Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Računovodje – kako naj si povečam dobiček

Računovodje – kako naj si povečam dobiček

Sem s.p.

Namesto dobička mi letos knjige izkazujejo okrog 3000€ izgube. Te pa nočem, da ne postanem davčni sumljiva. Povečala si bom zalogo, ampak bo premalo. Je še kakšen način, da pridem na dobiček vsaj 2000€?

Prodajaj več.

Ups, se opravičuje, v prvem postu sem nejasno napisala. Izgubo imam v letu 2007.

Leto 2007 je pač zaključeno, tako da prihodkov ne boš mogla povečati…zmanjševati stroške pa tudi nimaš prav veliko možnosti (težko govoriti na pamet, ker ne poznamo tvojih stroškov)…

Zakaj bi bila pa davčni sumljiva, si imela pač slabo leto…razen če si kaj utajila? Še bolje če pridejo in nič ne najdejo, boš imela nekaj let mir.

Morda kakšne potne stroške daš ven.

Potnih stroškov nimam, mogoče bi vrgla ven razna zavarovanja, vendar ne vem, če mi bo program to naredil, ker so šla v davčni obračun (čeprav so brez DDV-ja).

Ja, napaka je bila, da smo preveč delali brez računov, pa imam mal preveč vhodnih faktur, pa premal izdanih (da ni blo treba tolk DDv-ja plačat). Ne me obsojat, itak večina tko dela. Bom letos mal manj utajevala 🙂 Ampak bi rada še vseeno rešila nekako.

Kaj pa npr., da prikažem kot izreden prihodek kakšno fiktivno nakazilo? Npr, da mi je oče nakazal kakšnih 5000€? Kot premostitev težav? Ne vem, kaj takega, a je možno?

Daj se ti to z računovodkinjo pomeni, ti bo sigurno najbolje svetovala.

Se pravi si goljufala in sedaj nas sprašuješ, kako še bolj goljufati….mi naj pa plačujemo zate…ne se hecat…

Jap.

Čeprav ne vem, če zarad tega glih ti kej plačuješ…

Seveda jaz in tudi vsi ostali, ki ti lepo svetujejo…nekdo pač mora pokriti proračunsko luknjo in če bi vsak plačal kar mora, bi večina lepše živela.

Da bi te le davčna spregledala!
zaradi takih kot si ti pademo v slabo luč vsi privatniki. SRAM NAJ TE BO!!!!Vrtec pa njnižji plačuješ, pa republiško štipendijo imajo tudi tvoji otroci, kaj? Pred hišo pa mercedes ali BMW, pa savna, pa počitnice….Fuuuul sem jezna na take!

:))) a pa še oče bi ti denar nakazal :))), a veš, da si mal šemasta. Kaj pa bi s tem dosegla? Zvišanje prihodkov že ne, zviša se ti samo puf!

Ja, kot je napisano zgoraj, zaradi takih je se veča proračunska luknja in potegnejo vse bonitete, kar se jih da, na račun drugih.

Zakaj pa bi zmanjšala izgubo ? Davčno sumljiva? Sicer ne vem s čim se ukvarjaš, kakšen s.p. imaš – bi morala vedeti kaj več o tebi, da bi ti lahko svetovala. Ampak davčna izguba ni nič slabega. Če boš imela letos dobiček boš lkahko pokrivala izgubo lanskega leta in si tako znižala davke.

Prvo vprašanje je predvsem ali si zavarovana kot s.p. ali si popoldanc. Če je prvo in si s.p že več let potem je izguba resnično sumljiva. Če si popoldanc in/aliu na začetku poslovanja potem je to nekaj normalnega.

Če pa res na vsak način želiš zmanjšati izgubo pa lahko preprosto račune, ki si jih dala v strošek razknjižiš. Saj nikjer ne piše, da moraš v DAVČNI obračun dati vse svoje stroške.

