Najdi forum

Računalniška mreža

Živjo,

rada bi si nardila doma računalniškro mrežo. V nadstropju imam hišniračunalnik v spodnjem nadstropju pa prenosnik in še en drugi računalnik. Uporabljam tudi Router.

Ne vem kam naj se obrnem in kaj še dodatnega potrebujem, da bi si uredila mrežo?

Mi lahko svetujete, pomagate?

Trenutni usmerjevalnik je kje ?? Spodaj – Zgoraj ?
Katere znamke je – ali podpira tudi brezžičen dostop, ali ne.

Skratka nekje boš morala nekaj dokupiti.

ali daš usmerjevalnik spodaj, pa povežeš prenosnika brezžično,
ter obstoječi računalnik povežeš preko žice.

Za zgornji računalnik pa dokupiš brezžično kartico, ali pa brezžičen usb
ključek z dodatno anteno, pa boš imela vse skupaj v delujočem stanju.

Kolikšna pa je razdalja med računalniki, pa kakšen strop ti to imaš ?
Je železobetonski.. Ker lahko da bo signal malce premalo močan.

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Modem (sinope568 in podpira tudi brezžično povezavo) in router (najmočnejši od Belkin) imam spodaj. Zgornji računalnik je povezan s kablom. Strop je železobetonski vendar, če to kaj pomaga imamo zelo odprto stopnišče in morebiti signal ne bi imel težav.Razdalja med računalniki je nekje 10-15m.

Za povezavo mi je že skoraj vse jasno. Kaj in kako pa moram nardit, da lahko iz spodnjega računalnika dostopam do podatkov (datotek), ki so v zgornjem.
A to moram kaj na modemo ali routerju nardit?

aha – deklica si, zato imaš tako zavajujoča vprašanja.

torej kar hrabro napiši kaj bi sploh rada ?

Internet ti dela na vseh računalnikih, ali kako?

Če te prav razumem, bi rada samo dostopala do vseh
računalnikov in do vseh diskov na računalnikih, da
bi datoteke kopirala sem in tja ?

sem prav razumel, ali ne ? (

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Jih ne bi raje povezala preko kablov..pač glede sevanja….

Ja internet mi dela…v tem ni problem.

No, ja. Al da bi bile datoteke na enem računalniku in bi lahko do njih dostopala iz drugih dveh računalnikov ali pa varianto, ki si jo sam rekel…:))…

Za začetek moraš dati vse računalnike v isto delovno skupino ( privzeto je ponavadi WORKGROUP ali MSHOME). Naslednji korak je da daš določene mape v skupno rabo in določiš uporabnikom pravice.

Glede na to, da imaš praktično dva routerja ( modem se obnaša enako kot router – v notranji mreži), bo verjetno potrebno nastaviti statične route ali pa Belkina priključiti tako, da bo delal kot switch ( najhitreje in najlažje).

Toliko na hitro, ti pa povej kje se zatakne in bomo pomagali.

Hvala vam za pomoč. Moraj najprej bit sama, da lahko začnem malo čekirati in “ustvarjati” z routerjem :)), čeprav mam občutek, da bom res rabla še kakšen nasvet ali dodatno pomoč :))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close