Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika rad bi boljše palačinke peku pa papu

rad bi boljše palačinke peku pa papu

Najbrz obstaja kaj bolj sofisticiranega od jajc – moke – mleka, povejte mi, ker bi rad poskusil.

Ugotovil sem, da jih kokosova moka naredi bolj rahle, mehke, vendar ce dam kokosa prevec, se zacnejo trgat.

In nenazadnje, poznate kaksnega otroka, ki mu palancinke niso dobre?

Za boljši okus v maso – pikica cimeta, kapljica ruma, ščepček soli.
Da so mehkejše, bolj rahle in luknjičaste – pol deci radenske.
Pečemo jih tudi iz ajdove moke in/ali polnozrnate moke.
Včasih vanje naribamo jabolko.
Pečemo pa tudi palačinke brez jajc, kravjega mleka in pšenične moke, he, he…
Moji otroci so nori na palačinke z limoninim namazom (limonin sok + sladkor).

Jaz dodam mleko v prahu in pecilni prašek, pa bolj debele naredim, so pa ful rahle, take kot v reklami za palačinkarja

Kaj pa ameriške palačinke si že poskusil? Recept najdeš na kulinariki:

http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?prikazi=ABC&ID=285

LP
L.

Tole je bilo seveda namenjeno Pooh-u in ne moniki.
L.

KarmenM prosim, na dan z besedo za ajdove palačinke….. plosim, plosim….

Jaz za ajdove palačinke dam malo pšenične in malo ajdove moke ( 1:1), ostalo pa enako naredim. Namažemo jih pa z medom. Njam, njam.
l.p.

Jaz sem ze kupu ajdovo mocko, ampak sem kekec najbrz, ker ne pride dobr ven.

1 skodelica ajdove moke, 3 skodelice vode ali riževega mleka, sol, nekaj kapljic olja

Vse sestavine premešamo in pustimo stati čez noč, da se testo zgosti. Ajdove palačinke pečemo tako kot navadne, le da jih preden jih obrnemo dobro zapečemo, da se ne trgajo. Ponudimo z zelenjavnimi nadevi, čajem in kompotom.

Karmen ali ajdove palacinke naredis brez jajc?

Samo en namig, v maso za palačinke lahko namesto radenske dodaš pivo.
Pa dober tek

Palačinke so bolj rahle, če beljak posebej stepeš v sneg in dodaš v pripravljeno zmes za palačinke.

lp

ja, brez jajc. Takšne smo zgruntali za mojo hčerko, ker je zelo alergična. Pa jih radi jemo tudi ostali. Verjetno ne bo nič narobe, če daste zraven tudi jajca, pa še kaj drugega po domišljiji….

Najbolj važno je, da masa ni pregosta in da je olje zeloooo vroče. Sicer pa jaz palačinke precej solim, nič pa ne sladkam. Včasih naredim orehov nadev, ali pa iz skute (+kisla smetana, sladkor, lahko tudi rozine).

Nekaj idej za palacinke sem tudi jaz opisala pod starejsa sporocila.Poglej .Kaja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close