Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo računovodski programi

računovodski programi

Pozdravljeni!

Za seminarsko nalogo pri informatiki sem dobila nalogo, da moram programsko opremiti računovodski servis. Zanima me katero programsko opremo uporabljate tisti, ki imate svoj računovodski servis? Na netu sem sicer pregledala ogromno strani, ampak ne vem kaj vse je potrebno in kaj ne ker se na računovodstvo res ne spoznam.

Hvala in lp,
mojca

Računovodsi servis mora vsekakor imeti programsko opremo, ki zajema glavno knjigo (ta modul vključuje tudi izdelavo bilanc), saldakonte (analitiko), knjigo P in O za enostavno knjigovodstvo, vse ostalo pa je stvar dogovora s strankami – ali bo imel blagajno, zaloge – materialno knjigovodstvo. Fino je razpolagati tudi s kakšnim programom za obračun obresti (ki se jih načelom da izračunati tudi kje po internetu).

O, najlepša hvala za hiter odgovor.

Vam je kaj znano ali so izkušnje s spletnimi programi pozitivne? Stroški so veliko nižji. Gre za to, da moram poiskati kompromis med dobrim in cenovno ugodnim. Prebrala sem kar nekaj pozitivnih mnenj o Minimaxu, ki je v primerjavi s kakim pantheonom veliko ugodnejši.

Hvala in lp, mojca

Programi, ki delujejo tudi preko spleta, pomenijo predvsem velik prihranek pri času, omogočajo sprotne informacije stranki, tako da so prednosti kar velike. Mnenja o posameznih programih pa tko – tisti, ki je preizkusil samo en program, težko pdoa objektivno mnenje, ker valda bo hvalil tistega, ki ga ima, če mu dobro dela. Če mene vprašate, imavsak program prednosti in slabosti. Prednosti je treba poiskati samo v tem, kaj posamezen program nudi, koliko je prijazen do uporabnika, predvsem pa, kako velik je servis – ker nekateri programi (ne bom navajala imen) za res velike servise niso najboljša rešitev.

Sama sem delala na Pantheonu deset let in sem bila zelo zadovoljna. Ko pa sem ga sedaj želela za računovodski servis se mi je zdela cena programa in vseh nastavitev previsoka.
Dobri se mi zdijo programi, ki delujejo preko spleta saj je tam zelo dobro poskrbljeno za hranjenje podatkov. Kar se mi zdi, da sami težje zagotovimo, oziroma ne delamo vsak dan varnostne kopije.
Seveda je program tudi odvisen od števila strank in od njihove velikosti. Zelo dobro je tudi, če imata stranka in servis enak program in se podatki prenašajo, samo je pa slabost v tem, da mora že stranka pravilno vnesti podatke, če se delajo napake, jih je pri velikem številu dokumentov težje najti. No iskanje kakšne takšne napake lahko vzame veliko časa.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close