Računalnik se sam resetira
Imam en problem z računalnikom. In sicer:
Na novo imam povezavo z internetom in sem si hotela naložit protivirusni program – AVG. Ko sem ga hotela pa še zagnat, se je računalnik sam resetiral. Na ekranu se izpiše neko opozorilo in navodilo kako reagirati ampak samo nekaj sekund, da ne morem prebrati. In potem to zaganjanje in resetiranje lahko trajaja v nedogled.
Kaj naj naredim, da ne bom povzročila še več škode kot sem jo že???
Imam Windowse XP, računalnik je pa praktično nov. Pa tudi jaz nisem kakšen strokovnjak, tako da vas prosim da mi vse skupaj razložite kot kakšnemu otroku.
Pa še to. Resetirati se začne potem ko je pržgan kakšno minuto, tako da niti nimam veliko časa da kaj naredim. Sedaj sem pa seveda na drugem računalniku. Na mojem bi me že zdavnaj prekinilo.
Tako je ja – na tvojem računalniku je virus.
Instaliraj si servisni popravek 2 (sp2), pa čimprej neko protivirusno zaščito.
Če lahko dobiš na cd-ju sp2 si ga instaliraj preden se povezuješ na internet.
lp
ps. sicer pa poglej – virus je Sasser
Praviš, da je PC skoraj nov? Ali pred tem sploh nisi imela povezanega na internet?
Ni nujno, da je virus, če se je resetiranje pojavilo po namestitvi AV programa. Morda ti prav ta nagaja? Poskusi npr. še Bitdefender.
Ali se računalnik resetira tudi, kadar nisi na internetu? Virus običajno ponagaja le nekaj minut po vzpostavitvi povezave.
Forum je zaprt za komentiranje.