Računalnik ne prepozna usb ključa
Zdravo,
imam problem z prepoznavanjem usb ključa na računalniku. Na mojem računalniku deluje usb ključ normalno, na drugem računalniku pa ne. Ko vtaknem ključ v usb port, se zasliši zvok, da prepozna napravo, potem pa stoji/zamrzne za nekaj časa in to je to, tako tudi ostane. Po nekaj sekundah (cca. 20 sek) se pokaže nov pogon (npr. H), ampak je prazen. Poizkusil sem tudi več ključev pa prav tako naredi isto. Druge naprave pa delujejo normalno (miška, tiskalnik, tipkovnica – tudi na istih portih).
Se pravi – računalnik na nek način prepozna ključek, saj se v pokaže pogon in v strojni opremi napiše mass drive, ampak to je tudi vse. Naloženi so pa Windows xp SP3, naložil sem tudi najnovejše gonilnike za vse naprave, ampak še vedno ne prepozna. Na računalniku je tudi naložen Daemon Tools, ampak malo dvomim ,da bi delal probleme, glede na to, da se pokaže nov pogon.
Še kakšen predlog?
Hvala in lp.
Zdravo,
ker vidim, da nima nihče posebej idej, bom povedal, da sem našel rešitev iz problema (če bo slučajno kdo kdaj imel podoben primer).
Najprej sem poizkusil z odstranitvijo Daemon Tools-a in še vedno ni delovalo (kar je logično, ker ključku je windows dodelil pogon), potem sem poizkusil že z odstranitvijo tiskalnika (ta je bil namreč nazadnje inštaliran – gonilniki) in tudi ni bilo nič bolje, sem pa opazil, da je z odstranitvijo gonilnikov za tiskalnik skozi javljalo, da je windows našel novo diskovno napravo na tiskalniku (opozoriti velja, da tiskalnik nima nobenega storage-a, niti čitalcel kartic). Najprej sem poizkusil to diskovno polje onemogočiti, izbrisati in spremeniti pot – nič ni pomagalo. Potem pa sem enostavno izključil tiskalnik in je usb ključek prepoznal čisto normalno in vse je delovalo. Se pravi, da ob prižganem tiskalniku ključek iz nekega x razloga ne deluje, ker je v konfliktu z nekim navideznim diskom, ki ga tiskalnik naredi, čeprav ne obstaja. Tiskalnik je Epson, oznake pa si žal nisem zapomnil.
Torej, če bo kdo imel podobne probleme, naj najprej pogleda, če ima kakšen disk in izklopi naprave, ki ta disk ustvarijo in potem poizkusi usb port-e.
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.