Najdi forum

racunalnik steka

mam rac.p4 2,6 osnovna plosca epox 4pda2+ graficna radeon 9600.In ko snemam kak cd v neru ali igram kaksno igrco mi racunalnik preprosto zasteka in ga moram resetirati.Probal sem ga formatirat vendar je isto, imam nove gonilnike za vso opremo prav tako tudi windows update.Ka bi lahko blo a lahko zabava disk ali pa rami.Mejo sem tudi bios od plošče ne pomaga le da se mi je prej pojavil blue screen in se je sam res. zdaj pa slika zmrzne.Graficna ni ker sem probo mejat in je blo isto.
Hvala za vsako pomoc meni zmankuje zivcov in racunalnik bo pocasi leto skozi okno ce ga ne bom popravil!

Prakticno imas nesteto moznosti kaj bi lahko nagajalo. Od napajalnika, procesorja (pregrevanje?), mat. plosce, rama, diska, driverjev, ….

Najprej kar naredis je da si odstranis vse kartice, ki jih ne rabis. Iz neta preneses najnovejse driverje za plosco, grafiko in zvocno kartico. Sprovas, ce se vedno ne dela je verjetno napaka na hardwareju.

V tem primeru sistematicno poskusas kos po kosu, seveda ce imas to moznost. Drugace verjetno servis.

Rame sem ze probo niso krvi tud procesor ni ker je temparatura tam okoli 40°,zdaj bom probo se napajalnik pa upam da bo to!

Ni vzrok da se pojavi napaka na procesorju samo pregrevanje. Lahko je kriva tudi plata (nestabilna napetosti, fuč ide kontroler… ).
Jst sm imel 1x podobno težavo, sem menjal IDE kabel in stvar je čudežno začela delalt bp.:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close