Najdi forum

RAČUNALNIK – GESLO

Mene pa zanima, kako si na računalniku naštimam geslo? Npr. ko prižgem računalnik in se mi pojavijo ikone na namizju, bi rada imela geslo za vstop, da ne bi vsak bral mojih datotek..? Ali lahko to sama uredim, čeprav priznam, da sem “popolna nula”, kar se tiče programiranja ali bo potreben računalničar?

Hvala.

start – Nadzorna plošča – uporabniški računi – izbereš svoj uporabniški račun – nastavi geslo

Pa ne gesla pozabit…

meteorx,

hvala. Bom preizkusila. Si bom dala tako geslo, da ga ne bom mogla pozabiti. 🙂

Ja, samo nikar z velikimi črkami ali šumniki !

Ja, samo nikar z velikimi črkami ali šumniki ![/quote]

Ne, to sigurno ne. Kaj pa številke, so lahko?

Ja, samo nikar z velikimi črkami ali šumniki ![/quote]

Ne, to sigurno ne. Kaj pa številke, so lahko?[/quote]

Komot; recimo 2much4me :))

vprašanje imam tudi jaz, samo meni se je zgodilo nekaj neprijetnega. Na računalniku sem si menjala geslo o+in to v naglici, da sin ne bi imel dostopa, ker me je razjezil, danes poskušam računalnik prižgati pa mi gesla ne sprejme. Očitno sem se v naglici včeraj zatipkala, čeprav sem si geslo zapisala saj mi javlja, da je geslo napačno.

Kaj sedaj, obstaja kakšna varianta, da pridem v računalnik brez gesla. Sem že skoraj obupala in vsak nasvet bi mi prišel neznansko prav.

Hvalča in lep pozdrav,

B.

Ja, to je tudi moj fant naredil in pozabil geslo za vstop na internetno povezavo (volja.net). A obstaja kakšna možnost, kako se da spremeniti, preklicati geslo??

Brez posega “stručkota” ne…

kaj pa če ga pozabiš ali se da kako prit u računalnik

Za to rabiš poseben zagonski CD. Program dobiš na netu.

twins, lahko poskusiš v varnem zagonu – prijavi se kot administrator (če so bili XP-ji tako nameščeni), morda ne bo zahteval gesla. Nato lahko kot administrator zamenjaš geslo/a tudi za uporabnika/e.

Jaz sem imela geslo in ga tudi kmalu pozabila:) Sem prišla brez težav not kot administrator, tako da so ta gesla za en k***

Seveda če administrator nima gesla, oz. ga pri inštalaciji wnsow ne vpiše.
Drugače pa samo z določenimi orodji, kot naprimer Linux Live CD …..

jast vem kako spremeniti geslo najprej ko prideš na ploščo z uporabniškem računu klikneš ctrl+alt pa dvakrat skrat del pa poj napiseš namest unga imena administrator in prideš not use ustalu je isto kt ti je povedu un nadzorna plošča ….

k przges komp pa mas da upiss tisto kodo cis na zacetku..pac skregala sva se z bratom in sm jo zamenjala da nemore on it na komp haha..in pac zdj sm pozabla tm kodo..kj zdj morm narest?

joj jas sm pa sumnike dala pa nemorm pridt notr!!! kaj nej naredim

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close