rad bi boljše palačinke peku pa papu
Za boljši okus v maso – pikica cimeta, kapljica ruma, ščepček soli.
Da so mehkejše, bolj rahle in luknjičaste – pol deci radenske.
Pečemo jih tudi iz ajdove moke in/ali polnozrnate moke.
Včasih vanje naribamo jabolko.
Pečemo pa tudi palačinke brez jajc, kravjega mleka in pšenične moke, he, he…
Moji otroci so nori na palačinke z limoninim namazom (limonin sok + sladkor).
Kaj pa ameriške palačinke si že poskusil? Recept najdeš na kulinariki:
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?prikazi=ABC&ID=285
LP
L.
1 skodelica ajdove moke, 3 skodelice vode ali riževega mleka, sol, nekaj kapljic olja
Vse sestavine premešamo in pustimo stati čez noč, da se testo zgosti. Ajdove palačinke pečemo tako kot navadne, le da jih preden jih obrnemo dobro zapečemo, da se ne trgajo. Ponudimo z zelenjavnimi nadevi, čajem in kompotom.
Forum je zaprt za komentiranje.