Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo računovodkinje

računovodkinje

ali se delodajalcu povrne strošek pri obračunu plače nege za otroka, katero uveljavlja delavec. Meni je rekel, da ima z mojimi bolniškimi za nego sam strošek meni pa se zdi, da dobijo nekaj povrnjeno

Ja, bolniška za nego otroka se v celoti refundira od ZZZS, vendar pa mislim, da je tvoj delodajalec menil, da ima “strošek” na ta način, ker pač v času tvoje odsotnosti tvoje delo namesto tebe opravlja nekdo drug (ki pa ga tudi mora plačat, jasno).

ne, mislil je točno v denarnem smislu, da mi pač plačuje za čas, ko me ni. Kaj dobi refundirano samo prispevke ali celoten znesek (tudi mojo neto plačo)

mogoče pa ne ve tega, da mora dati zahtevek za refundacijo?

Refundirano dobi tvojo bruto plačo- 80%, plus prispevke, ki jih
on kot delodajalec plača zate 16,10%!

Dobi nazaj vse, kar ti je izplačal – torej tvojo bruto plačo ter vse prispevke, ki jih mora plačati podjetje.

Pogoj pa je, da dobi bolniški list z oznako, da gre za nego ter da naredi refundacijo.

Edini strošek je potem nekdo, ki mora delati namesto tebe (verjetno pa si tvoje delo razdelijo drugi).

LP!

Vendar mora denar zalozit. Ko tebi izplaca bolnisko, mora na zavod poslat obrazce, zavod pa potem nakaze denar cez 30 dni.

moje delo za par dni odsotnosti si ne razdeli nihče, ko pridem nazaj pač vključim turbo in kako uro podaljšam-moja dobra volja.Sploh pa je vedel, ko me je vzel v službo, da imam male otroke. Sploh pa ne izkoriščam bolovanja ampak če se le da nekako skombiniramo varstvo. Ko pa me ni dva dni pa poslušam, kot bi manjkala cele mesece in takrat mi je žal, da res ne vzamem vedno bolovanja, ko so otroci bolni.

od ZZS enote Ljubljana dobiš denar povprečno v 14 dneh po izplačilu (ne čakajo na 30 dni)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close