Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Računalnik ne zazna CD-ROM in CD-RW

Računalnik ne zazna CD-ROM in CD-RW

Lep pozdrav!

Včeraj sem malo preveč “brbala” po računalniku in še sama ne vem kaj sem naredila. Vem samo, da ko sem računalnik ponovno zagnala, da je bila nastavljena standardna grafična kartica in da ne govorim o resoluciji. Bila je 16-bitna slika, ikone velikanske in ko sem hotela inštalirati grafično kartico, sem zasledila, da na računalniku ni več prikazan CD ROM (D:) in CD-RW (E:). Kaj sedaj narediti???? Ali je formatiranje edina možnost ali se lahko drugače popravi (obstaja ena možnost, da popravi manjkajoče datoteke, a ne?)? Hvala za pomoč.

Najprej poskusi z obnovitvijo sistema na zgodnejši čas:
Start… Pripomočki… Sistemska orodja… Obnovitev sistema (System Restore).

Hja, jaz se še med tistimi petimi, ki imam Windows 98 in sem pogledala, ampak te opcije ni oz. morda je bila, ampak sedaj pols tvari manjka.:))

Sem pa zasledila po kazalci učinkovitosti naslednje opombe:

OSTRANJEVANJE V ZDRUŽLJIVOSTNEM NAČINU ZMANJŠA SPLOŠNO UČINKOVITOST in

POGON C: UPORABLJA DATOTEČNI SISTEM ZA MS-DOS ZDRUŽLJIVOSTNI NAČIN.

Zasledila sem, da naj bi bilo nekaj narobe z config.sys in autoexec.bat !
Je to lahka zadeva ali naj se obrnem na strokovnjaka? 🙂

Najlepša hvala.

Počakaj na druge odgovore. Jaz sem o win98 že skoraj vse pozabil, sorry.

Spomnil sem se: včasih je pomagalo, če se je nekaj spremenilo pri nastavitvah controlerjev za diske. Potem sta bili cd-enoti spet vidni. Ampak, dvomim, da ti bo to uspelo najti in spremeniti. Pobaraj kakega frendar. Formatirat pa zagotovo ne bo potrebno!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close