Najdi forum

računalnik

Pozdravljeni vsi,

potrebujem kakšen (pameten) nasvet glede računalnika. Pred kratkim je revež popolnoma odpovedal in sesul se je sistem. Ko smo ga uspeli vrniti v ponovno stanje (naložili vse nujno potrebne programčke, update, servis pack-e), so se težave šele pričele. Skratka računalnik neprestano zamrzuje ali pa je neverjetno počasen, kljub temu, da imam odprt npr. samo en program (minimalna obremenitev), da imam 768 RAM-a, računalnik pregledan z vsaj tremi različnimi antivirusnimi programi (ki niso odkrili nobenega virusa/črva), Ad-adware, imamo firewall, pazim, da ne odpiram sumljivih pošt in spletnih strani… Včasih zamrzne (enostavno ni pretoka podatkov) samo internetna povezava (ponudnik Amis) in če si bolj potrpežljive narave, začne čez čas delovati nazaj vse normalno (seveda za določen čas, ko ga spet kaj ne piči). Dvakrat se je tudi zgodilo, da se je računalnik (brez karšnegakoli opozorila) sam resetiral. Temparatura je bila takrat v mejah normale. Imam pa XP Proffesional.

Jaz sem že pošteno obupana. Ima mogoče kdo kakršnokoli idejo kaj se dogaja in kako to odpraviti?

Lara

lahko je veliko stvari narobe, predvsem je najbrž kriva strojna oprema:

napajalnik
ram spomin – poizkusi iztakniti kako ploščico, ali še najraje ves ram
daj ven, potem pa enega po enega nazaj noter

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

mogoče jih lahko preveriš tako, da v biosih nastaviš ‘hitro preverjanje rama’ na disabled in potem ti bo šel vse rame trikrat skozi … in na koncu napisal ok.

to so meni nekoč svetovali…

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close