računalnik – HELP
Še vedno imam problem – ne odpre mi PDF fajlov.
Pa to ni od nekdaj, je prej vse lepo delalo, potem pa sem po nesreči, ker pač prehitro klikam ;), izbrisala eno vrstico tam, ko daš bližnjico crtl+alt+del. Pa mislim, da to ne bi smelo vplivati!
Imam nameščen Adobe Acrobat 8 Professional, je lepo delalo, zdaj pa kar noče. Sem namestila še Adobe Reader 8, pa tudi ne odpre. :(((((
Kaj moram preveriti oz. narediti, da bo odprlo?
Kje pa se to naredi, da obnoviš za nazaj? Je možno tudi, če si vmes že ugasnil računalnik (npr. včeraj)?
Če dam desni klik – odpri z – …najprej malo pomelje 5 sekund, nato se ne zgodi nič.
Resetirala še nisem (od pojava problema naprej oz. od namestitve Reader-ja, sem pa ugasnila in danes spet prižgala mašino. Je to isto veljavno ali mora biti prav reset? Bom poizkusila še to.
Sicer pa nič od nič. Ni probčlem le določen pdf, kateregakoli v exporerju kliknem, ga ne odpre. 🙁
za obnovitev sistema start – vsi programi – pripomočki – sistemska orodja – obnovitev sistema – obnovi
računalnik na zgodnejši čas – naprej – in na koledarju izbereš poudarjen datum pred tvojim klikanjem,
če imaš gumb RESET, ga ne uporabljaj, razen, ko ti PC zmrzne. Uporabljaš pa ponovni zagon pri namestitvi programov ali pri nekaterih posodobitvah.
Huh………….Ampak to se je zgodilo kar tako ‘iz zraka’. Prej je vse normalno odpiralo. Pravzaprav n vem, kdaj j bil moment x, ko ni hotelo več odpreti.
Kaj misliš, ni problem v pdf datotekah? Katerih, a vseh povprek, ki so na netu? Ne, očitno ne, problem je v mojem kompu, pa ne vem, kako j to lahko ratalo. Saj pravim, je .xe lahko poblem (nov Reader)?
Na novo inštaliranje pa mislim, da res ni potrebno, a???
Pa še en medklic… 🙂 A ti si J.R.? Od kod?
Ne s pdf datotekami najbrž ni problem.
Bolj kaže na probleme v delovanju sistema ali računalnika.
Dvomim, da je problem v Acrobat Readerju (lahko, da je v konfliktu z operacijskim sistemom).
Prej si omenjala, da imaš tudi Adobe Acrobat Professional? To je druga stvar. Ali je legalen?
Če ni, lahko, da so ga »blokirali« prek interneta. To je možno.
Če z desno kliknem na pdf, se v zavesnem meniju čisto zgoraj napiše ‘odpri z adobe reader 8’ (odebeljeno), takoj spodaj piše ‘ open with acrobat 8’. Če grem na lastnosti – general- bi odprl z ‘adobe reader 8.1’.
Če probam to spodnje – odpri z- pa tudi se nič ne zgodi.
Ali je možno, da ne bi smela imeti obeh adoebe na računalniku?
Najprej sem imela ves čas tega Professional. Ne vem, če je legalen, naj bi bil. ves čas ga že imam in je vse lepo delalo. Ko pa je par dni nazaj zaštekalo, sem naložila še Reader-ja. Ampak, če Profi ne bi bil legalen, bi pa moral delati vsaj Reader, tega pa niso blokirali.
Kaj pomeni, ds je problem v delovanje sistema ali računalnika?
Aha, ko sem nalagal Reader-ja,spodaj piše, za katere sistem je primeren in je moj med njimi.
Načeloma je možno imeti oba programa naložena, čeprav ni nobene potrebe.
Adobe Acrobat Professional omogoča urejanje že narejenih pdf datotek,
medtem ko je Adobe Reader bolj ali manj le za branje in tisk, kaj več se
z njim ne da narediti.
Lahko, da prihaja tudi do konflikta med Acrobatom in Readerjem.
Zlasti, če je razlika v verzijah in če Acrobat ni legalen. Morda pomaga
deinštalacija obeh in potem nova, na čisto, inštalacija le Readerja.
Ah, tole sem narobe napisala…ko nalagaš readerja, spodaj napiše, kater sistem imam jaz in ne, za katere je primemren. Nič pa ne piše, da moji win ne bi bili primerni.
Ampak zakaj je v štartu vse skupaj sploh zaštekalo? To pomeni, da ni krivo, ker imam oboje ali ker imam eno ali drugo. Bom oboje deinštalirala pa poizkusila na novo. A se lako bereva naprej še jutri??
Se ti naj, naj, naj lepše zahvaljujem za tole pomoč (tudi za vso bodočo) in držim pesti, da to rešiva.
Kaj misliš, se bo dalo? 😉
Ma, ali je možno, da se med samo inštalacijo naredi kaj narobe? Ja, sem se spomnila še nekaj, kar mi je vmes javljalo, pa bi morala malo bolje pobrskat po spominu, da bi ti znala to ubesediti… 🙂 V zvezi z Reader-jem je nekaj javljalo, pa neko čudno okno z zmaličenim tekstom se odpre…ne vem, brez veze na pamet govorit. Lahko jutri, kar tule naprej?
Hm, tale Adobe Acrobat 8 Professional …verjetno je potegnjen z neta (z Adobe strani), a ni možno? Tako kot zdaj Reader. V osnovi tega nisem sama počela, tako, da tega ne vem.
Je pa recimo ikonca na namizju imenovana tako, Adobe Acrobat 8 Professional, v Explorerju pa s izpiše le kot Acrobat 8. Ne vem… 😉
No, pozor, pozor…kaj sem pa zdaj natuhtala! 🙂
Kot rečeno, ko odprem Explorer in kliknem (dvakrat) na nek pdf dokument na disku, ga ne odpre. Potem pa desno kliknem na ta pdf dokument, v zavesnem meniju grem na Open with, tam imam opcije Adobe Acrobat 8.0/ Adobe Reader 8.1/Word/Firefox etc.
In glej ga vraga, če kliknem Firefox, lepo odpre pdf dokument. Če hočem, da odpre s katerim koli Adobe, pa ne gre. Čarovnija, a?! Kaj pa zdaj to pomeni?? Očitno nekje neke nastavitve ali kaj?
Me pa še zanima, kako pdf pretvorim v Word, če smem? Saj že guglam, pa vseeno… 😉
LP, jutri dalje! Oh, mi je kar malo odleglo, kljub vsemu…
Forum je zaprt za komentiranje.