Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Računi in absurdnosti

Računi in absurdnosti

Ste zadnje čase kaj gledali na položnice in računali…

Kakorkoli, pri nas pride za odvoz greznice na gospodinjstvo, 1x v 3 letih (torej en odvoz) cca 360 EUR. Oz., vsak mesec moramo plačevati dobrih 10 eur za storitev, ki nam pripada 1x na vsake 3 leta (in jo do sedaj še nismo bili deležni). Po treh letih bo to brez obresti, ki bi se nam nabrale, če bi ta znesek varčevali na posebnem računu, cca 360 EUR oz. celo nekaj več. Če bi danes opravili to storitev, ta odvoz, bi bil strošek od 70-100 eur. Torej bi za znesek 360 eur v treh letih morali biti vsaj 3-je odvozi oz. 3x opravljena ta storitev.

Logika?

Plačujete tudi vi kaj takega, na kar se lahko celo upravičeno jezite. Ste kdaj računali, koliko date državi za vse njihove takse, davke, trošarine… (da o prispevkih od plač niti ne govorim), ali pa enostavno samo plačujete, ne da bi dobro “pogledali” oz. se vprašali kaj plačujete, zakaj plačujete…

Jaz kar ne vem, ali naj se jočem, ali smejim.

Pa se preseli tja, kjer je urejena kanalizacija.

Koliko dobiš od države socialnih transferjev? Kolikokrat si bila na porodniškem dopustu?

Malo čudno, da si šele zdaj vse to spoznala, kar že desetletja govorijo po vseh medijih. Lahko bi že 3x zamenjala državo ali prilezla nekam, kjer bi imela vpliv na spreminjanje zakonodaje.

Ja menjat državo je vsaj tako enostavno kot menjat tebi tangice na riti ane?
Daj no.

Kjer je interes, je tudi pot:). Je lažje travmirati in se smiliti samemu sebi? Zame to ni pravi odgovor.

Po nekem zakonu o varstvu potrošnikov nisi dolžan plačati storitve, ki je nekdo ni opravil.
Torej, toži jih…. :/

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ne obremenjuj se tam kjer te ne srbi. Sem ti dal konkretno nalogo, kjer bi lahko kaj pripomogla, pa nič od tebe. Sam vodo kališ, nardiš pa nič konkretnega. Izkaži se

S čim naj se izkaže? Z menjavo tangic? :))
Khm, Fiši rabili bomo dokaze, to, da jih menjaš res ne moremo verjet na besedo…. 😉 :)))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Takoj, ko bom v okolju, ki je primernejši za inspiracijo. Samo, da bo mir:).

Zmenjeno 🙂

S čim naj se izkaže? Z menjavo tangic? :))
Khm, Fiši rabili bomo dokaze, to, da jih menjaš res ne moremo verjet na besedo…. 😉 :)))[/quote]ust Fiško na miru, ker ima pomembno nalogo 🙂
Ko nalogo opravi jo lahko po mili volji terjaš za dokaze o menjavi hlačk 🙂

Živimo v svobodni državi, kjer lahko vsak serje kadar hoče in kolikor hoče. 😉

Drugače pa se strinjam, ja. Tudi mi, ki nimamo lastnih hiš, plačujemo neke upravnike, ker so ti pač po zakonu določeni, čeprav se moramo za vse pobrigat in zorganizirat sami, drugače nas to še dodatno udari po žepu. Pa ne zaradi zaračunavanja dodatnih storitev, temveč zaradi cen, ki jih postavijo od upravnika preferirani izvajalci.

V naši državi je prišlo do tega, da si dolžan državi samo zato ker živiš, ker opravljaš najbolj osnovne fiziološke potrebe – plačaj!

Ok, ampak priznajte, da je najbolj zmagovalna položnica “RTV”. Ko jo zagledam me sili na bruhanje.
To si pa prisiljen plačevati samo zato ker oni obstajajo ?!?

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Dajte si vse položnice na trajnike, potem pa jih sploh več ne poglejte, plačane itak bodo. Skrbi bodo vsaj videz manjše.
Sarkazem seveda. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ti nujno potrebuješ zdravljenje.

Ti nujno potrebuješ zdravljenje.[/quote]

Kaj imaš v mislih? Na koga se lahko obrnem za pomoč? Če je nujno, je treba urgirati nujno:).

Mene še bolj od te sili na bruhanje položnica za komunalo na kateri mi zaračunavajo porabo vode 150L na osebo na dan! (kar je menda neko povprečje?) pa sploh nismo priključeni na javni vodovod…… grrrr….

Kaj imaš v mislih? Na koga se lahko obrnem za pomoč? Če je nujno, je treba urgirati nujno:).[/quote]Nikamor ne hiti…. ti kar ostani tukaj te bomo že izlječili.….cccccc

Kaj imaš v mislih? Na koga se lahko obrnem za pomoč? Če je nujno, je treba urgirati nujno:).[/quote]Nikamor ne hiti…. ti kar ostani tukaj te bomo že izlječili.….cccccc[/quote]

Poooool bom šele rabila pomoč:))). In jopič moja moja:))).

Kaj imaš v mislih? Na koga se lahko obrnem za pomoč? Če je nujno, je treba urgirati nujno:).[/quote]

Pomisli na samopomoč (npr. Vrv) saj ostale pomoči v teh časih niso rentabilne.

Kaj imaš v mislih? Na koga se lahko obrnem za pomoč? Če je nujno, je treba urgirati nujno:).[/quote]

Pomisli na samopomoč (npr. Vrv) saj ostale pomoči v teh časih niso rentabilne.[/quote]

Aja, v kontekstu pomagaj si sam. Sem mislila, da imaš kakšno brihtejšo idejo, kaj res izvirnega, glede na tvoj aloooo efekt.

eeee njej ni pomoči. To je škoda sploh razmišljat. Je kakršna je. Nikomur ni všeč ampak tukaj je, noče it nikamor, bolj ko jo človk odganja, bol rine zraven. Tak da. Mi smo se že nekako sprijaznili z dejstvom. Saj včasih je pa prav zabavna in občasno zna bit koristna 🙂

Saj od tebe tudi ni neke dodane vrednosti, prej bi rekla momenti groze, pa tudi obstajaš:)). Je pekel poln, da ne moreš nazaj?

Ma ni poln, je še dost placa. Med mojim bivanje doli, sem uvedel nekaj dobrih organizacijskih rešitev, pa mal smo stroške znižali. Tak da placa dovolj, kurjave dosti. Zdaj sem na nagradnem dopustu

Za govedo je samo štrik, pa takšna lepa žival…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close