:08
Dolga leta sva bila sama z mamo. Oče je prišel enkrat ali dvakrat letno na kratek obisk. Mama mi nikoli ni dajala lažnega upanja, v smislu, da bom od njega kdaj imel kaj več kot obisk sem in tja.
Zdaj sem tudi sam oče in kar na enkrat me je moj oče začel obiskovati precej bolj pogosto. Vedno se pogovarjamo take vsakdanje stvari. Edino kar vem je, da ima dva otroka, ki sta starejša od mene, zame ne vesta, eden od njiju ima družino, ter da očetova žena ve zame.
Enkrat sva s hčerko namignila, da si želiva spoznati njegova otroka. Je obljubil, da ja, nekega dne in od takrat je vse tiho. Vmes sem spoznal ljudi, ki zelo dobro poznajo očetovo družino. Te osebe so mi povedala več o njih, pokazali so mi slike in od takrat samo še bolj želim spoznati svoje sorodnike.
Bojim se, da če bom na očeta preveč pritiskal, da potem ne bo več hodil k nam. Z ženo sva se pogovarjala, da bi poskušala sama navezati stike z njima, samo ne znam si predstavljati kaj bi naredil oče. Ker smo na svetu samo samcati, bi si res želeli spoznati moje najbližje sorodnike, sedaj, ko vemo, da jih imam.
Moji ženi ni jasno, če sorojencev ne spoznam zdaj, jih bom takrat, ko bo oče umrl, in takrat bo zanju verjetno situacija še težja, kot če se spoznamo sedaj ali da vsaj izvesta zame in se sama odločita, če želita, da se spoznamo.
Kaj naj storim?
Oče ni nič kaj prida oče. Vprašaš enkrat, dvakrat, nato greš sam do njih. Kako bodo reagirali nihče ne ve. Saj tudi ti ne veš, če ti bodo sploh všeč.
Da se ne boš celo življenje spraševal, naredi to zdaj. Oče se ne upa soočiti z odgovornostjo in si misli, da se boste že znašli, ko bo umrl. Ne rabiš se ozirati nanj. Potrkaj na vrata pol-sorojencev in se predstavi.
pri nas, 27.10.2023 ob 11:03
Mene in brata je po mailu kontaktiral moški, ki bi naj bil najin starejši polbrat. Nikoli prej nisva od očeta ničesar slišala o njem. Sumim, da oče sploh ni vedel zanj. Na njegov mail sploh nisem odpisala. Nimam želje po nekih srečanjih.
KAka si pa ti prasica
Fuj.
Xyz583, 27.10.2023 ob 18:52
Madona, ste nekateri rukjeni. Takoj beseda kurba, za mamo, ki se je pač zaljubila, zanosila in vzgojila otroka.
Če ne prej, jih boš spoznal na očetovem pogrebu, oni pa tebe tudi. Podobnost je pogosta, isti glas pa sploh.
Naš ata je bil tudi en tak patron (naj mu bo lahka zemljica), ker je imel nezakonskega otroka preden se je poročil z naš mamo. Zanj je zvedela slučajno, po enem letu po poroki, ko je poštar prinesel eno pismo. Pisala ga je mati tega otroka in napisala “ne veš kaj si mi pustil”. Seveda mama je padla s stola, pobrala svoje stvari in šla nazaj domov h staršem.
No nekako sta se pobotala in je prišla nazaj. Ampak dokler sta bila živa, mu je očitala izdajo in nemalokrat smo poslušali njuno kreganje. Seveda je plačeval alimentacije, ker je otroka priznal.
Največji cirkus pa je bil, ko je ata odšel v večna lovišča in je bila poleg mame in nas zakonskih otrok, dedič tudi ona. Prvič smo se videli na zapuščinski razpravi. dobila je svoj delež in na koncu smo jo morale me in mama izplačati.
Tako, da ne hodi kaj dosti okoli njih, ker te bodo grdo gledali in prvo pomislili, da te zanima tvoj dedni delež. Seveda, če te je oče priznal in je tudi v uradnih evidencah napisan, kot tvoj oče.
Neprijetne stvari.
Ko oce naslednjic pride, mu reci, da bi rad organiziral srecanje s sorojenci, prvo soboto, drugo soboto, rezerviral bi gostilno, dolocita datum.
Ali pa sam doloci datum, neko vase praznovanje in reci, da zelis povabit tudi sorodnike po ocetovi strani.
Ce se oce ne odzove, bi jaz na tvojem mestu sama stopila v stik z njimi.
Dejstvo je, da vsak clovek zeli vedeti, od kod izhaja, komu so podobne njegove oci in po komu ima njegov otrok nos, nasmeh ali tisto zoprno grimaso. To so popolnoma naravne in normalne stvari.
Lahko te zavrnejo, lahko te sprejmejo, bos vsaj vedel, pri cem si.
poskusi tako, 29.10.2023 ob 07:48
Ko oce naslednjic pride, mu reci, da bi rad organiziral srecanje s sorojenci, prvo soboto, drugo soboto, rezerviral bi gostilno, dolocita datum.
Ali pa sam doloci datum, neko vase praznovanje in reci, da zelis povabit tudi sorodnike po ocetovi strani.
Ce se oce ne odzove, bi jaz na tvojem mestu sama stopila v stik z njimi.
Dejstvo je, da vsak clovek zeli vedeti, od kod izhaja, komu so podobne njegove oci in po komu ima njegov otrok nos, nasmeh ali tisto zoprno grimaso. To so popolnoma naravne in normalne stvari.
Lahko te zavrnejo, lahko te sprejmejo, bos vsaj vedel, pri cem si.
Bedno. Se sanja se ti ne kak je tistim ki niso meli tako sreco da so meli oceta zraven ko so odrascali. Ti se pa postavljas ko da si vec vredna. Ti je palo na pamet mogoc da ta bogi fant ni nec kriv in da samo zeli spoznati cloveka ki mu je bioloski oce, ker mu fali ocetovska figura celo zivljenje? Ti si jo mela i nimas niti malo usmiljenja. Fant si zeli vedeti cigav je i kdo mu je oce. Nisi eno kavo mogla spit z njim, res??? Bedno in brezsrcno.
Lepo napisana zgodba. Je v igri bodoče dedovanje. Ker te je stari kurbir priznal si tudi ti dedič. Kako bo zgroženo njegovo legitimno frocovje in bedasta žene naj te ne briga. Zakon je na tvoji strani. Vse ostalo pa obvoz. Čustva, družinica, sorodnički, očkoti, bratci in sestrice pa dobre botrice v podobi žena. Za skozlat se. Z vsem v prejšnjem stavku naštetim se ne obremenjuj. Ni te vredno. Samo denar sveta vladar naj te zanima v zvezi s tvojim kukr očetom.
Kakšno neverjetne frustracije ste nekateri sposobni sproščati preko tipkovnice! Pa to je prav strašljivo, kako razmišljate!
:O
Avtor, lepo, da si želiš spoznati svoje sorodnike! Naj se ti želja uresniči v prijetno čim večkratno druženje z njimi.
Tako ali drugače – četudi se ne bo srečanje obneslo kot idealno, je lahko pomembno že, da veste, da ste si v bližnjem sorodstvu in da se spoznate.
Očetu se gotovo ni lahko spoprijemati s situacijo.
Morda res rabi malo spodbude s tvoje strani, da se stvar premakne dalje.
Če že imaš možnost, da prideš v stik s sorojencema na drug način, jo morda res raje sam povabiš, da se spoznate.
Forum je zaprt za komentiranje.