računalnik ga serje
Zdravo!
Moja mašinca ima težave…
Ko zaženem računalnik se pri preverjanju izpišejo sledeče “nevsakdanje” stvari:
Memory frequency is at 200 Mhz, single channel mode;
Warning!! Case open warning
Poskušal sem vse mogoče, a prida uspešen nisem bil celo dopoldne. Nikakor nisem mogel niti do biosa…
Potem sem nekako “ugotovil” ter fizično odklopil vse razen diska in celo uspel v bios ter windowse… potem resetiram računalnik in ponovno nič… nato mi zopet nekako uspe v windowse..
Če ob zagonu stisnem DEL ali ALT+F2 se mi pojavi zgolj črno okno, kdaj pa kdaj se mi izpiše: “Decompress “awdflash.exe” from BIOS, Please wait.”
Imel sem že pomisleke, da je šel falit disk, procesor, matična,..
Kaj pravte vi tle gor?
HVALA!
Kakršno vprašanje, taki odgovori.
Po tvojih opisih bi bila prva asociacija to, da so problemi z matično ploščo, katera pa zna bit eden najdražkih delov računalnika. Zato je v odvisnosti od samega sistema vprašljiva investicija v popravilo. Če je še pod garancijo, pa tako ali tako naj ne bi sam kaj veliko šaril po njem.
V kolikor ti računalnik še vedno deluje, si podal dezinformacijo ali pa vsaj nepopolno informacijo in se potem ne čudi nad “nepravilnimi odgovori”. Sami odgovori so pa načeloma še kar tapravi, le povsem v tvojem stilu ( “računalnik ga serje” => “vse skupaj je šlo v božjo mater” => je zelo na enem podobnem nivoju )
Si sedaj iz tega prebral podano rešitev?
Eh, eni sporčila so bila ta čas izbrisana, in tako se je moja “replika” začela naslanjat na meglo. Fino bi bilo, če se potem pobriše vse, ane?
brez zamere, ampak pri vas se ne kadi zaradi pameti… nevem zakaj dezinformacije, ker je bila stvar točno takšna kot sem napisal! mogoče sem se pri kakšni stvari nerodno izrazil, a to je že druga zgodba in če bi bil interes, bi stvar dopolnil ali pa… ne pa da človek, ki je že tko slabe volje, dobiva odgovore kakršni so bli… škoda, saj forum s tem zgublja točke!
sicer pa – hvala klemenxx!
Forum je zaprt za komentiranje.