RAČUNOVODSKI SERVIS, RAČUNOVODSKI PROGRAM
Pozdravljeni!
Imam odprt s.p., zaradi znižanja stroškov bi se želela naučiti voditi enostavno knjigovodstvo. Me je kakšen računovodja pripravljen naučiti, kako se vodi enostavno knjigovodstvo (proti plačilu po dogovoru)? Obstajajo kje kakšne delavnice / tečaji o tem (vem, da do na Data d.o.o.)? Vaše izkušnje z njimi?
Tisti, ki sami vodite enostavno knjigovodstvo – evidence vodite ročno ali imate za to kakšne programe? Katere?
Sem iz Ljubljane.
Če je kakšen računovodja zainteresiran za pol-sodelovanje (da me nauči voditi enostavno knjigovodstvo, nekaj časa nadzira, če je vse ok, mi naredi bilanco…), mi lahko pošlje svojo ponudbo.
Hvala in lep pozdrav!
Nena, sama sem bila ravno prejšnji četrtek na seminarju enostavnega računovodstva na Dati in moram povedati, da sem super zadovoljna. Tudi če ne misliš sama voditi knjig, je pametno, da greš na tak seminar, da vsaj vidiš, na kaj vse je potrebno misliti, na kaj je treba biti pazljiv, kako se določene stvari počne, kje so pasti, tako da dejansko lahko računovodji olajšaš malo dela, vsekakor pa je najboljša rešitev ta, da skombiniraš pridobljeno znanje z računovodjo.
Dominika, pa da še jaz izkoristim tole temo. Načeloma je ročno enostavno knjigovodstvo sicer preprosto, ampak me zanima, če obstaja tudi kakšen program, ki je dostopen za nas, navadne smrtnike oz. morda obstaja kakšna predloga v excelu, da se vse to lahko vodi tudi v elektronski obliki (preden bom našla čas, da v excelovem dokumentu povežem vse knjige, evidence, registre, bo preteklo kar nekaj časa, realno gledano nikoli)?
Hvala za odgovor!
Ja nekje obstajajo ene podloge, ki so na cd pri priročniku “računovodski praktikum”. Meni sicer niso najljubše. Imate pa možnost odpreti v excelu, prepisati iz knjige postavke in vpisovati tiste, ki jih potrebujete, ker drugače je vse skupaj predolgo. Al pa mogoče kar navadna knjiga iz knjigarne.
Je pa zame uporaben program (nudi tudi prenos podatkov tako za prispevke kot za zaposlene in izdajo računov) od Amstar-ja in se mi zdi cena najema na mesec kar ugodna.
Pri nas tudi organiziramo tečaje o enostavnem knjigovodstvu.
Pišite na slavi.talos@gmail.com pa vam povem kaj več.
Forum je zaprt za komentiranje.