Računovodski program Piramida
Pozdravljene!
Sedaj imam možnost, da grem na tečaj knjigovodstva – delalo se bo z omenjenim programom.
Sama ga ne poznam, pa me zanima, če mi kdo pove iz prve roke – je ok?
Običajno zahtevajo znanje Vascota ali kakšnega drugega programa, zato me zanima, če mi pridobljeno znanje kaj pomagalo? Ali je vsak program specifičen?
Hvala in lp!
Upam, da te še zanima zadevca z piramido, ampak zadeva niti ni tako zakomplicirana. V bistvu če greš na tečaj se da kar lepo razumeti tudi če nimaš kakega bistvenega predznanja. Seveda je pa lepo in fino, če človek obvlada vsaj osnove knjigovodstva, saj mu je potem vse veliko lažje. Seveda pa je drugo vprašanje, če imaš tudi doma program, da lahko doma v miru potreniraš ker zadevca ni tako zelo poceni, mislim program namreč. Bojda pa obstaja več programov. Kateri je najboljši se pravzaprav niti ne ve. Stvar okusa pač. Mene osebno pri tem programčku nekoliko moti to, da te ne opozori prej, da si naredil kako napako, če očitno narobe poknižiš ali pomotoma isto knjižiš dvakrat. Na to bi te namreč moral opozorit.
Tadeja
Pozdravljeni!
Jaz pa lahko povem svoje mnenje o programu piramida. Delala sem že v podjetju, ki je imelo nek čisto drug program. V podjetju se stvari hitro spreminjajo in je zato logična tudi težnja, da se stvari poenostavljajo in s tem prihrani čas. Ta program piramida (spoznala sem ga na tečaju) je pa za časom. Npr. ker niso nastavljene vse šifre artiklov, ki so pri delu potrebne, je bilo potrebno iti preknjiževat konte (s 120 na 150, s 760 na 762,…). Zguba časa! Če bi se tako delalo v firmah, bi rabili več zaposlenih v računovodstvih! Saj bi povedala še kaj več, pa raje ne bom. Skratka, program ni iz prakse (vsaj ta na tečaju ne – ne sledi napredku in težnji, da se stvari naredijo čim hitreje; mogoče pa je komu, ki ga kdo uporablja v firmi in ga sproti nadgrajuje, super).
Forum je zaprt za komentiranje.