Preberi SRS-e

MARJANAG, hvala, si bom prebrala SRS. Razknjižit najbrž ne smem računov, če so že v obračunu DDV?

Draga hh – sam ne mi govort, da ti pa delaš vse pošteno. Ne, vrtca ne plačujem najnižjega in ga nikoli nisem, moji otroci so pa že kar nekaj let iz vrtca. Ne, republiške štipendije tud nimamo, pa mercedesa ali BMW-ja ali pa celo avta, mlajšega od 10 let tud ne! Ne boš verjela, pa delamo cele dneve, pa tud kakšno soboto. Pa nimam regresa, pa bolniške, pa kakšnih bonitet, ki jih imajo drugi. Pa na počitnice gremo samo na Hrvaško, pa še to v apartma. Ma, če ne bi vsaj en mal prirejala knjig, bi najbrž že zdavnaj zaprla s.p. Pa bi bli 3 socialni problemi + otroci od teh treh. In zarad tega ti nimaš čist nič manj.

Ne želi mi, da me davčna spregleda – jaz tebi tega ne želim!

premajhen dobiček – tole sicer ni forum na katerim bi debatirala o takšnih strokovnih rečeh in potem dobiš en kup nestrokovnih polen pod noge.

Svetujem, da svoje vprašanje z nekoliko bolj podrobno obrazložitvijo postaviš na strokovni forum:

http://www.racunovodja.com/

Pa ti bomo tam s kolegi lažje pomagali 🙂

MARJANAG, hvala še enkrat, se oglasim na drugem forumu 🙂

Da, vse pošteno, ker poslujem s firmo. Tako da so čisti računi, brez skrbi. Pa tudi jaz nimam BMW, tudi jaz 10 let star avto, itd. Ampak računi so pa čisti, kar pri tebi niso.
Pozanam take, kot si ti, ki nategujejo državo, dokler jo lahko. Ko pa jim davčna malo bolj pogleda pod prste, potem pa rep med noge, pa s.p. zaprejo. Ampak šele takrat. Se pravi, da jim je vseeno bolje tako, kot pa da bi šli nekam na šiht.

operi malo denarja

Glej, prihodkov skorajda ne moreš povečati, ker če izdaš zdaj kakšen račun za nazaj, si v prekršku, ker nisi plačala DDV. Ne moreš rečt, da ti je oče nakazal denar, če ti ga pa ni (Izpiski!!!), razen, če rečeš, da ti ga je dal v blagajno in tako tudi poknjižiš. Torej, zmanjšaj odhodke- preglej vse došle račune in vrzi ven najprej mogoče kakšne take, ki si jih dobila brez DDV. Če pa še vedno ne bo dovolj, vrzi ven tudi take z DDV in popravi DDV pri naslednjem obračunu. Saj za državo je vsekakor bolje, da višaš dobiček, kot da bi ga hotela nižati.

Nas ne zanima kaj imaš in česa nimaš…dejstvo je da želiš državo in posredno nas ogoljufat ter tukaj sprašuješ, kako bi to izvedla….mar misliš da smo tako naivni da bomo v lastno skledo pljuvali?

Kaj pa če bi lepo naredila samoprijavo, in sporočila davčni, da si pač pozabila kakšen miljonček fakturirat? tako bi bilo vse pošteno…

Hja, njo je zanimalo, zato sem ji odgovorila.

Pa da končam tole temo – z veseljem vam sporočam, da sem našla idealno rešitev. Hvala vsem, ki ste mi odgovorili brez najedanja, lepemu in hh pa se opravičujem, če imata zaradi mene kaj manj.

Hja, njo je zanimalo, zato sem ji odgovorila.

Pa da končam tole temo – z veseljem vam sporočam, da sem našla idealno rešitev. Hvala vsem, ki ste mi odgovorili brez najedanja, lepemu in hh pa se opravičujem, če imata zaradi mene kaj manj.[/quote]

Ni se treba opravičevat…smo že uspeli posredovat tvoje podatke dalje…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close